Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibiak

kapsułki do prania kontra płyn lub proszek do prania

Polecane posty

Gość marlena771
Spróbujcie sobie kapsułki Waschkonig . Koleżanka mi poleciła i faktycznie okazały się ok. Fajnie się rozpuszczają (w całości), a pranko ładnie pachnie. Poza tym duży plus za to, że są niedrogie.

Gość gość kmars1
Od niedawna testuje kapsułki do prania Vizir 3-in-1 Pods. Jestem już po 3 praniach(codzienny kolor,dziecięce,ubrania z kotłowni) i jak na razie jestem zawiedziona, odnoszę wrażenie że proszek tej marki lepiej się sprawdza. Zapach Vizir 3-in-1 Pods mnie nie przekonuje; jest intensywny i drażniący, do zaakceptowania po dodaniu dodatkowo płynu zmiękczającego. Jeżeli chodzi o skuteczność w usuwaniu plam to i z tym na razie kiepsko, bez dodatkowego detergentu odplamiającego też nie da rady (zaznaczam że opinia dotyczy 1pranie-1kapsułka). Przede mną jeszcze kilka prań z Vizir 3-in-1 Pods- ciekawi mnie jak będzie z praniem bieli i czy próba z podwójna kapsułką coś zmieni.

Gość gablarka
Kapsułek używam od roku dopiero, ale nie wróciłabym już chyba do proszku. Czasami zdarza mi się kupic płyn do prania. Ostatnio kupowałam kilka razy Surf. Niesamowicie pachnie we wszystkich trzech odsłonach. Teraz mam Biała orchidea i jaśmin.

Gość gość
Dla mnie liderem bez żadnych argumentów są kapsułki. Proszek ciągle zapycha zbiornik, płyny i żele w większości przypadków są niewydajne a kapsułki ani nie zajmują dużo miejsca, ani nie bałaganią ani nie stwarzają problemów takich jak proszek. I kapsułka kapsułce też nierówna. Mnie spośród kilku przetestowanych przekonały dopiero kapsułki Surf. Zapach utrzymuje się bardzo długo, ładnie się rozpuszczają, dobrze dopierają a i cena na tle konkurencji jest wybitnie atrakcyjna.

Gość gość
Używam wszystkich trzech produktów. Do prania codziennych ubrań na 40 stopni stosuję proszek i płyn do płukania. Do ręczników i bielizny na 60 stopni wolę jednak kapsułki, które na 40 stopniach raz się u mnie nie rozpuściły całkowicie i mam uraz. Do prania ręcznego mam natomiast płyn Ariel, który pięknie i długo pachnie.

Gość nigrena
Ciekawe, ale nie wiem czy rzeczywiście można sobie pralkę zniszczyć w ten sposób. Ja mam Surf w kapsułkach i po prostu wrzucam do prania. Zawsze wszystko się ładnie rozpuszcza, a pranie faktycznie intensywnie pachnie. Super są te nowe zapachy.

Gość sylka wawa
U mnie to samo, nie ma problemu, że sie kapsułka nie rozpuszcza. Chociaż jak miałam jakieś kapsułki no name to różnie bywało, teraz używam surf. Wrzucam na dno pralki, przykrywam praniem, włączam i się pierze. Pranie czyste i pachnące :)

Gość oleeenaaa
Widziałam w sklepach jakies nowe zapachu proszku surf, jakies takie hawajskiez owocową nutą, czy kapsułki też są?

Gość loretka
Są, mam takie u siebie i jestem zadowolona tak samo, jak z innych z tej firmy. :)

Gość oleeenaaa
To ja też kupiłam, zapach super, moja nowa miłość, utrzymuje się nawet po schowaniu ciuchów do szafy, tak lubię :) Ale zeby nie było, ze zapach to jedyna zaleta ;) Wszystko się bardzo dobrze doprało, jestem zadowolona.

Gość Mirq
oleeenaaa są, a ostatnio widziałam też do czarnego Czarną Orchideę. Powąchałam i ślicznie pachnie, następnym razem kupię. :)

Gość kretkav
To rzeczywiście może być trudny wybór, jednak proponowałabym wypróbować kapsułki surf, ponieważ to własnie te kapsułki pięknie pachną i dopierają nasze plamy z ubrań. Te dwie rzeczy są wręcz niezbędne jeżeli chodzi pranie. Nie raz ludzie wybierali zwykły najtańszy proszek, a potem dziwili się, że ubrania niedoprane i takie bez zapachu.

Gość oleeenaaa
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, już wszystko wiem, kupiłam kapsułki, testuję. I ten żel nowy do czarnego też wzięłam, Zapach super, dobrze dopiera. Ciekawa jestem czy czarne ciuchy zachowają kolor.

Gość lolipopka
Ooo nie wiedziałam, że jest Surf do czarnego prania. Na pewno jak skończy mi sie ten Hawajski to i tego spróbuję. Fajna opcja, bo jednak mam dużo ciepnych kolorów i fajnie jakby utrzymała się ich intensywność.

Gość gość
A ja wolę proszek do prania :) I co mi zrobicie? :D

Gość Milq
A nic, bo surf jest przecież dostępny również w proszku, nie tylko kapsułki czy żel. :)

Gość kapta
Chyba we wszystkich ich opcjach są teraz proszki i kapsułki, a z tego co widziałam w wielu są żele. Najgorzej, że za każdym razem mam ochotę kupić kolejny zapach do spróbowania, ale są dość wydajne, więc muszę czekać aż skończą się wcześniejsze :)

Gość danka

Nowy surf się pojawił, górska świeżość, lubię takie zapachy, próbowała już któraś z Was? No i gdzie go można kupić? Bo tylko w internecie widziałam póki co.

Gość Tatinka

Nie widziałam szczerze mówiąc. To do białego? Ja z tych nowych to tylko ten do czarnego miałam i świetnie pachnie, więc zostanę przy nim na dłużej. 🙂

Gość danka

Do białego i kolorów, zobacz na stronie https://www.przetestujsurf.pl/ tam sa opisy wszystkich wariantów.

Gość MangoGirl

Nie znałam tej strony. Zaskoczona jestem, że aż tyle jest produktów z tej marki do wyboru!

Gość Amela

Udało mi się kupić tę górską świeżość i to jest to, czego szukałam. Dosłownie jak pranie suszone na wietrze. Taki zapach kojarzy mi się z wakacjami u babci :)

Gość Sonja

A mnie ostatnio podeszła ta seria różowa z tropical lyly & ylang ylang. 🙂

Gość hamana

Moje odkrycie to surf czarna orchidea do ciemnych kolorów i czerni. Super pachnie, dobrze pierze i tkaniny nie blakną.

Gość Melisa

A ona jest tylko w płynie czy proszek też?