Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę być gospodarna

która mama uczy sie ze mną gospodarować kasą

Polecane posty

Gość dobrza zaczelas
i tak trzymaj. zamiast eliminować pieczywo jako tako to proponuję poszukać pieczywa kukurydzianego i orkiszowego - ale z jęczmienia nie z pszenicy. Powodzenia

Gość gość
Cześć, ja oszczędzam cały czas. Mamy nieregularne dochody z mężem (Prowadzimy małą firmę) i niegdy nie wiemy czy nam nie braknie pieniędzy, a w zimie brakuje. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że to nawet polubiłam. Że kupuję tylko i wyłącznie najpotrzebniejsze rzeczy i kilka razy zastanawiam się nad nowym zakupem. Nie kupuję słodyczy, ani szybkich rzeczy, dzięki czemu jestem zdrowsza i moje dziecko też:) Jak oszczędzać na jedzeniu? 1. Nie kupować słodyczy i gotowych posiłków, chipsów itp. 2. Jak najwięcej gotować z jaknajmniej przetworzonych produktow - tanio i zdrowo 3. Kupować żywność sezonową - w zimie marchewka jest zdrowsza od pomidorów 4. nie kupować soków i innych słodkich napojów 5. Kupować mało jedzenia w puszkach (np. fasole gotowac) Kupuję za to Karnet na FITNESS, skoro oszczędzam na jedzeniu, alkoholu, papierosach:)

Gość chcę być gospodarna
Witam :) Na dziś zrobię kopytka z sosem i mięskiem, na jutro z tych samych ziemniaków planuję zrobić rogaliki z farszem pieczarkowym. Ciekawe co mi z tego wyjdzie? Jeszcze nigdy nie robiłam rogalików z gotowanych ziemniaków... :p

Gość rozrzutna
ja dziś i jutro nic nie planuje wydawac ... zupa jest i golabki i jutro to samo na obiad wiec 2 dni z glowy mam w sr do lek ide i 100zl zostawię ... do piątku mój dlug wyniesie zatem 200zl a leki kupie w piątek po wyplacie