Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sprawdzić, czy komputer ma wirusy

Polecane posty

Gość gość

albo jakiekolwiek szkodliwe oprogramowanie? mam zainstalowanego avasta ale on ciagle pokazuje że wszystko w porządku, mam też włączoną usługę windows defender, ale ona też nie wykazuje żadnych niebezpieczeństw, a wydaje mi się, że coś jest nie tak...

Gość MOSZNA NACIAGNIETA NA GLOWE
A tam, to brednie z tymi antywirusami. Ja od 3 lat nie mam żadnego antywirusa i jakoś żadnego wirusa mi nie wykryło :classic_cool: P.S. Ściągnij AVG 2014 darmowy, i przeskanuj Malvarebyte Anti-Malvare darmowy czy trojana jakiegoś nie masz. AVG możesz odpuścić, ale ten drugi ściągnij.

Gość gość
to który w końcu powinnam ściągnąć?

Gość informatyk_wlkp
A co jest nie tak, ze myslisz ze masz wirusa >??

Gość gość
laptop chodzi dosyć wolno, zwłaszcza przy włączaniu jest strasznie powolny, poza tym kilka razy nagle wyskoczył mi niebieski ekran z białymi napisami po angielsku i za chwile system ur******** się od początku

Gość gość
nie znam się na komputerach i tych wszystkich programach i nie wiem co robić. ponadto ostatnio mój pendrive żył własnym życiem, mimo usuwania plików pojawiały się one po otwarciu pendriva na innym kompie, nie wiem co się dzieje

Gość informatyk_wlkp
musiałabys podać kod błędu, ewentualnie musiałabys zajrzec do dziennika wydarzeń i sprawdzić co sie dzieje. PPM na Mój Komputer--> Zarządzaj-->Podgląd zdarzeń-->Dzienniki Systemu Windows i błędy SYSTEMU. Wtedy cos mi to powie, ewentualnie spisac kod błędu na niebieskim ekranie

Gość informatyk_wlkp
Jest i mozliwosc ze operator jest marny i niestety nie rozumie tej maszyny.

Gość informatyk_wlkp
Poza tym jesli chcesz sie upewnic ze nic nie sied*******mpie to zrób test OTL i wynik wstaw gdzies na jakis serwer to ci sprawdze.

Gość gość
człowieku po jakiemu ty do mnie mówisz.... jak coś mi tłumaczysz odnośnie komputera to musisz tłumaczyć jak debilowi, ja się na sprawach informatycznych znam niewiele lepiej niż na języku chińskim :P

Gość informatyk_wlkp
niestety ale z debilami nie rozmawiam. ps. nie dotykaj bo zepsujesz...

Czesc mam problem z laptopem. W Styczniu kupilam uzywany laptop do kwietnia chodzil mi szybko sprawnie itp itd. Od kwietnia zaczal chodzic mi wolno wlacza sie 5min internet wlacza mi sie do 20 min robie defregmentacje ktora trwa juz poltorej dnia sprawdzalam na avascie czy mam jakies wirusy po usowalam je co mam robic nic nie pomoglo:(

Gość gość
Sprawdzaj dalej przez Avast. Program jest git. Zrób dogłębną analizę. ALE najpierw muszisz pobrać ze strony http://www.avast.programyzobacz.pl - tutaj jest wersja sprawdzona. Na niektórych serwisach jest kaszana i lepiej pobrać z pewnego źródła.

Gość gość
Można jak najbardziej przeskanować komputer jakiś antywirusem. Avast jest OK, nawet bardzo ok. Objawy o których piszesz, często powodowane są przez uszkodzony dysk twardy. Wolna praca, problemy z uruchomieniem maszyny, niebieskie ekrany...