Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żyję z kolostomią prosze o pytania

Polecane posty

Gość gość
Tam gdzie jest Dodaj nowy temat, z prawej na końcu jest Zaloguj. Tam można założyć sobie konto.

Gość gość
ta biedna kobieta sobie poszla nie produkujcie sie już nie naprawicie

Gość gość
Powiem pani tak moja mama od ponad czterech lat żyje z workiem,ja od blisko roku po mastektomii więc troszkę wiem jak to jest. Jedna rada niech się pani i syn genetycznie przebada w kierunku czynnika bcra. My tego nie zrobiłyśmy jak matka zachorowała i dwa i pół roku po niej ja zachorowałam. Mam 42 lata, cieszę się jak dziecko każdym dniem, straciłam włosy,brwi,rzęsy,pierś ale żyję. I żaden ch*j który tu się podszywa nie wie jaką drogę trzeba przejść. Nie wie co to znaczy wyrywać sobie spalone włosy,męczyć się po przejściu stu metrów i płakać z bezsilności gdy widok szpitala powoduje odruchy wymiotne. G***o c***u wiesz co w tobie siedzi.

Gość gość
już za pozno pewnie poszla sie rzucic z mostu albo zlizywac srake

Gość gość
Bardzo nieładnie zrobiłeś. Co innego kiedy piszesz do ludzi, których to nie rusza, albo takich, którzy sami żartują, a co innego pisać takie rzeczy do ludzi wrażliwych, którzy się przejmują tym co ich spotyka.

Gość gość
kurde a jak serio jej zniszczylismy zycie

Gość gość
Temat mógł być ciekawy, ludzie mogli się dowiedzieć więcej, a zepsułeś to.

Gość gość
:( muszę się zmienić

Gość gość
Beznadziejny podszywie, po co to zrobiłeś?! Jeszcze żebys chociaż umiał być śmieszny, a te twoje "żarciki" były żenujące i słabe, dno dna gimbazo zasrana.

Gość gość
Przez te żenujące podszywy wchodzę na kafe raz na jakiś tydzień, bo poziom kafe zszedł na psy. Dawniej wchodziłam codziennie, ale przez taki właśnie poziom prowadzenia rozmów już mi się odechciało.

Gość żyję z kolostomią
Witam ponownie, nie było mnie bo wylizywałam woreczek pyszne gowienko z pępuszka lizu lizu

Gość gość
Podszywy są tutaj od dawna. Od lat tutaj jestem i zawsze były. Pode mnie też się podszywano nie raz, sama też sobie czasem zażartowałam w taki sposób. Święta nie jestem. Ale to co się stało dzisiaj to przesada. Bo to nie było nawet działanie na nerwy, ale zranienie uczuć wrażliwej osoby.

Gość gość
A wiecie co takiej tępej gimbazie to może przydałoby się gdyby faktycznie sama musiała na własnej skórze przekonać jak szybko sama może takiego woreczka potrzebować. Tak mili państwo rak jest już powoli chorobą cywilizacyjną a polski nfz to największe s***********o,które o profilaktyce i badaniach tylko w tv mówi. A w praktyce wygląda to tak usg,mammografię,biopsję robiłam prywatnie za swoją kasę bo w przeciwnym razie diagnoza trwała by kilka miesięcy a tak dwa tygodnie. Po określeniu z czym mam do czynienia na wizytę w szpitalu czekałam prawie cztery tygodnie,na pierwszą chemioterapię kolejne trzy . Więc polski nfzecie od pierwszej wizyty u lekarza do leczenia w państwowych warunkach może minąć jakieś trzy,cztery miesiące a rak nie czeka. Pod warunkiem że nie załapiesz się na koniec roku bo kasy na chemię nie starcza. Chirurgia onkologiczna oddziały zajęte w porywach w 60 procentach na pozostałe 40 brak limitu.

Gość gość
Niestety to wszystko prawda i wszyscy o tym wiedzą. Ale teraz ma się coś zmienić. Może zniosą limity.

Gość gość
Im wcześniej zaczyna się leczyć ludzi tym większa szansa, że ludzie wyzdrowieją. Takie wykańczanie ludzi nie dość, że nieludzkie to jeszcze jest nieopłacalne. Na cięższe przypadki idzie dużo więcej pieniędzy, a na końcu jest śmierć. Jak wcześniej wezmą się za leczenie to mniejszy wydatek, bo jeszcze nie jest tak źle, polepsza się, a nie pogarsza, człowiek zdrowieje, wraca do pracy i płac***odatki.

Gość oj mórzyny mórzyny
jutro będzie w wiadomościach na TVN 23 że ta pani się powiesiła na własnym jelicie :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Znajdź sobie inny temat.

Gość gość
Nikomu źle nie życzę,ale jak czytam niektóre wypowiedzi, to myślę,że ci ludzie powinni dostać od życia porządnego kopniaka na ogarnięcie.

Gość gość powyżej
tate wchodzi mi do wanny i każe szukać potwora z loch ness :classic_cool:

Gość gość
Dlaczego tylko na klatę? A ja bym chciała ci zapchać g*wnem gębę. Na złotą popitkę też mógłbyś liczyć.

Gość gość
Dobrze się odżywiam, ale nie trawię papryki, więc kawałki mogą być. Będziesz miał co przeżuwać. Kupka na ostro. :)

Gość porada dla was
korespondowanie z podszywami świadczy o waszej bezsilności i głupocie 🖐️

Gość gość
Mogliśmy porozmawiać o spotkaniu, ale straciłeś szansę. Jednak nie taki perwersyjny.

Gość gość
Bezsilności? Ja lubię tematy o kupach. Myślałam, że znalazłam kolegę, który pokaże na przykładzie pochłonięcia mojej kupy jak głębokie ma gardło.

Gość gość
Powiem wam szczrze nie wiem jak jest gdzie indziej ale u mnie w szpitalu ja spotkałam się z dużą życzliwością ze strony personelu na każdym z oddziałów onkologicznych,i tylko szlag człowieka trafia bo ci ludzie mogli by zrobić więcej gdyby nie limity rzucone przez czubków którzy niestety są zdrowi. Dużo winy leży po stronie lekarzy rodzinnych bo niestety jak sobie raka sam nie znajdziesz w porę to ten ci z pewnością nie pomoże. Ja czekam właśnie na sprawę z takim konowałem który bolesny guz w piersi wziął za bóle neuralgiczne i przepisał na receptę środki przciwbólowe. Oczywiście nie zlecając żadnych badań. A trzy dni później lekarz robiący usg rzecz jasna prywatnie mi powiedział że chciałby się mylić no i co powiedzieć niestety nie pomylił się. Jego wstępna diagnoza niestety potwierdziła się.

Gość gość
Dobrze, że wykrył, bo tak dalej byś nie wiedziała i mogłoby być za późno.

Gość Studentka położnictwa

Dzień dobry,
jestem studentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i prowadzę badania dotyczące seksualności i kobiecości kobiet ze stomią.Badania posłużą wyłącznie do napisania pracy magisterskiej. Bardzo proszę wszystkie Panie o wypełnienie ankiety. Bedę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. Cel to 100 ankiet, a niestety bardzo niewiele osób chce pomoc. Jestem świadoma, że niektóre pytania mogą być bardzo osobiste, jednak mam nadzieje, że to nie będzie przeszkodą. Dziękuję bardzo.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwNXQw3AbVx4yRDw7uc3b7DZ7lBeIFbeChxrBMcNeU2XUdrg/viewform