Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na parapetówke

Polecane posty

Gość gość

1 danie gorące : -rosół z makaronem -kotlet schabowy z ananasem/kotlet mielone/kotlet de-volie -ziemniaki zapiekane /ziemniaki z wody -bukiet surówek 2 danie gorące : -karkówka pieczona w sosie peiczeniowym -kluski sląskie -bigos 3 danie gorące: -strogonoff/barszcz czerwony z krokietem zakąski: -sledź w oleju -śledź w smietanie -ryba po grecku -mięsa pieczone -schab ze śliwką -zimne nóżki -sałatka jarzynowa -sałatka grecka -sałatka gyros - sałatka pieczarkowa - jajka faszerowane w majonezie na słodko : -deser lodowy -3 rodzaje serników -szarlotka -tulipan -pani wawelska - 3 rodzaje rolady -królewiec -cukeirki czekoladowe napoje: -kawa/herbata soki drinki wódka wino napoje gazowane czy takie menu jest ok czy czegoś brakuje ?

Gość gość
no to może zrobie zwykłe schabowe jeszcze pomyśle a co do gotowania to dam rade koleżanka mi pomoże ;) tylko czy akie menu starczy czy może coś brakuje jeszcze ?

Gość gość
Za dużo tego wszystkiego jak dla mnie... Ile osób ma być?

Gość gość
ok 30

Gość gość
O Jezu, toż to jak małe wesele! ;) To w takim razie cofam wcześniejszy post, nie jest za dużo... Ja bym tylko zredukowała liczbę ciast. A tak swoją drogą, chce Ci się robić aż tak dużą imprezę? Mi by się nie chciało gotować dla tylu osób... nie mówiąc już o pieczeniu ciast...

Gość gość
Duzo... :D Na pewno nikt nie wyjdzie glodny. Czy mozesz podac mi przepis na salatke pieczarkowa. ? Z gory dziekuje. ;)

Gość gość
no będą 2 siostry mojego męża z rodzinami moja siostra i brat z rodziną moi znajomi męża moi teściowie i rodzice to ja wiem czy takie wesele :) tylko boje się że będzie mało jedzenia bo planuje zrobić poprawiny ale to będą tylko niektórzy znajomi moi teściowie i mój brat z rodziną bo reszta daleko mieszka i na drugi dzień już nie przyjadą ;)

Gość gość
ok 1/2 kg pieczarek 3 łyżki majonezy -garsta szczypiorku i cebuli -pieprz i sół - 4 jajka pieczarki myjemy gotujemy kroimy w drobną kostke jajka gotujemy na twardo i siekamy też drobno wkładamy majonez szczypiorek z cebulą przyprawiamy solą i pieprzem według własnego gustu (mniej więcej łyżke soli i łyżke pieprzu )