Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azet

Pieniadze i ślub

Polecane posty

Gość Azet

Witam, Mam taką nietypową sprawe a raczej problem. Jestem zareczona od kilku lat, ale o ślubie jak narazie nie ma mowy. Ja bym chciala z jednej strony bo go kocham, ale jemu sie nie spieszy.. (Twierdzi że nie mamy tyle pieniędzy a poza tym mamy czas). Właśnie propos pieniedzy ON NIGDY ich nie ma. Ostatnio pożycza i nie oddaje, to ja doładowuje mu konto tel., nigdzie nie wychodzimy bo wiadomo że nie ma kasy na pizze czy kino, kwiatów też nie kupuje na żadną okazję, prezenty to jakaś tandeta za grosze... Pierścionek zaręczynowy kupiony był za pożyczone pieniądze... :( Ale mój chlopak zarabia i to prawie 2000 zł.. Co robić? Trochę mnie to wkurza inne koleżanki i kuzynki nie musza sie martwic o to ze chłopak nie zaprosi ich na pizze, nie pozyczaja kasy bo ich panowie są samowystarczalni... Mój nie potrafi oszczedzac i jak tu sie z takim wiązać na całe życie??

Gość gość
wiesz ślub można wziąć za grosze, tani, skromny, bez wesela... widocznie twój chłopak nie chce się z tobą żenić.

Gość Azet
Właśnie. To czy warto w tym tkwić???? Denerwuje mnie ze musze go sponsorowac i utrzymywac... Gdzie powinno być inaczej

Gość gość
nie warto, zostaw go. Poza tym ciekawa sprawa co on robi z tą kasą, pewnie wydaje na jakieś pie/rd/oły, na swoje hobby albo co gorsza na narkotyki

Gość freshqfresh
zastanów się.. Pomyśl jak to będzie wyglądać po ślubie, gdy będzie już wtedy wszystko na Was, a nie na Ciebie i Jego.. Rachunki, później dzieci.. A chyba nie chcesz zabrać ślubu, żeby potem się rozwodzić za rok..

Gość gość
Ale jaja, opowiedz coś więcej, mieszka z rodzicami? Doładowujesz mu konto, wstydziłby się.

Gość Azet
Nie mieszka z rodzicami, pracuje w delegacji, mieszkanie to grosze, bo i tak mieszka z kumplem.. Własnie co on robi z pieniedzmi??? Boje sie co bedzie po ślubie gdy beda dzieci... Wtedy tez mam utrzymywać rodzinę.. Jak z nim porozmawiać???

Gość Azet
Kiedyś poruszyłam temat to sie pokłóciliśmy :(

Gość gość
Pracuje w delegacji i wszystko jasne.

Gość gość
Wierności jestem pewna na 200%

Gość gość
Ten człowiek nie chce ślubu. Po co się zaręczał? Wieczny dzieciak.

Gość Azet
Wierności jestem pewna na 200% Jak z nim poruszyć ten temat???

Gość gość
a Ty ile zarabiasz?

Gość gość
a może nie chce brać ślubu katolickiego ? Zapytaj. Może woli świecki.

Gość gość
daj sobie z nim spokoj dziewczyno, proszę Cię :) a co robi z kasą, ja uważam że chodzi po klubach i wydaje je na k/ur/wy choć ty w to nie wierzysz bo jesteś naiwna jak każda kobieta ktora kocha, dlatego można to zrozumieć. Albo na narkotyki wydaje i inne środki odurzające. Na cos te pieniadze idą, w koncu to 2 tysiaki... zostaw go, zakończ ten związek

Gość Azet
Już sama nie wiem.. Jesteśmy razem tyle lat... Raz jest dobrze raz źle.. Sama myślę żeby zerwać i mieć święty spokój.. Ale nigdy nie ma do tego okazji.. Bo zawsze coś wypadnie..

Gość Ale to już było
Po co zawraca Ci gitarę? Facet nie chce się żenić, do tego jest chodząca żyła! Kopnij go w d**ę, nie daj się wykorzystywać!