Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zachorowania w Polsce mimo rekordowej na świecie wyszczepialności dzieci

Polecane posty

Gość gość
czy wiecie ze w USA jest specjalny sad ktory zajmuje sie tylko sprawami powiklan po szczepieniach i jest tam przyznawana masa odszkodowan CODZIENNIE!

Gość gość
Mojej znajomej coreczka ktora ma poltora roku choruje od paru miesiecy na cukrzyce typu1,kto nie wie na czym ta chooroba polega niech sobie poczyta obie tez jestesmy pewne ze to po szczepieniach,tylko nie ma jak tego udowodnic.

Gość gość
Specjalistki jeżeli waszym zdaniem nie ma odczynów poszczepiennych ( a ja wiem że są) to dlaczego od 2005 jest nadzór i rejestracja NOP. Zobaczcie ile odczynów jest tam wymienionych. W tym porażenia kończynowe, małopłytkowac wstrząsy a nawet smierć. Ministerstwo też to wymyśliło uknuło intrygę nie?

Gość gość
dziewczyny dajcie se spokoj ze szczeoieniami. I jeszcze jedna rada odrobaczajcie regularnie cala rodzine. wspomagajcie sie witaminami wazny magnez cynk. Pijcie tran jedzcie czosnek i cytrusy. Pijcie herbatki ziolowe. Ja zbieram co roku mase pokrzywy, dziurawca, miety i inne i cala zime mam co pic. Susze w papierowej torebce na kaloryferze.....a zapomnicie o chorobach.

Gość gość
z tym ze 98% powiklan po szczepieniach nie jest zglaszanych bo lekarze robia wszystko zeby udowodnic, ze to nie szczepionka tylko zbieg okolicznosci, ze dziecko zachorowalo w tym samym czasie.

Gość gość
Dlatego rejestr NOP to wierzchołek góry lodowej- a raczej nieszczęść

Gość gość
ryzyko zachorowania na te smiertelne choroby rowna sie prawie zero. Co do swinki itd przeciez kazdy z nas na to kiedys chorowal - bez przesady. Wiec po co ryzykowac zycie dziecka poddajac go bardzo niebezpiecznemu zabiegu medycznemu z niewiadomymi pozytywnymi aspektami bo wszystkie teorie, ze szczepionki dzialaja opieraja sie na domyslach

Gość gość
a jak mozna ominac szczepienia w polsce kiedy sa obowiazkowe?

Gość gość
http://szczepienia.org.pl/ To podalam Ci stronke gdzie udziela Ci wszelkich info.na ten temat jak walczyc z sanepidem itp. Tylko zarejestrowac sie musisz

Gość gość
ooo lady ehhehe ty to jednak jesteś głupia jak but Powiedz mi co ty zrobisz jak twoje dziecię zachoruje na gruźlice ?

Gość gość
Ja uważam że na gruzlice oraz wzw należy szczepić bezwzględnie. Co do reszty można się zastanowić

Gość gość
A dlaczego ma zachorowac na gruzlice? A co ty zrobisz gdy Twoje dziecko na gruzlice zachoruje? nie wiem czy wiesz ale ma takie same szanse na to pomimo szczepienia :)

Gość gość
Niedawno kolezanka moja pisala,ze u niej w pzredszkolu u jednego dziecka wykryto gruzlice,oczywiscie panika wielka i nagonka na matke ze pewnie nie zaszczepiony,a to guzik prawda jak sie okazalo dziecko mialo wszystkie szczepienia nawet te nieobowiazkowe i jak to wytlumaczy jedna z druga? TO ma miejsce w Polsce gdzie wlasnie jest duza wyszczepialnosc

Gość gość
"nie wiem czy wiesz ale ma takie same szanse na to pomimo szczepienia usmiech.gif" ALe osoba która jest zaczepiona zdecydowanie lżej przechodzi tak ciężka chrobe. , Druga sprawa gdyby moje dziecko zachorowało na gruźlice wiedziałby ze zrobiłam wszystko zeby temu zapobiec.tzn zaczepiłam dziecko.

Gość gość
tak bo ty jestes prorokiem i wiesz jakby danie dziecko przechodzilo chorobe bez szczepienia czy z. Zalezy od organizmu itd. Moja kolezanka nie szczepila dziecka i dziecko mialo tylko 37 stopni goraczki i kilka wypryskow przy ospie. Druga co szczepila dziecko cale w wypryskach i 39 stopni takze wiesz w d**e sobie wsadz swoje teorie

Gość gość
Ale pzreciez szczepienia nie maja lagodzic objawow tylko zapobiegac chorobom tak czy nie? Inaczej to bez sensu.Nie ma skutecznych szczepionek i tyle w temacie.

Gość gość
zrobilas wszystko? tak,wszystko to,czego nie powinnas!!! zaszczep się tez. wzielas dawki przypominajace??? raczej nie,na doroslych nagonki az takiej nie ma, bo nopy by byly widoczne czarno na bialym.

