Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z jedzeniem

Polecane posty

Gość gość

Za kilka dni syn skonczy 8 miesiac.wydaje mi sie, ze powinien jesc juz wiecej stalych posilkow a on najchetniej pil by mlrko.kazdy obiad to plucie,zabawianie czym sie da i walka o kolejna lyzeczke.nie wiem juz co robic.a je tak. 8-9 sniadanie-210 mm .ok 10-kaszka mlrczno ryz.je lyzeczka ok 100Mm.potem ok 12.30 mm210ml-idziemy na spacer.po spacerze ok 15 obiad.no i tu raz zjada sporo ale najczesciej tylko pare lyz.ok 17 robie kisiel albo jogurcki nestle.ok 21 mm210Ml.syn w nocy nie je ale batdzo zle spi,potrafi sie pol nocy wiecic i co chwile ybudzac.kazdy mi mowi,ze on za duzo mm i kaszek a za malo normalnego jedzenia.probowalam dawac ale i tak zje troszke i musi dostac mm.

Gość gość
Owocow tez nir chce .przepraszam za bledy,pisze dzybko z tel.

Gość gość
Dawaj aż przywyknie do takiego jedzenia. Codziennie łyżeczkę więcej aż w końcu zje cały obiadek. Do kaszki dodaj owoce

Gość gość
mialam ten sam problem synek tez ma 8 mcy wlasnie dzis skonczyl.i non stop chcial mleko zadnych zupek dla niego to byla zabawa w wypluwanie mi w twarz tego co mial w buzi.nie wiem samo mu przeszlo jak zaczelam mu dawac zupki pogniecione widelcem a nie papki i chrupki do reki zeby jadl sam.i dzis sukces-rano zjadl kaszke mleczno ryzowa potem kanapke obiad banana z serkiem waniliowym i niedlugo pora na kolacje.na 22 dostanie mleko.w nocy tez wybudzal sie na jedzenie ale od 4 dni tego nie robi

Gość gość
Dlaczego tak szybko podajesz kolejne posiłki? Je o 8- 9a potem o 10 i 12.30. Powinien wytrzymać 3godziny po tym pierwszym posiłku.

Gość gość
zacznij mu dawac do raczki chrupki lub biszkopty i jak jjesz sama obiad to jedz przy nim zeby widzial a obok postaw miseczke z zupka np takie dziecko jak widzi ze sama jjesz tez chce wiem bo mam troje i kazde na widok mnie jedzacej zupe az sie wiercilo;)to tez jakis sposob.mozesz tez posadzic go w krzeselku i przed nim miseczke z zupka.niech sie nia bawi i wklada rece ale byc moze troszke zje choc nabalagani.kilka dni i bd normalnie jadl

Gość gość
5 posilkow gora 6 na dzien.to sobie policz odstepy pomiedzy

Gość gość
Tyle jedzenia w niego wpychasz, że pewnie już go utuczyłaś.

Gość gość
Dlaczego tak szybko podaje...wiec tak.wyfaje mi sie ze ti mm ok8 rano to nie jrst posilek dlstego ok.10 daje kaszke lyz.albo deserek.czasami wstanue ok 7 i nie jrst glodny i dopieto np o 9 dostanie kaszke zamiadt mm i potem dopiero ok 12 mleko i idziemy na spacer.probowalam ok 12 dac obiafek tzn.przed spacetem ale nic z tego bo o yej porze jest juz marudny i nic nue zje.tylko mm i odlatuje.nsjbardziej mnie wkurza ze maly roznie wstaje rano i nie mamy schematu.z misrczkami i jedzenuem przynim probowalismy

Gość gość
tyle jedzenia..a moze on wlasnie tyle potrzebuje co?!moja corka jj***ardzo duzo wiecej od mojego 3 letniego syna a wyobraz sobie ze ma 10 mc i wazy 8 kg.ale ja utuczylam.zglos to do mopsu idiotko

Gość gość
autorko ja tez porannego mleka nie traktuje jako np sniadania i za gora 2 godziny podaje corce kaszke lub kanapke.

Gość gość
Nie utuczylam,maly nie jest gruby.niby takie dziecko powinno 3 razy pic mm.to gdzie trszta posilkow.dnia braknie.

Gość gość
Nie wstyd ci wzywać inne kobiety? Obcych na ulicy tez wzywasz od idiotow? taki przykład dziecku dajesz?

Gość gość
moj synek dostaje rano kaszke m-r potem kolo 18 mleko i na noc mleko-3 posilki sa.i w nocy butelkato 4 a niby 3 byc powinno.nie widze potrzeby zeby sie trzymac sztywno schematow ty tez autorko nie powinnas-chce to mu podaj mleko.to jest jeszcze male dziecko

Gość gość
Ale przecuez dziecko to nie robot i moze mij potrzebuje czrsciej.sama sobie jefz co 3 godziny z zegarkiem w reku.probowalam juz mniej podawac.rano mm.potem kilka lyz.jablka. ok 12 mm.15 obiad potem kisiel albo desereki na noc mm.to chyba nie jst duzo.i mimo to obiafku tez nie chce

Gość gość
cb moge wyzwac jak ci sie cos nie podoba;)wolnosc slowa;)

Gość gość
Dnia ci braknie na podanie dziecku jedzenia? Mój jadł co 3h. 3razy samo mleko do tego raz kaszkę na mleku i obiadek+ owoc ale nie chciał za wiele tym owoców jeść.

Gość gość
To tylko świadczy z jakiej patologii pochodzisz .

Gość gość
Po prostu mleko modyfikowane dłużej się trawi dlatego nie daje się go częściej niż co 3h.