Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o radę

Polecane posty

Gość gość

Jest taka sytuacja, mój facet jest w Polakiem mieszka w UK, ja jestem w Polsce bo ze względów zdrowotnych dziecka lepiej jest w PL niż w UK. W UK jest ojciec dziecka i moje rzeczy - ważne dokumenty. Ten skubaniec nie chce przysłać mi moich rzeczy do Polski w dodatku kasy na dziecko tez nie przysyła już 3 miesiąc i w ogóle się nie odzywa. Co robić? Ktoś był w podobnej sytuacji ?

Gość gość
konkubent olał szmatę i bękarta?

Gość gość
masz adres gnoja ?

Gość gość
Co robic? Mam c***omoc wykopac z mojego kraju tego smierdziela?

Gość gość
ja jestem w Polsce bo ze względów zdrowotnych dziecka lepiej jest w PL niż w UK. xxx czyżby?

Gość gość
oczywiscie w UK lekarze to same cymbaly Hindusy. glosno o tym w prasie.

Gość gość
lekarze owszem cymbaly ale pomoc finansowa masz lepsza jak w PL

Gość gość
W UK by jej ta kosc ogonowa wycieli.

Gość gość
nie chce angielskiej pomocy socjalnej ani innego G chce swoje rzeczy i zostać w Polsce

Gość gość
autorko idz do adwokata w Pl znowu Zona zaczyna rozmywac temat

Gość gość
tak! świetna rada! idź do adwokata, zapłać mu z 500 zł za poradę! a on każe ci jechać i odebrać swoje rzeczy, albo zadzwonić do gacha i poprosić, żeby ci je odesłał - przecież adwokat za ciebie nie pojedzie!

Gość gosc autorka
byłam u adwokata ale ten stwierdził,że i tak jestem w czarnej d***e bo : może nie odebrać pozwu wiec sprawa odroczona będzie, jak nie stawi się w sądzie tez odroczenie, no i nikt nie powiedział,że będzie płacić, jak nie da alimentów to nic mu nie zrobią

Gość gosc autorka
z tymi rzeczami to prawda , usłyszałam że mam jechać i sobie je wziąć

Gość gość
Jedz i wejdz z policja angielska. Powiedz ze to twoj maz, tam masz twoje rzeczy , musi otworzyc i w ich obecnosci ci wydac. a alimenty zasadz w angielskim sadzie, prawnicy sa za darmo dla takich przypadkow jak ty. boszszsz, jak sobie radzilas do tej pory w zyciu ???

Gość gosc autorka
dzięki za informacje a gdzie ma mieszkać przez ten czas odbioru rzeczy i sprawy sądowej ? Gdzie sie w ogole udać po tych prawników?

Gość gosc autorka
tak to polak, partner, nie mąż a szczęscie

Gość gość
gosc autorka dzięki za informacje a gdzie ma mieszkać przez ten czas odbioru rzeczy i sprawy sądowej ? --- no przepraszam, ale nie masz tam zadnych znajomych ? ... Gdzie sie w ogole udać po tych prawników? --- jest cos takiego jak gelbe seite, ksiazka telefoniczna, tam stoi jak byk, pomoc, wiec zadzwon a wszystko wytlumacza, krok po kroku i skieruja pod adresy. dobranoc.

ja mysle ze to troche jak walka z wiatrakami, po pierwsze w uk dostaje sie malo alimentow bo chyba 15% zarobkow bo reszte pokrywaja te wszelkiej masci benefity dla samotnych matek i instytucje itp itd. poza tym przyjedziesz i moze juz go nie bedzie w tym domu, porady prawnika tez nie dostaniejsz za darmo bo tutaj nie mieszkasz. takie sprawy to mozna zalatwiac tylko z miejsca gdzie mieszkasz czyli z polski jak juz. ale zapomnij, on za granica to nic nie zwojujesz... w polsce ludzie unikaja alimentow to co dopiero ci co mieszkaja za granica.

Gość gosc autorka
poprosiłam o pomoc a nie o wydziwianie, w tym miescie gdzie jest ojciec dziecka mieszkałam od niedawna i bardzo krótko -nie mam tam znajomych

Gość gość
w UK lekarze to same cymbaly Hindusy. glosno o tym w prasie. X Dawaj artykul na ten temat! :D

Gość gość
tak ci zalezy na tych rzeczach ? ja bym olala te pare ciuchow.

Gość gość
Zdesperowana Domowa Żona mozesz po dobroci zadzownic do niego i poprosic go zeby wzial benefity na dziecko (prawo jeszcze zezwala na pobieranie benefitow na dziec**przebywajacych za granica). --- Zdesperowana, przepraszam ale kropnij sie w czolo ! on nie chce placic alimentow a uwazasz ze odda benefity na dziecko ???

Gość gość
ja nie wiem jak c***omoc z tym mieszkaniem bo nie mieszkam w UK ale jestem pewna szczegolnie po dzisiejszych wpisach na hinduskich dzieciach ze autorka tego topiku otworzy ci chetnie wlasne podwoje, taki dooobry czlowiek :)

Gość gosc autorka
to nie są ciuchy tylko ważne dokumenty

Gość gość
to trzeba było zabrać ze sobą jak wyjeżdżałaś, skoro takie ważne! a ja mam wrażenie, że to pretekst, żeby się z nim zobaczyć!