Gość gość
Ciekawe jak twój syn zachoruje pomimo szczepienia i będzie niepłodny to będziesz taka szczesliwa. xxx szczepienia przeciwko śwince weszły w PL w latach 90 tych, aż dziw, że spłodził cię twój ojciec i jakoś miliony innych mężczyzn też nie mieli i nie mają problemów z płodnością, to samo z różyczką. Ja ją przeszłam w dzieciństwie, żadnych powikłań nie miałam a teraz w wieku 38 lat cieszę się zdrową ciążą. Szczepionkowe mamuśki zarzucają nieszczepionym pasożytnictwo i zagrożenie a same są takim zagrożeniem bo ile z was drogie mamy zaszczepiło się na: rotawirusy, meningokoki, pneumokoki, Hib, świnkę, różyczkę czy odnowiło szczepienia na krztusiec i tężec - które to działają tylko przez 10 lat.??? Was też można oskarżyć więc o pasożytowanie na tych szczepionych. Szczepienia na gruźlicę g***o dają, cywilizowane kraje już dawno się z nich wycofały. Nie szczepią na nią nawet w USA gdzie szczepienia są bardzo rozbudowaną gałęzią medycyny. W PL wyszczepialność jest prawie na 100% poziomie a i tak zachorowalność z roku na rok wzrasta.

Gość gość
dokladnie, jesli ty sie ostatnio nie szczepilas to ty mozesz wlasne dziecko zarazic!!! takze pretensji do matek nie szczepiacych miec nie mozecie

Gość gość
polecam wam świetną stronę na temat szczepień, prowadzoną z zachowaniem wszelkich naukowych podstaw. Każdy argument poparty jest odnośnikami do literatury fachowej lub fachowych witryn internetowych. http://faktyoszczepieniach.wordpress.com/ Wiele można się z niej dowiedzieć i wyciągnąć samemu pewne wnioski bo strona absolutnie nie odradza szczepień tylko bierze je zwyczajnie pod lupę.

Gość gość000099
Dziwie sie ze w dzisiejszych czasach ludzie nie szczepia swoich dzieci . Naprawde nie wiem jak można swiadomie narażać życie swojego dziecka na takie ciężkie choroby jak np gruźlica. U mojej mamy w pracy zachorowała 21 letnia dziewczyna na gruźlice. Nie wiem jaskim cudem ale ona nie byłą szczepiona . Laska leży już 9 tydzień w szpitalu i chyba tak szybko z niego nie wyjdzie . Za to moja mama i inne pracownice musza mieć robione kilka razy badania krwi + rentgen płuc. .Juz nie mówiąc o tym jak w pracy wszyscy sa zestresowani.przez ta sytuacje .

co się tam mnie ktoś znowu czepia?! moje dziecko zostalo zaszczepione zanim zdąrzyłam nie wyrazić zgody, nikt o to nie pytał i pewnie gdybym mieszkała nadal w pl to bym pozwała szpital. Bo z głupoty urodziłam w pl. i smieszy mnie to co któras pisała że dziecko zaszczepione też może zachorować ale za to będzie lżej znosić a to guzik prawda bo wszystko zalezy od tego jaki kto ma organizm a dzieci nieszczepione są zwyczajnie silniejsze. i druga sprawa dziecko zaszczepione tez może zarazić... po trzecie choroby się mutują. Ja nie wiem, myslicie że to co piszą pomarańcze to moja robota a ja nigdy nie piszę jako gość bo w d***e mam to co ktoś mysli :D widać pogląd się szerzy i coraz więcej matek potrafi samodzielnie mysleć a nie jak błędna owca iśc za tłumem

Gość gość
"widać pogląd się szerzy i coraz więcej matek potrafi samodzielnie mysleć a nie jak błędna owca iśc za tłumem" OO prosze lady a niby jesteś taka tolerancyjna hehehehehhe . Idz pozywaj sobie jeszcze mężatki do grubych i głupich a bedziesz miała wreszcie udany dzień .

Gość gość
widze, ze dyskusja sie rozwinela... szkoda tylko, ze fanatyczki nieszczepienia zachowuja sie, jakby kazde zaszczepione dziecko bylo ciezko chore.

Gość gość
Szkoda tylko że fanatyczki szczepień zachowują się jakby z NOP nie było

Gość gość
Nie bede absolutnie szczepic mojego dziecka! Jem zdrowo, staram sie nie korzystac z lekow jak juz to medycyna naturalna, karmie piersia - czemu bym miala wstrzyknac dziecku metale ciezkie, wirusy itd? pogielo was juz do reszty... ty chcesz truc dziecko to to rob ale odwal sie od osob ktore nie chca. tyle w temacie

Gość gość
ja sie z checia odwale pod warunkiem, ze moje dziecko nie bedzie musialo chodzic z takim dzieckiem do szkoly. jak zaczna wywieszac listy nieszczepionych, to przynajmniej bede wiedziala, kogo ma unikac.

jak będą wywieszać takie listy, to osoby za to odpowiedzialne tak dostaną w d**ę że sie nie pozbierają, bo to podstawowe gwałcenie praw człowieka w innych krajach nie ma obowiązku szczepienia a dzieciaki zdrowe... a fanatyczki szczepień myślą że dziecko nieszczepione nawet bez kontaktu z wirusem będzie chore

Gość gość
a co mnie obchodzi, jak jest w innych krajach? ja po prostu nie chce, zeby moje dziecko chodzilo z takimi do klasy, bo nie bede go potem leczyc z gruzlicy.