Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kontrakty zero godzin nowa plaga w UK

Polecane posty

Gość gość

Coraz wiecej firm tak zatrudnia ludzi. Brak zapewnionych godzin, nieplatny urlop, chorobowe...

Gość gość
ja pracuje bez żadnego kontraktu, wolna amerykanka, oni moga co chcą i to samo działa w druga strone :P

Gość gość
To prawda, u mnie w pracy nowi ludzie przyjmowani Sa tylko na takich warunkach, a to nie zadna fabryka, tylko praca w biurze w sektorze publicznym, wiedza ze ludzie chca Tu pracowac i beda pracowac nawet na takich gownianych warunkach..od nowej dziewczyny slyszalam ze jezeki zrezygnuja w ciagu kilku miesiecy to musza zwrocic firmie 300f za trening...nie moga pracoqac nigdzie indziej bez firmy pozowolenia, no i wiadomo, nie ma sick pays, prywatnej emwrytury..itd. Wspolczuje, moja firma spada na dno....

Gość bellaonna
szykuje sie rewolucja globalna...trzeba zrobic porzadek z tym syfem,

Gość gość
to zakładajcie własne firmy! tylko, żeby to zrobić trzeba coś umieć, znać język...

Gość bellaonna
Nie kazdy ma zylke biznesmena, aby wlasna firme zalozyc. Nawet znajac jezyk nie gwarantuje to sukcesu.

Gość gość
Czyli UK sie skonczylo

Gość gość
i co? tą rewolucją chcesz zmusić pracodawców, żeby zatrudniali głąbów, którzy nic nie potrafią i słono im płacili? ludzi jest za dużo i są niepotrzebni!

Gość gość
kryzys to dopiero bedzie, zalewaja nas musliny za zgoda naszych rzadow europejskich...

Gość gość
bezpłatny urlop i chorobowe? ciekawe gdzie. ja mam 100% płatny urlop, chorobowe (za off sick do 10 dni rocznie mi płacą sto procent) i 100% stawki płatny lunch. mój mąż nie ma platnego off sicka ale urlopy oczywiście tak a za jedną 9z dwóch półgodzinnych przerw) też mu płacą. plus ma on tez 200% stawki w niedzielę (pracuje co drugą niedzielę zwykle).

Gość gość
znajoma załozyła firme i nie zna języka, firmeczke załozyła haha

Gość gosciUfa z USA
"Oni maja juz pomysł na owa rewolucje... Rząd globalny, kwestia kilku lat zapewnie :/" Zdesperowana rozwin temat - co masz na mysli rzad globalny, jak wedlug Ciebie mialby on wygladac? Kto to sa "oni"? Nie pytam zlosliwie, po prostu interesuja mnie spojrzenia ludzi na dzisiejsza rzeczywistosc.

moze jeszcze dodam, ze wielu twierdzi, ze wlasnie wszystko to co sie obecnie na swiecie dzieje, kryzys ekonomiczny, sytuacja na bliskim wschodzie, chaos, to wszystko jest z gory zaplanowane po to wlasnie zeby zblizyc sie jak najbardziej do utworzenia owego rzadu, co wiecej sprawic, zeby ludzie sami chcieli zeby swiat byl zarzadzany przez jeden centralny rzad.

Gość gość
za tym wszystkim stoi masoneria

Gość gość
Co za bzdury, ludzie zawsze uwielbiali teorie spiskowe, a prawda jest taka, ze zadna grupa ludzi nie jest w stanie kontrolowac***przewidziec wszystkiego. Rzadzenie swiatem jest po prostu niemozliwe, bo niemozliwe jest przewidzenie ludzkich dzialan. Zamiast wierzyc w glupoty polecam naukowa lekture historii i ekonomii.

Gość gość
NHS ma duzo takich kontraktow. Ma to swoje dobre i zle strony. Dobre to to ze wychodze z biura kiedy chce kiedy ma sie dzieci jest to dosyc wygodne. Zla strona jest to ze zarabiam kiedy pracuje, nie dostaje chorobowego, zasadniczo nie mam platnego urlopu,ale co miesiac dostaje 10% ekstra do pensji z tego wlasnie wzgledu

Gość gość
jakas poleczka musi sie na forum pochwalic że udało jej sie dostac do biura :D

tyle ze to nie sa zadne bzdury ani teorie spiskowe tylko o tym sie mowi otwarcie publicznie, poszukaj na youtube "global government" i masz tysiace linkow z wypowiedziami obecnie rzadzacych w usa, ue... trzeba troche otworzyc oczy a nie tylko tvn i polsat ogladac i wierzyc we wszystko co tam sie pokazuje a nie przyjmowac do wiadomosci nic innego co nie idzie do telewizji publicznej.. chociaz temat jest coraz bardziej naglasniany nawet w mediach..