Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrr

Monitor oddechu czy warto

Polecane posty

Gość rrrrrrr

Zastanawiam się nad kupnem monitora oddechu dla mojego 3 tyg synka i chciałam prosić o opinie mamy które taki monitor posiadają lub posiadały

Gość gość
Warto. Bezpieczeństwo dziecka jest bezcenne, Twój spokój również. Ja mam AngelCare.

Tez polecam, dlatego, ze mój synek od 2 miesiaca zycia spal na brzuchu, ten monitor gwarantowal nam spokojny sen :)

Gość rrrrrrr
i właśnie taki mamy zamiar kupić z dwoma płytkami,może zadam głupie pytanie ale nigdzie nie znalazłam czy grubość materaca ma jakieś znaczenie?

Gość gość
Ja miałam i polecam. Ja miałam dosyć gruby materac i monitor działał. Można ustawić czulość monitora.

Gość gość
fajna rzecz, ale dla zdrowia psychicznego warto koło roczku dziecka odłączyć juz monitor :) Bo inaczej mozna się uzależnić i aż łyso gdy dziecko śpi bez tego v:)

Gość rrrrrrr
Dziękuję za odpowiedzi i za linka;-) mały od urodzenia śpi ze mną w pokoju starszego synka, a synek z mężem w sypialni;-) łóżeczko stoi w sypialni koło łóżka ale jakoś mam stracha żeby tam sam spał a tak będę trochę spokojniejsza,to mi się zrobiło masło maślane,jeszcze raz wielkie dzieki

Gość gość
Co do grubości materaca. My akurat mamy Havea Medica i spokojnie wyczuwa córkę od pierwszych dni. Ogólnie ponoć grubość materaca nie ma jakiegoś większego znaczenia. Dodam, że córka kilka razy spała na poduszce trójkątniej i jak była maleńka to leżała na niej prawie cała. Materac wykrywa *********** też monitor Snuza Hero, ale ten akurat jak źle jest założony, to zdarza mu się mieć fałszywe alarmy.

Gość mamaa2012
Moim zdaniem warto :) Nie spałam spokojnie, dopoki nie kupilam monitora. Wybralismy SNUZA HALO (obecnie chyba hero), bo zalezalo mi na tym, zeby moc uzywac monitora nie tylko w lozeczku, ale w kazdym miejscu ,gdzie spi dziecko (takze wozek, nasze lozko, lozko dziadkow w czasie odwiedzin itd..) Snuza spisala sie wysmienicie, bez powodu wlaczyla sie moze 2 x (jak dziecko bylo zupelnie male i zle zapielam pieluszke), ale wole raz niepotrzebnie sie zerwac ze snu niz spac w najlepsze, gdy dziecko nie daj boze przestanie oddychac.

Gość mamuszzka2012
Moim zdaniem warto :) Nie spałam spokojnie, dopoki nie kupilam monitora. Wybralismy SNUZA HALO (obecnie chyba hero), bo zalezalo mi na tym, zeby moc uzywac monitora nie tylko w lozeczku, ale w kazdym miejscu ,gdzie spi dziecko (takze wozek, nasze lozko, lozko dziadkow w czasie odwiedzin itd..) Snuza spisala sie wysmienicie, bez powodu wlaczyla sie moze 2 x (jak dziecko bylo zupelnie male i zle zapielam pieluszke), ale wole raz niepotrzebnie sie zerwac ze snu niz spac w najlepsze, gdy dziecko nie daj boze przestanie oddychac.

Gość gość
Tak Snuzę trzeba porządnie zapinać, jak dziecko jest malutkie, potem, problem znika. Szczególnie jak jeszcze nie odpadł pępek i trzeba zapiąć z boku. Ale tak sprawuje się świetnie.

Gość gość
Warto. My mieliśmy jeden alarm. Nie wiem czy fałszywy. Być może życie małemu uratował.

Gość Justann
A ja monitora oddechu nie mam i nie zamierzam kupować. Jeśli dziecko jest zdrowe to jest mu niepotrzebny.

Gość gość
Justann, moje dziecko było zdrowe i zmarło w czasie snu. Gdybym miała monitor, może mogłabym je uratować. Ja sobie też tak wmawiałam, po co monitor jak mam zdrowe dziecko...

Gość gość
Warto, najlepszy zakup! Spisz spokojnie.

Gość gość
Oczywiście, że warto! Ja mam taki: monitoryoddechu.pl/produkty/monitory-oddechu/respisense-ditto i jest rewelacyjny. Bardzo mnie uspokaja.