Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce panuje cholerna znieczulica wobec

Polecane posty

Gość gość

ludzi niepelnosprawnych:/ I to zarowno ze strony instytucji jak i spoleczenstwa. Jestem osoba nie w pelni sprawna (nie mam oka, w drugim mam jaskre i wade wzroku, poza tym jestem po operacji usuniecia guza mozgu i wodoglowia), ale skonczylam szkole, studia, obronilam mgr, lekarze mowia, ze to niezwykle, ze calkowicie normalnie sie rozwijam, mam 26 lat. Od prawie roku bezskutecznie szukam pracy, nikt nie chce mnie zatrudnic z takim wygladem. Najgorsze, ze tydzien temu stanelam na komisji orzekajacej o niepelnosprawnosci. Niestety nie zostal mi przyznany zaden stopien niepelnosprawnosci, mimo, ze przeciez oko mi nie odrosnie, a skutkow jaskry nie da sie juz cofnac. Czuje sie od tego momentu cholernie bezuzyteczna, szczegolnie, ze nie moge nigdzie znalezc pracy (a z orzeczeniem byloby na pewno troche latwiej). Zyc sie odechciewa

Gość gość
Wrzuć fotę do oceny:classic_cool:

Gość gość
Coś nie tak z tą komisją, ja mam wadę ponad minus 20 i dostałam go bezdyskusyjnie. Uznali, że niemal ślepa jestem.

Gość gość
Serio chcesz zobaczyć foto ślepej lochy z wodogłowiem ? :D

Gość Magda198777
Przykro mi i na Twoim miejscu odwolalabym sie od tej decyzji (fakt, ze w komisjach zwykle sie kompletnie bezduszni ludzie), ale nie poddawaj sie! Nie wiem w jakim miescie mieszkasz, ale pewnie w wiekszym byloby Ci latwiej z praca. Powodzenia!

Gość gość
jestescie bezczelni. A Ty autorko nie poddawaj się i walcz o swoje!

Gość gość
ja też nie mam pracy już tak długo a jestem zdrowa. Więc niekoniecznie to przez Twój wygląd czy jak to nazywasz niepełnosprawność. Ja nie wiem czy komisja słusznie czy nie słusznie orzekła to co orzekła ale gdybyś miała ten świstek to łatwiej byłoby ci znaleźć pracę. Mi często mówili, że poszukują tylko z tym orzeczeniem kogoś do pracy.

Gość Magda198777
Niemniej jednak ludzie z wodogłowiem zawsze śmieszyli mnie do łez

Gość gość
No wlasnie, bo masz duza ta wade, a oni mi tlumaczyli, ze niewazne, czy ktos nie ma reki, nogi, oka, ucha, ale jesli drugi organ funkcjonuje w miare sprawnie i jesli w okularach widze, to nic mi sie nie nalezy:/ Tez tego nie potrafie pojac

Gość Pan Wiesław
No już skończ te swoje żale . Przegrałaś życie . Zostaje ci skakanka i strych.

Gość gość
A no właśnie słyszałam, że jednoocy są lekceważeni, nie dostają refundacji na operacje itd. Dziwne, przecież człowiek jednooki jest mniej sprawny :/

Gość Pannna Anna
Jestescie jacys nienormalni tutaj! Jak mozecie pisac takie rzeczy?! Autorko, moze lepiej zajrzyj na jakies tematyczne forum, bo tutaj to niedorozwoje sie wypowiadaja!

Gość Jankoooooooo
Powiem jedno internet = bydło ! Nie umiecie sie wypowiadac normalnie i z kulturaa to mordy w kubeł wiesniaki !

Gość gość
zaczeło sie wylewac szambo z bieszczadzkiego.Teraz nie bedzie spokoju bo te debile nie maja co robic i hejtuja

Gość gość
Bo w temacie jest słowo znieczulica, to samo zaprasza znieczulicę.

Gość Odyseusz z kafe
Nie szanuję cyklopów i mam do tego prawo

Gość gość
Odyseusza chciał zeżreć, on mógł nie szanować.

Gość gość
Masz chłopaka ? :D:D:D

Gość gość
A ty masz? I pewnie siedzisz razem z nim na kafe.

Gość Obserwator zycia
Ludzie hejtujacy to czesto tacy ktorzy sami maja w zyciu ciezko , dlatego musza dokuczac innym - co lepsze szczekaja tylko anonimowo bo na ulicy sie nie odezwie wiedzac doskonale ze dostanie w ryja i pojdzie z placzem kozak jeden z drugim.Szacunek i wytrwalosc dla ludzi ktorzy musza opiekowac sie osobami niepelnosprawnymi!

Gość gość
miernoty

Gość Pan Wiesław
No gdzie ta fotka ? :classic_cool:

Gość gość
Nie martw się, że przez rok nie możesz znaleźć pracy. Zdrowi ludzie też nie mogą znaleźć pracy. Wielu moich znajomych wyjechało za granicę za pracą. W Polsce skandaliczne propozycje, np. 700 zł na zlecenie, albo na czarno, a praca taka, że trzeba się narobić i człowiek wraca wykończony. W złych warunkach pracę się znajdzie, ale żeby coś godnego dla człowieka po studiach to już nie. Ja swoje wiem. Za 1300 złotych to była praca jaką można dostać od ręki. Niestety jak ktoś się nie godzi na taki zarobek to zostaje bez pracy nawet przez kilka lat, albo jedzie za granicę. Ciężko o coś dobrego. Później ma się 2600 złotych na pięcioosobową rodzinę, a to nie jest życie.

Gość gość
A co Wiesław, wstawiłeś swoją i się nie pokazała?

Gość Obserwator zycia
Przyznam w skrytości ducha ,ze jak nikt nie widzi lubie się pośmiać z upośledzonych .

Gość Pan Wiesławw
Przyznam w skrytości ducha, że mnie sąsiad dmucha.

Gość Pan Wiesław
2/10 - Poszywać sie trzeba umieć :o

Gość Pan Wiesławw
A w skrytości ciała, że nawet klatka cała.