Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak dla Ukrainy

co sądzicie o pomocy dla Ukrainy

Polecane posty

Gość tak dla Ukrainy

Od jakiegoś czasu media pokazują ludzi zaangażowanych w pomoc. Polacy niby organizują zbiórki dla naszych sąsiadów lub nawet mini-Majdan w Polsce, ale czytając wypowiedzi Polaków na ten temat jestem przerażona. Ja oczywiście popieram pomoc dla Ukrainy, ale chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat.

Gość gość
dlaczego mam ich popierać skoro oni wychwalają zbrodniarzy na Polakach na Wołyniu? No przepraszam sama sobie ubliżać nie będę.

Gość tak dla Ukrainy
Hm, trudna sprawa z tym morderstwem na Wołyniu. Rozmawiałam ostatnio z jedną Ukrainką pochodzącą spod Lwowa i ona, podobnie jak jej rodzina i znajomi nie ma najmniejszego pojęcia o tym, że Ukraińcy mordowali Polaków. Oni mają inne podejście do sprawy, bo uważają, że UPA i Bandera bronił tylko ich granic, a Polacy byli okupantami.

Gość gość
a co ty rozumiesz pod słowem pomoc? komu chcesz pomagać? kliczce? ona ma tyle kasy że nie musisz mu pomagać a biedota ukraińska kto by nie rządził to i tak będzie tylko biedotą tak jak w polsce

Gość tak dla Ukrainy
Chodzi mi o pomoc dla protestujących. potrzebują ciepłych ubrań, koców, leków i pieniędzy. Bieda na Ukrainie jest o wiele większa niż w Polsce, a sytuacja poważniejsza.

Gość gość
koce, leki, ubrania? a kto im każe stać na mrozie? niech idą sobie do domu po ubrania

Gość tak dla Ukrainy
Ty masz w ogóle jakieś uczucia? Oni tam stoją, bo walczą o wolność dla swojego kraju. Protestujący na Majdanie to nie oligarchowie, tylko biedni ludzie, w dodatku najprawdopodobniej bezrobotni, bo za udział w protestach wielu już straciło pracę. Wielu z nich nie stać na normalne jedzenie, to tym bardziej na koce, czy leki.