Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak robicie racuchy

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje sparwdzonego przepisu na racuchy, tylko nie drożdzowe. Najlepiej na maslanca i proszku do pieczenia, moze ktos zna ?

Gość gość
Ja tak samo jak iasto na nalesniki tylko gestsze czyli wiecej maki. Do tego pol lyzeczki proszku do pieczenia i wkrajam jablka.

Gość Norwegia Norwegia
dokładnie, albo możesz tez zetrzeć na tarce i wrzucić do ciasta. ta samam metoda można robic tez ananasy w ciescie-krazki ananasa zanurzasz w gęstsze ciasto naleśnikowe-wrzucic wiorki kokosowe do ciasta tez można. potem smazysz na gleboim oleju az się zrumieni-w obu przypadkach-racuchów jak i ananasow w ciescie

Gość gość
ale nalesnii robie na mleku a racuchy chcialabym na maslance, bo zalega mi w lodówce.Wyjda?

Gość Norwegia Norwegia
wyjda, tylko rozstrzep ta maslanke przed dodaniem żeby jednolita byla

Gość gość
zrobiłam raz z proszkiem do pieczenia i wyszły okropne :( a na drożdżach super

ja na maślance robię tak: mąka, maślanka, proszek do pieczenia, cukier, jajka, pokrojone jabłka i łyżka oleju - proporcji nie podaję, bo robię na oko zawsze :)

Gość gość
tak jak na normalne placki tylko nie na mleku a na smietanie,jogurcie naturalnym czy maslance.Czyli Jogurt nat,jajko,maka ,zdeczka oleju,jablka jak kto woli,mozna proszek do pieczenia pol lyzeczki,sol,cukier.Masa musi byc gesta ,ze nakladasz lyzka.