Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu nie chcecie sie zajmowac dziecmi

Polecane posty

Gość gość

i oddajecie je do zlobka, przedszkola albo jakies obce baby z nimi siedza?

Gość gość
żeby idioci się pytali czemu nie chcemy się zajmować dziećmi :)

Gość TakaSobieSuperMama
większość musi wracać do pracy

Bo w dzisiejszych czasach osoba zajmująca się własnym dzieckiem nie ma szacunku społecznego i jest uważana za lenia, któremu nie chce się pracować, wszyscy wytykają ją palcami że kura domowa i na utrzymaniu męża :o no sorry bardzo, ale kto w takich warunkach będzie chciał beztrosko wychowywać sobie dziecko :o

Gość gość
to ty postepujesz w taki, a nie inny sposob bo ludzie gadają? super :D

Gość gość
od klaczy słodsze, a od kozy bezpieczniejsze :P

Gość gość
Chce zajmowac sie moim dzieckiem, ale musze pracowac zeby mialo co jesc :-)

Gość gość
kochane ostatnio oglądałam DDTVN i psycholożka mówiła ze powinno sie posyłać 3 latki do przedszkoli żeby nauczyło się rozstawać z rodzicami, a dlatego żeby nie dostało tzw lęku separacyjnego bo bedzie potem balo sie obcych i bedzie uwieszone przy mamie jak niemowlę...

Gość bajadera36236
Ja chodziłam w dzieciństwie do żłobka i przedszkola i zyję. Przynajmniej moja rodzina miała kasę, stać nas było na fajne wakacje, na moje kursy, wyjazdy zagraniczne, itp. Z mamą mam rewelacyjny kontakt. Teraz jestem dorosła, pracuję i zarabiam na siebie, bo wyniosłam to z domu. Plus znam biegle dwa języki obce, skończyłam przyzwoite studia i szereg kursów, zarabiam bardzo dobrze.

Gość gość
nie wiem w jakim patologicznym i chorym towarzystwie się obracacie ,że mówią wam,ze opieka nad dzieckiem jest zła

Gość gość
Wiemy autorko, że zazdrościsz kobietom wykształcenia i pracy i musisz jakoś się wyładować, bo siedzisz z dzieciakami zamknięta choć wcale nie chcesz, widać tę gorycz w Twoim krótkim wpisie :)

Gość gość
małym dzieckiem matka powinna się zajmować a ojciec zarabiad ,ale widać ,że wiekszosc z was ma męzów nieudaczników co nie potrafią przyniesc przyzwoitej wypłaty do domu.....

Gość bajadera36236
To ma, ze niektórym wydaje się, że tylko zostanie w domu z dzieckiem do nie wiadomo kiedy warunkuje jego prawidłowy rozwój, a tak nie jest. Co dziecku po matce, która będzie z nim w domu, a potem jak pójdzie do szkoły to nie będzie kasy na nic? Mam wrażenie, że matki tu myślą bardzo krótkoterminowo - ważne jest tylko to, co teraz się dzieje. A o tym, że za parę-paręnaście lat będa wychowywać nastolatka, który ma konkretne potrzeby, trzeba go wykształcić i fajnie, żeby miał w domu wzorzec w postac**pracujących rodziców zapominają albo wcale nie myślą.

Gość gość
bajadera to z*********j w tej swojej robocie może szef na końcu nagrobek c****stawi

Gość gość
ja uwielbiala zajmowac sie dziecmi , tym, ze tyle moglam je nauczyc,ze tyle ode mnie zalezalo. Nie znaczy,ze byly odciete od rowiesnikow ( przedszkole - owszem ) i innych ludzi, ale bylam " bazą". Nie znalazlam nikogo, kto wg mnie lepiej zajmowalby sie moimi dziecmi. Opinie publiczna mialam gdzieś.

Gość gość
mam nadzieje,że was wasze dzieci na stare lata też oddadzą do domu starców (przeciesz w domu starców beda wasi rówiesnicy bedziecie mogli się razem bawić) albo opiekunka bedzie wam d**e podmywac i karmić

Gość gość
małym dzieckiem matka powinna się zajmować a ojciec zarabiad ,ale widać ,że wiekszosc z was ma męzów nieudaczników co nie potrafią przyniesc przyzwoitej wypłaty do domu..... x no to siedź z dzieckiem do osiemnastki nieuku bezrobotny zawistny i wmawiaj sobie, że wszyscy to nieudacznicy, a twój chłop z******ty Ci wypłatę przynosi, a na waciki wydziela drobne hahaha

Gość gość
w głowie się nie miesci ,że baba woli isc stac za ladą albo skrecac meble niż zajmowac się własnym dzieckiem...

Gość gość
wiesz nie wszystkie kobiety za ladą stoją jak Ty.

Gość gość
z małym dzieckiem w domu idiotko a nie z 18 letnim dorosłym...

Gość gość
tak na kaffe same panie lekarki, prawniczki..... tylko jakos nie widac tego po wypowiedziach i pisowni....

Gość gość
Powiem tak: jak dla mnie dziecko powinno być z matką do 3 rż, potem pójść do przedszkola a mama do pracy. Każdy ma swoje życie. Nie wyobrażam sobie obecnie zostawić mojego dziecka z kimś obcym (babcie pracują). Syn ma rok-za 2 lata idę do pracy :) I to wg mnie jest okey.

Gość bajadera36236
Jeżeli do mnie pijesz o pisowni, to wybacz, ale jestem informatykiem. Ale błędów nie robię i pisac po polsku umiem.

Gość gość
kobieta ma isc do pracy jak dziecko skonczy 3 lata ok tylko gdzie jak pracy nie ma a nie każdy chce isc fizycznie robic za 1200zł

Gość gość
a u mnie w pracy panuje trend i nacisk kolezanek, by zajsc w ciaze, bo prace mamy nie dosc ze ciezka fizycznie, to mamy dosc psychicznie. i kolezankom sie marzy kolejne dziecko, by od razu pojsc na L4 i potem na roczny macierzynski. Ja mam aspiracje inne, mam juz dziecko, kolejnych miec nie zamierzam i z calych sil marze o innej pracy, caly czas szukam. Bo wiem, ze dziecko to tylko na poczatku male wydatki.

Gość gość
a ta praca to gdzie w markecie czy w kopalni?

Gość gość
jeżeli pracujesz przed ciążą w biurze masz możliwość obecnie urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego, a potem do urlopu wychowawczego.

Gość gość
jak to będzie taki luksusiarski dom starców to chętnie tam sama pójdę :) widziałam takie w stanach. Sala kinowa, sale gier, kółka zainteresowań, ludzie ze wspólnymi tematami i duuuuży ogród :) ale przy polskich emeryturach pomarzyć zostaje :P