Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazna sprawaaa

kontrol skarga na pracodawce

Polecane posty

Gość wazna sprawaaa

wazna sprawaaa witam. Czy mógłby mi ktoś pomóc w sprawie kontroli/skargi na pracodawce,cokolwiek? pracodawca mojej siostry to zwykły wyzyskiwacz. Za 191 godzin przepracowanych w styczniu dostała tylko 1000zł na rekę,wszystkie soboty pracujące i i musiała chodzić na 6 rano do pracy (do godz 15). W zeszłym miesiącu wypłata to 800zł pechowiec.gif chodzi o wielkopolskę.

Gość bajadera36236
A jaka miała umowę i jaką stawkę? Pewnie umowa-zlecenia i stawka godzinowa jak znam zycie. Jak były rozliczane godziny pracy?

Gość wazna sprawaaa
normna umowa,ale na najniższą

Gość bajadera36236
To powinna dostać ok. 1180zł za pracę w wymiarze 160 godz. Plus nadgodziny, ale szczerze to nie wiem, jak się je teraz rozlicza, czy czasem nie kwartalnie, jakiś księgowy/płacowiec musiałby się wypowiedzieć. Ale podstawa jej się należy jak psu kość jeśli umowa o pracę. Sprawa do inspekcji pracy. Te nadgodziny pracodawca chociaż rejestrował?

Gość wazna sprawaaa
wątpię żeby rejestrował. Kontrole już nie raz miał i wszystko w papierach czyściutkie,a ludzi ograbia. To jest zakład krawiecki

Gość bajadera36236
Jeżeli umowa o pracę to żadna kontrola nie pomoże, musi być wypłacona ta najniższa - 1180zł.

Gość wazna sprawaaa
ale jak go zmusić do tego?