Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NoTrochePodlamany28latek

wypalenie zawodowe czy co

Polecane posty

zarabiam 5500zł - ale to dużo stresu, że masakra, codziennie stres, codzienne nękanie, każdy próbuje Cię oszukać, walczysz każdej minuty. Jestem na razie kawalerem, ale jak pomyślę, utrzymywać żonę z 1 dzieckiem, to aż tak kokosów nie wychodzi te 5500. chyba nie będe miał nigdy rodziny. Poza tym, znajdź tutaj jakaś porządną kobietę, wszystkie tylko by Cię z kasy ograbiły i poszły do innego. Co nie poznaje nową, to już ręce wyciągniete po kasę. masakra.

Gość informatyk_wlkp
nie no stary, 5500 to troche bieda. Jak dla kawalera to spoko, ale dla meza z dzieckiem to bedziesz od miesiaca do miesiaca tyrał, tym bardziej ze mówisz ze tempo masz hardcorowe i niestety ale pewnie mózg już wyprany ;/ ehh te koncerny potrafią z człowieka zrobić bestię.

Gość gość
Znajdź sobie babę, która będzie pracować...

nie jestem prawiczkiem, miałęm już 8 kobiet, tylko ta pierwsza nadawała się na żonę. pracowita, ucziwa i wierna. Niestety poznaliśmy się w wieku 16 lat i po 6 latach chcieliśmy czegoś innego spróbować. no właśnie wiem 5500 nie wychodzi tak dużo, mam swoje mieszkanie ale to 50 km od Wrocławia, a teraz dziewczyny szukają Wrocławianinów;) Teraz siedzę i mam wolne dzisiaj, oddycham trochę. Dodatkowo trenuje na siłowni, biegam i po prostu nie miałbym czasu na dzieci, rodzine. Jak wy robicie z tymi dziećmi że czas znajdujecie??? Ja sobie nie wyobrażam.

już tego nie robię, bo od tego to dopiero jesteś wypalony;) rok temu dałem sobie spokój z waleniem konia, bo dochodziło już do 3 razy dziennie. a wtedy siły nie masz na nic.

Gość ale czy Ty zakładasz
że Twoja żona będzie niepracująca? no i od razu dziecko? ja mam 27, pracuję i mam trochę odłożone na koncie - tematyka dzieci jak na razie mnie średnio interesuje, ale z tego co wiem, to idąc na macierzyński kobieta dostaje kasę - no i nie jest na tym macierzyńskim wiecznie. trochę czarnowidz z Ciebie ;)

powiem Ci, że żadno co teraz pracuje która. Chciałbym pracującą i uczciwą i wierną, ale z taką to szukaj ze świeczką i spalisz się po pewnym czasie. Mnie już też powoli przestaje to interesować, bo co obserwuje wśród znajomych zdrady, rozstania, walkę o dzieci, to odechciewa się wszystkiego. nie mówię, że to tylko wina kobiet, lecz w ogóle.

miało być "rzadko która co pracuje" oraz "ale taką to ze świeczką szukać"

rzadko która? no coś Ty, ja i moje wszystkie koleżanki pracujące jesteśmy. rzadko która NIE pracuje :D (nie wiem, czy widać z mojej poprzedniej wypowiedzi, ale jestem kobietą ;) )

Gość gość
czesciej wsadzaj sobie w kaloryfer

Gość gość
pracujesz jako?

w kaloryfer wsadziłem sobie dzisiaj, kocyk, ogrzał się i leże pod nim pije kawę:) no są na pewno kobiety, które pracują, ja tylko nie trafiam. Muszę przerzucić się z portali randkowych na jakieś normalne sposoby. Czasu tylko brak.

a ciekawa jestem, co sądzisz o podziale kasy w związku - bo np moje mieszkające z facetami koleżanki na ogół dzielą na pół wszystko, mimo, że zarabiają często mniej niż faceci. uważasz, że to fair? inny podział uznałbyś za oskubywanie faceta z kasy?

Gość gość
jaki podzial w malzenstwie ? co ty kobieto mowisz? malzenstwo to rodzina!!! ludzie!! czy wy naprawde w rodzinie wszystko dzielicie skrupulatnie? nie ma sie co dziwic ze tyle rozwodów.......

czytaj uważnie. nie mówię o małżeństwie, tylko o parach mieszkających razem. piszę o znanych mi przypadkach, nie o sobie. autor tematu wspomniał o oskubywaniu przez kobiety, to z ciekawości zapytałam ;)

no wydaje mi się, że trzeba się dogadać. np dajmy na to mamy koszta 1500zł na miesiąc z opłatami. to ja mogę z 1000zł pokryć a ona 500zł. przy proporcji np że ja 5500 a ona p 2000 zarabia. Wydaje mi się, że teraz w związkach za dużo się "zakłada" albo szuka porad na kafe, niż rozmawia z tymi co się ma problemy. I taka, albo taki wchodzi na kafe ludzie mu wyrabiają opinie 99% błędną no i ją podąża on / ona.