Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy herbata z pokrzywy zawiera tianine

Polecane posty

Gość gość

Wiem ze normalna herbata ogranicza wlchlanianie zelaza z pokarmu wlasnie przez tianine, ale nie wiem czy to samo dotyczy herbaty z pokrzywy? Czy ktoras z Was wie cos o tym?

Gość gość
herbata z pokrzywy odwadnia organizm - pije się ją przy nadmiarze wody w organizmie. teoretycznie może zastępować herbate i kawę i nie wypłukuje żelaza, ale mnie lekarka kazała z nią uważać i nie pić za dużo w ciągu dnia.

Gość gość
przede wszytskim pokrzywy nie wolno pić ani w ciązy ani w okresie karmienia piersią

Gość gość
slyszalam tez ze oczyszcza organizm, kiedys lekarka kazala mi pic jak mialam tradzik

Gość gość
Pokrzywa w ciąży jest zalecana przez lekarzy i dietetyków, ponieważ zawiera dużo wapnia, żelaza i witamin. Herbata z pokrzywy pita po urodzeniu dziecka wzmaga produkcję mleka w piersiach i pomaga w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu.

Gość gość
taaa pokrzywa moze powodować nadmierne odwodnienie i biegunkę,więc jak moze być bezpieczna w ciązy? kto ci takich głupot nagadał kobieto? biegunka,skurcze jelit może spowodowac też skurcze macicy ate wiadomo sa niebezpieczne! owszem oczyszcza organizm,najlepiej pić na wiosnę ale nigdy w ciazy!

Gość gość
pokrzywa moze wywołac poronienie

Gość gość
Nic nie pijcie najlepiej :) Albo jeszcze lepiej, soki z kartonu , napakowane cukrem :)

Gość gość
http ://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy http ://kobieta.onet.pl/dziecko/zywienie/ziola-pomocne-w-ciazy/8d5ve

Gość gość
Co to jest TIANINA?

Gość gość
nie ma co wam tłumaczyć skoro swoją wiedzę opieracie jedynie na internecie zajmujee się ziołami od dawna i pisze co wiem z doświadczenia zbieranego od dziecka prawie nauczona przez babcię pokrzywy nie nalezy pic w ciazy jesli chcecie donosić tę ciążę a czasie karmienie też nie ,chyba ,że jako dodatek do specjalnej mieszanki na wspomaganie laktacji ale w odpowiednich proporcjach i w towarzystwie innych ziół ale nigdy samej pokrzywy chcecie to wierzcie chcecie to nie

Gość gość
To, ze zbierasz ziola nie czyni Ciebie , ani Twojej babci ekspertem, chyba , ze jedna z was jest wyksztalcona medycznie. Ja mialam zalecona herbate w pokrzywy w ciazy, bo puchlam jak balon, mimo, ze pilam mnostwo wody.