Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy raz na solarium

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest dziewczyny? Opalacie sie bez bielizny, gdzie ja zostawiacie? W kazdym solarium sa jakies kosmetyki ktore naklada sie przed opalaniem? Ta kabina (stojaca) wylacza sie sama? Ile minut na poczatek?

Gość gość
nie niszcz sobie skory debilko... a za 15 lat botoksy, kwasy hialurowe, odmladzanie skory... ale chyba o to chodzi, glupota kobiet co za mlodu niszczą skorę, a po 40tce botoksy bo skora stara jak na swoje lata

Gość gość
Możesz w bieliznie ( ale po co będą ślady ) kosmetyki są ale płatne ( i uważaj na te przyśpieszające opalanie ) lepiej nasmaruj ciało oliwką w domu ( może być zwykła oliwka np.dla dzieci ) Nie wiem czy się sama wyłącza bo na tej nie byłam ale pewnie tak. Jeżeli masz normalną cerę to max.5 min i kilka dni przerwy . Potem jak " przyzwyczaisz "skórę po + - 5ciu opalaniach 8 min a potem góra 10 . W tym dniu w którym się opalałaś nie bierz kąpieli ....prysznic wystarczy . By przedłużyć opaleniznę musisz skórę nawilżać i tu znowu może być oliwka...Pamiętaj,że w solarium zazwyczaj są przyciemniane lustra -będzie Ci się wydawało ,że jesteś opalona ale czar pryśnie jak zobaczysz się w świetle naturalnym ...Niech Cię nie podkusi by następnym razem leżeć dłużej niż 5 min.Opalenizna będzie już ładnie widoczna po 3 pobytach w solar.

Gość gość
Gosciu wyzej..Nie mam zamiaru chodzic na solarium regularnie.Chce po prostu nabrac koloru. Nie chodzi mi moze o kosmetyki przyspieszajace ale jakies ochronne. Cere mam jasna.Fakt ze troche opalenizny zostalo mi jeszcze z lata, ale mimo wszystko. Ile dni przerwy zrobic sobie od pierwszego opalania?

Gość gość
No ale po 1 "razie" opalenizna z wakacji Ci nie wróci .Musisz zaliczyć kilka pobytów .Tak jak pisałam max 5 Myślałaś o samoopalaczu albo balsamie brązującym? Fakt trochę samoopal.ma przykry zapach ... domyślam się ,że jesteś bardzo młoda ...może zacznij codziennie pić sok z marchewki do wiosny powinnaś mieć ładną brzoskwiniową skórę ( ale też nie przesadzaj bo będziesz żółta )

Gość gość
Lat mam prawie 20.Nie chce takiej typowej sztucznej opalenizny.Chce po prostu nabrac koloru. Samoopalacza uzywalam z 3-4 razy.Ale to meczace.Brudzi ubrania, nie zawsze rozprowadza sie rownomiernie. Pomysle o tym soku.Moze akurat zadziala

Gość gość
Zadziała ,zadziała i szybciutko będziesz nabierała opalenizny ...Też nie jestem jakąś nałogową solarą ale raz dwa razy w roku robię sobie serię góra 5 razy ...

Gość gość
Jutro skocze do solarium.Zobacze jak to wszystko wyglada, jakie maja kosmetyki. Wieczorem skocze na zakupy i zrobie zapas soku. Tylko zastanawiam sie czy moje wczesniejsze uczulenie/alergia na slonce nie bedzie przeszkadzac

Gość gość
Właśnie ja dlatego chodzę na te sesje :) wiosną bo jak jest pierwsze wiosenne słońce to mi wyskakują mini krostki ,które nasilają się po nasłonecznieniu ...Znajoma kosmetyczka poleciła mi ten sposób z solarką i na mnie działa ..skóra jest potem jakby przyzwyczajona do słońca i bąble znikają ...Kiedyś tego problemu nie miałam ...ta "alergia" dopadła mnie gdzieś 4 lata temu ...

Gość gość
Mialam wlasnie podobnie.Dermatolog przepisal mi chyba jakies tabletki na alergie. W sumie to bylo kilka lat temu.Teraz jakos chyba ustalo.Ale tez wlasnie chcialabym jakos przyzwyczaic skore do slonca

Gość gość
No to spróbuj z tą solarką ale zdecydowanie odradzam Ci ich kosmetyki do opalania ...mi kiedyś wyskoczyły na twarzy ciemne plamy jak wątrobowe ...Jak mi kosmetyczka powiedziała ,że to SĄ plamy wątrobowe ( bo te kosmetyki mają bardzo silne działanie i przez skórę dostają się do krwioobiegu ...) to mnie solarium ładnych parę lat nie widziało ...Nie wiem co to było ale dziękuję nie tykam już ich kremików ...Poza tym są bardzo drogie ...Oliwka naprawdę wystarczy ...Ja używam tej z Johsona ,którą smarujesz na mokre ciało ..Super się wchłania ,extra nawilża a nie kleję się do ubrań ...Zadbane ,nawilżone ciało nie potrzebuje kremów do opalania ...no chyba ,że ochronnych no ale było by to dziwne ..iść na solarkę i smarować się filtrem..Powodzenia