Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skaza białkowa

Polecane posty

Gość gość

Temat mi nie obcy ponieważ syn miał dość mocną alergię i AZS ale każde dziecko jest inne. Moja córka ma niespełna 5 tygodni, od 2 tyg. jest na mm , od 3 tyg. zaczęły się kolki, które wieczorem trwały z małymi przerwami nawet 4 godziny, nic nie pomagała, lekarz zalecił delicol,ale nic nie pomógł. Od pewnego czasu zaczęły się pojawiać zmiany skórne na twarzy, najpier na czole pojawiła się drobna kaszka, widoczna pod światło i wyczuwalna pod palcem, potem pojedyncze kropeczki na policzkach, teraz co prawda łagodniej niż u syna, ale pokryte są czerwonymi krostkami policzki, uszy, skronie gdzieniegdzie na łowie i okolice szyi. Myślałam,że to potówki,więc skręciłam grzejniki, sprawdzałam,czy nie jest spocona, nie przeszło. Znajoma położna powiedziała,że mogą to być zmiany trądzikowe. Za radą lekarza zmieniłam mleko na Bebiko Comfort, zmiana była drobna, z kilkugodzinnych kolek wieczorem, mam wieczne wzdęcia w ciągu dnia. Mała nawet jak pije mleko to pręży się, wygina i nie chce pić bo zaraz płacze, jak już się uspokoi to płacze bo głodna, i taki w kółko. Radko zdarza się wypije mleko w całości w spokoju. Jutro jadę z nią do lekarza, niech ją obejrzy bo biedna się męczy a my nie możemy jej pomóc. Czy to skaza czy tylko kolki i trądzik?

Gość gość
ja bym obstawiała jednak alergię...

Gość gość
skaza, a kolki dlatego , że dziecko jest uczulone na białko mleka

Gość gość
jasne że skaza - jak jedno dziecko miało to jest wielkie prawdopodobieństwo że drugie też będzie miało- nawet zaleca się picia od początku mleka ha

Gość gość
Duże prawdopodobieństwo że to z powodu mleka czyli może to być skaza białkowa. Warto byłoby zmienić mleka na np. bebilon pepti czyli takie dla alergików i zobaczyć czy coś się zmieni. Możesz podawać jej też Latopic- probiotyk przeznaczony dla alergików. Nam polecił go pediatra, stosuje się go raz dziennie.

Gość gość
no to powodzenia troche wydacie na to ''specjalne'' mleko

Gość gość
ja bym spróbowała zmianę mleka ale na ha

Gość gość
U mojej córki też tak objawiał się AZS... Kolki i wysypka na buzi,dopiero dużo później na ciele. Jest na Nutramigenie- 10 zl mala puszka na receptę,wiec taniej niż mleko ha ze sklepu.