Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są mamy które mają problem z zębami swoimi

Polecane posty

Gość gość

Ja od czasu wybielania mam problemy z dziąsłami, masakra. Miedzy dolnymi jedynkami cofneły mi się dziąsła trochę. Aż boje się iść do stomatologa, przy silnym stresie mdleje :o zawsze zależało mi żeby mieć ładny uśmiech, a teraz to się boje ze przez te zachcianki o super białym uśmiechu będę mieć poważne problemy :( Nie wyobrażam sobie by przed 30stką walczyć o zęby. Może histeryzuje i to nic poważnego? Żeby wybielałam rok temu, a teraz taki cyrk. Sa tu mamy majace problemy z dziąsłami? Tylko nie piszcie strasznych historii bo i tak mam doła.

Gość usmiech rekina
nie zryj tyle 🖐️

Gość gość
nie mamy bo wszystkie nosimy sztuczne szczęki

Ja mam problemy z zębami niestety. Po ciążach strasznie mi się psują i praktycznie co miesiąc jestem u dentysty. Niestety psują się od korzenia i okazuje się, że na oko zdrowy, biały ząb jest w środku spróchniały :O Na pierwszy rzut oka moje zęby wyglądają normalnie, ale na zdjęciu panoramicznym widać, że prawie każdy jest wypełniany :O

Gość gość
U mnie nie dość żę zęby osłabione- ostatnio ukruszona zdrowa czwórka na kanapce :( to do tego te dziąsła, one martwią mnie najbardziej

Gość gość
Są mamy majace problem z dziąsłami?

Gość gość
Ponawiam

przy cofających się dziąsłach musisz używać miękkiej szczoteczki i górne zęby myć z góry na dół, a dolne z dołu do góry. A najlepsza pasta to Parodontosis Żel do mycia zębów bez fluoru firmy Tołpa.

Gość gość
A ktoś może wyrywal zęba w ciąży?jestem w 20 TC i mam wlasnie zęba do wyrwania niestety przed ciąża nie zdazylam,ginekolog pozwolil a dentyska czekala na jego pozwolenie a mimo to boje się zemalenstwu cos siesię stanie

Gość gość
Z osłoniętymi szyjkami można mieć problem, idź do dentystki, lepiej zapobiegać niż leczyć. Ale z moimi zębami sama mam problem, dentysty się boję (i to strasznie, graniczy to z histerią), ale jeszcze bardziej bólu zęba. Do każdego, nawet malutkiego borowania biorę porządne znieczulenie i naprawdę nie boli.