Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysieńńńksaa

TAK BARDZO CHCIAŁA BOGATEGO MĘŻA a teraz on ją wywala z domu i ROZWÓD

Polecane posty

Gość Gabrysieńńńksaa

Opowiem wam historię pewnych znajomych. Poznałam ich już dość dawno, 3 lata temu wzięli huczny wielki ślub. W sumię tą dziewczyne do ślubu pchała jej matka, bo jak poznała swojego obecnego męża to się okazało, że on ma własną firme, kupe kasy itp. A ona na początku pracowała w jakimś tam małym sklepiku odzieżowym, a potem już wcale nie pracowała, bo po ślubie jej mąż wybudował dom - dom widziałam, taka chata że ja cię kręce, normalnie ogromna willa. Ale co się okazało? że mąż nawet kawałeczka na nią nie zapisał, i do tej pory to on ze swoją matką są właścicielami tego domu. A żoneczka nie ma tam nic własnego. Jeszcze jakiś czas temu zdarzało nam się spotykać z nimi i wspólnymi znajomymi, to ona zawsze udawała wielką dame, bo miała drogie ciuszki, zawsze wystrojona, zadowolona. Zadzierała nosa jednym słowem. Siedziała w tym wielkim domu, nic nie robiła, dzieci nie mają do tej pory a są już po 30 stce, i co się okazało??? że on złożył pozew o rozwód :D chyba ma jej już dosyć, bo stwierdził że jest leserem, że jest leniem, że nic w3 domu nie robi. I najlepsze jest to, że on chce aby ona się wyprowadziła do swojego rodzinnego domu, gdzie mieszka jej babcia, dziadek, ojciec z nową kobitą i brat z żoną. Fajnie, nie? Tak to jest jak się liczy na kase faceta i nie ma żadnej miłości. A nie trawie jej bo zawsze głupio gadała do mojego narzeczonego, stara gruba świnia

Gość gość
Lepiej Ci jak się wypisałaś?

Gość informatyk_wlkp
Nie ciesz się czyjaś porażką, bo przypadkiem ciebie to jeszcze spotka. Z drugiej zaś strony, ciężko powiedzieć czy poniosła ona porażkę. Jeśli nie mieli spisanej intercyzy, to mało ważne na kogo jest dom, bo jeśli jest na niego, to i tak i tak dostanie jeśli nie połowę majątku, to na pewno jakąś część. Gdyby były dzieci miałaby duzo prościej, a ze nie mają, to będzie musiała przedstawić, co wniosła do majątku. Ale wierz mi, sąd jej z niczym nie puści. Dostanie 25% jak nic.

Gość jasiowędrowniczek
A jak weźmie cwanego papugę to wydębi jeszcze alimenty za obniżenie standardu życia.

Gość Gabrysieńńńksaa
nie cieszę się z jej porażki. opisałam tą historię aby była może jakąś przestrogą dla kobiet, które bezgranicznie ufają swoim mężom, które nie pracują i są od mężczyzn zależne, bo kiedyś może być tak jak tu, że obudzą się z niczym... akurat ta dziewczyna nie miała w sobie nigdy żadnej pokory i skromności, więc nie darzę jej sympatią. uważała się za kogoś lepszego ode mnie. tylko że ja wszystko zdobyłam własną pracą. jeśli faktycznie sąd podzieli ten dom - choc nie wiem jakim cudem to zrobi, bo on tego domu przecież nie sprzeda, chyba ze bedzie musiał jakoś spłacic ją - to co ona z tego bedzie miała? ona nie ma wykształcenia, nie ma doświadczenia, zawsze czuła się jak królowa mieszkając w tym domu, a teraz?

Gość Gabrysieńńńksaa
up