Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Catsun

Ból w pachwinach w ciąży. Wypowiedzcie sie na ten temat proszę

Polecane posty

Witam, Jestem w 16 tygodniu ciąży i od kilku dni mam ból w pachwinach.. z kłucia stał sie bólem rwącym, ciągnącym. Nie wiem jak to opisać.. Najczęściej ból łapie mnie w lewej pachwinie i to trwa z 15,30 min. A czasami ból czuję po lewej stronie brzucha z boku nad pachwiną ale to duużo rzadziej. Bardzo się martiwę bo to moja pierwsza ciąża. A wizyte mam prawie za 3 tygodnie. Jak bylam w ten wtorek wszystko było ok tylko miałam troche za twardą macicę podobno przez chwilowe krótkie bóle menstruacyjne które mnie dopadały wieczorami i dostałam Luteinę dopochwową. No i brać nospe jak bardzo by mnie brzuch bolal. Nie wiem czy jak tak boli mnie w pachwinie to normalne czy to jakieś skurcze.. czy mam się wybrać w pt do Ginekologa.. Bardzo się martwię od poprzedniej wizyty.

Gość gość
jak ty jesteś w 16tc i już masz takie schizy to ja nie wiem jak to będzie w 38tc. Tak, masz skurcze w pachwinach :D

Gość gość
unikaj chodzenia raczej nie wiem jakiego rodzaju to bół? kłucie? jeśli to jakby kłucie to może z szyjką coś się dzieje niedobrego a jeśli to ból raczej połaczony z odczuciem cięzkości i rozpierania ,utrudniający chodzenie i pojawiający się jedynie w czaise chodzenia to moż eto byc też nieststy objaw rozejścia się spojenia łonowego

Ból to jak by takie rwanie.. Ciągnięcie. Niektórzy mówią że to wiązadła na których trzyma się macica.. Sama juz nie wiem .

Gość gość
Normalne choć dziwne że tak wcześnie. Coś jakby zakwas, najgorzej jak się leży i przewrócić chce na bok albo wstać ale bardzo szybko można to rozchodzic. Poczytaj o spojeniu lonowym

Nie napisalam że to są skurcze. Tylko czy takie ciągnięcie w pachwinie czy rwanie może być oznaką jakiś skurczy..

Tak. Twardnienie macicy też za wcześnie.. Bo to po 20 tygodniu.. :( tak się martwie o mojego dzidziusia.. :/ Na szczęście po. Luteinie już nie miewam takiego bólu menstruacyjnego.. Więc chyba pomga..

Gość gość
to raczej rozciągająca się macica, ja miałam podobne bóle zwłaszcza jak za szybko wstawałam

Może faktycznie to rozciągająca się macica.. Wiedziałam że bedzie mnie kłuło i ciagneło ale nie sądziłam że tak często i że to będzie tak uporczywe bo jak wcześniej pisałam miałam tylko kłucie..

Jak chodze to właśnie mnie nie boli. To raczej to nie jest spojenie łonowe

Ból w pachwinach jest czymś naturalnym w ciąży . Twoje ciało przyszykowuje się do porodu ;) Mnie bolało dużo później bo dopiero w ok 30 tygodniu i minęło dopiero w dniu porodu.

Gość gość
Ciagnacy bol w pachwinach w ciazy to rozciagajace sie wiezadla macicy ktora rosnie. To zupelnie normalne.