Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogłaby mi któraś z Was pomóc przy wyliczeniu dni płodnych

Polecane posty

Gość gość

Okres zaczał mi się dzisiaj, i bedzie trwał jak zwykle 5 dni. Czyli skończy mi się 31 stycznia. Kiedy mniej więcej będa mi przypadac dni płodne? Cykle mam nieregularne. Pomoże mi ktoś??

Gość gość
Ahahaha. :)

Gość gość
w momencie kiedy zacznie ci się śluz płodny do momentu kiedy się skończy i najlepiej jak będzie potwierdzony skokiem temperatury utrzymującym sie przez 4 dni. Dni płodnych się nie wylicza tylko się obserwuje zwłaszcza i szczególnie wtedy jak masz nieregularne cykle. Poczytaj o NPR, a jak chcesz się bawić w wyliczanie to życzę zdrowych dzieci.

Gość gość
Jak masz krótki cykl to płodne możesz mieć już podczas okresu, płodne są wtedy gdy jest mozliwość zajścia w ciążę, a nie tylko podczas owulacji, więc juz nawet tydzien przed owulacją możesz mieć tzw płodny dzień, i może to być nawet jutro :) pod warunkiem ze plemniki partnera przeżyłyby tydzień a potem wielkie zdziwienie, kochałam sie pod koniec okresu a zaszłam w ciaże, jak to mozliwe ha ha...

Gość gość z 18 37
Plemniki w zasadzie rzadko kiedy żyją dłużej jak te 3 dni chyba że jest jakieś wspomaganie płodności. Kiedyś miałam zaobserwowaną owulację już 8 dnia cyklu, cykl trwał 24 dni a normalnie trwają u mnie 28, 29 dni. Okres miałam 5 dni. Pierwszy raz tak miałam. Kochałam się wtedy z mężem tego 5 dnia ale podczas okresu nie idzie odróżnić śluzu płodnego. Nawet przy obserwacjach można wpaść w tka rutynę że coś się dzieje zawsze to i w następnym cyklu też tak będzie i można się nieźle przejechać.

Gość gość
proponuje Ci wpisac w wyszukiwarke w gogle kalkulator dni płodnych, owulacja :) wszystko Ci kalkulator wyliczy :)

Gość gość
''proponuje Ci wpisac w wyszukiwarke w gogle kalkulator dni płodnych, owulacja usmiech.gif wszystko Ci kalkulator wyliczy'' I zapisz sobie adres tej strony, za kilka miesiecy wyliczy ci termin porodu.

Gość gość
za około 10 dni? jeśli masz nieregularne okresy to obserwując zmiany zachodzące w Twoim ciele, śluzie możesz w jakiś sposób sama to określić bo dni płodne zazwyczaj są na około 14 dni przed okresem.

Gość gość
Dni płodnych się nie wylicza, bo owulacja może się przesunąć. Powinno się mierzyć temperaturę, obserwować śluz...słyszałam też o testerach na slinę, ale osobiście nie stosowałam. A przy okazji, miała któraś z was do czynienia z tym urządzeniem?

Gość niusii
Najprościej rozpoznasz po śluzie, ja zawsze sprawdzam przy szyjce, bo na zew nie widzę. Śluz przezroczysty, rozciągliwy...Biały ma odczyn kwaskowaty, więc plemniki nie mają szans przetrwania