Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona1985

do kiedy mogę oddać tel

Polecane posty

Gość niezadowolona1985

Witam. Zakupiłam w media expert tel Smartfon PRESTIGIO MulitPhone PAP3350 DUO i okazało się, że nie spełnia moich oczekiwań. Chciałabym go zwrócić, ale nie wiem do jakiego czasu można to zrobić. Czy ktoś może mi pomóc? Niestety w media mogę być dopiero w poniedziałek

Gość niezadowolona1985
proszę o pomoc

Gość gość
ja zwrocilam tv.Z tego co wiem,to masz 7dni,ale poszperaj w necie

Gość gość
Jesli sklep nie oferuje zwrotu to nie możesz. Zgodnei z prawem przysługuje prawo do reklamacji za wady ukryte podczas zakupu i w okresie późniejszej gwarancji,. Nie ma zwrotu bo tak.

Gość gość
wkurzam się na siebie, że nie sprawdziłam wcześniej tego telefonu w internecie- jakie są opinie o nim. Sprzedawca też wiele o nim nagadał, jaki super i w ogóle. niestety po powrocie do domu, nie było tego o czym on mówił. Czuje się oszukana

Gość gość
o ile wiem to media markt nie przyjmuje zwrotów w ogóle. Tylko reklamacje sprzętowe. Sprawnego sprzętu nie przyjmuje

Gość gość
A Czego Ty oczekiwałes za 250zł. Przecież tyle to Nokie 10 letnie na Allegro kosztują 1 rdzeń 1Ghz 512 ramu przecież to ledwo samego andka uciągnie bateria 1200mAh wyświetlacz 480x320 przecież to szrot haha, nawet GPS nie ma tak to jest jak się recenzji przed zakupem nie poczyta i kupuje to co ładnie wygląda i sprzedawca ładną bajerę wkręca

ja mam gorszy procesor i mniej RAMu ale też androida 2.2 ale ciągnie dobrze i aplikacje też, ale ma lepszy aparat i gps i ekran podobny, wiadomo mój to nie kombajn multimedialny ale nie narzekam bo go jeszcze za darmo dostałem, ale tego prestigio bym nie kupił, lepiej dołożyć trochę i mieć coś lepszego

Gość gość
Jutro mam zamiar iśc do sklepu i się dokładnie dowiedzieć, a jak mi powiedzą, że nie można oddać to wystawię go dalej na sprzedaż, może ktoś znajdzie się taki naiwny jak ja ;-/

Gość gość
Wedlug prawa przyslugujacemu klijentowi masz na to 14 dni od daty zakupu bez podania przyczyny,niezaleznie w jakim sklepie.poczytaj w google prawa konsumenta a nie pytaj tu bo kazdy powie Ci co innego.Paragon w garsc i do sklepu,jak nie przyjma to powiedz ze napiszesz skarge do rzecznika konsumentow miesci sie w kazdym Urzedzie Miasta.

Gość gość
Nie. Niektóre sklepy przewidują taką możliwość, jednak nie jest to ich obowiązkiem prawnym. Konsument nie może zwrócić towaru tylko z tego względu, że mu się nie spodobał. Prawo do reklamacji przysługuje klientowi wtedy, gdy produkt jest niezgodny z umową i był taki w chwili wydania go kupującemu. To, że niektóry sklepy prowadzą politykę reklamową, dzięki której kupujący może zwrócić towar, jeżeli stwierdzi że mu się przestał podobać, wynika jedynie z dobrej woli sprzedawcy. Takie działania mają w zasadzie wydźwięk marketingowy i mają zachęcać konsumentów do zakupów w danym sklepie.

Gość spaślak_
Wedlug prawa przyslugujacemu klijentowi >>durny/a jesteś i tyle. v nie ma prawa obligującego do przyjęcia zwrotu jeśłi ktoś kupił w miejscu które oferowało warunki techniczne do sprawdzenia sprzętu. zwrot przysługuje tylko jeśłi umowa była zawarta na odłegłość a towar odebrany w miejscu w którym warunki techniczne nie pzowałały na jego sprawdzenie. v w media markt przyjmuja zwrot w uproszczeniu bo de facto dostajesz karte z nabita suma a nie gotowke wiec musisz i tak cos u nich kupic, ale ona kupila w media EXPERT to dwa rózne sklepy jeden czerwony drugi zolty(wyjasnienie dla glupkow) :D jesty to wylacznie dobra wola sprzedawcy.