Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bollywoodzki film o maharadży który przygarnął polskie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Premiera planowana na maj Kto się wybiera?

Gość gość
przygarnął zwłaszcza ich ciasne, dziewicze wedle :classic_cool: 🖐️

Gość gość
dzis na 2 TVP byl o nim film dokumentalny, niestety zaponialam obejrzec. 1000 polskich dzieci w czasie II wojny

Gość gość
nie bo nie bede ogladać kozojebców

Gość Zemsta Sroka
też widziałam zapowiedź na tvp2, ale o tak późnej porze to nadają akurat kiedy śpię :O ciekawa historia nigdy o tym nie słyszałam, jak to uratował? wziął te dzieci na słonia i wywiózł?! :O

Gość gość
Up haha

Gość gość
Ja oglądałam ten reportaż i bardzo mnie wzruszył. Maharadża z regionu Indii w którym istnieje tradycja traktowania przybyszy spoza regionu jako...- już nie pamiętam jak to zostało ujęte, ale chodziło tu o szczególny rodzaj gościnności i to że taki gość był dla nich darem?-Coś w tym sensie. On stworzył tym dzieciom sierociniec****owiedział że już zawsze będzie ich ojcem(a miał również swoje prawdziwe dzieci) Sierociniec i osiedle całe dla tych dzieci(biała pokaźna willa nad brzegiem oceanu blisko pałacu maharadży do którego dzieci miały wolny wstęp) Stworzył dla nich szkołę, dbał o ich rozwój psychiczny i fizyczny(jeden z jego podopiecznych wspominał że tam po raz pierwszy w tym pałacu grał w squasha ) Tak więc dzieci te znalazły taki swój raj na ziemi w czasie gdy w Polsce ich najbliżsi ginęli na wojnie. Ojciec tego maharadży ponoć interesował się historią polski za życia, stąd taka kontynuacja i chęć pomocy polskim dzieciom z jego strony. Dla mnie ta historia jest niezwykła. To cud. Z pewnością pójdę do kina na ekranizację tej historii która zresztą została już wydana(tytułu książki nie pamiętam).

Gość gość
następna durna baba, Indie, jedź tam teraz to tak ci brudasy d**ę wyzlocą że będziesz między nogi miesiąc się gapić

Gość gość
w Squasha? od kiedy to grali w squasha w XXwieku

Gość gość
wstyd mi za te durne komentarze, jest w Warszawie nawet Skwer Dobrego Maharadzay. Nie dal zginac tylu dzieciom,. Czy zrobiliscie cos, szczekacze, cos dobrego dla innych?

Gość gość
dzieci i tak kiedys stana się dorosłymi

Gość gość
W squasha analfabeto, grali juz na pokladzie I klasy na Titanicu. Uwazasz, ze zmaharadza nie wiedzial, w co sie na swiecie gra? ze w polskim zadupiu to nowosc i ty o nim malo co wiesz , nie znaczy,ze tak jest i było gdzie indziej.