Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goooośśćć

Ciąża?????!!!! pomóżcie

Polecane posty

Gość goooośśćć

Mam cykle 29-32 dni. Ostatni był 29 dniowy. W 28 dniu (czyli dzień przed tym jak dostałam okres) miałam niezabezpieczony stosunek (bez wytrysku we mnie) Następnego dnia wystąpił normalny okres (7 dni, wszystko normalnie, skrzepy i wszystko jak zawsze). I mam pytanie: jak oceniacie moje szanse na zajście w ciążę? Ja określam na zerowe...no ale chętnie poczytam Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam.

Gość gość
Ja mam taka opinie ze powinnas sie douczyc na temat kiedy sa dni plodne;)

Gość goooośśćć
dzięki, oczywiście wiem kiedy są dni płodne, dlatego dopisałam, że oceniam swoje szanse na zajście na zerowe...ale chciałabym wiedzieć co myślą inni na ten temat. Pozdrawiam

Gość gość
błagam...

Gość gość
jakby dni plodne bylo tak latwo przewidziec to by zadna inna antykoncepcja nie byla potrzebna. nie kazda kobieta podlega schematom wiec autorko nie sluchaj tych popaprancow od dni plodnych. plemnik w pochwie zyje nawet i tydzien, dni plodne moga sie przesunac i mozna wpasc wiec nie ma sensu sluchac takich pouczen jak powyzej. dni plodne to mozna SZACOWAC ale niewazne. Autorko moim zdaniem nie jestem w ciazy. szansa jest ale nie przesadzajmy. Czekaj na drugi okres a jakby co to mozesz wziac bardzo goraca kapiel, ktora w razie czego prawie zawsze wywoluje poronienie ;)

K****, następna...nie wiem jakie masz szanse. Mam ci wyliczyć w procentach. Myślisz, że tu są prorocy? Równie dobrze mogłabyś założyć temat o prawdopodobieństwu spadnięcia meteorytu na twój łeb :/.

Gość pilow12
Jeśli jesteś pewna że owulacja była to nie ma szans, ale musisz mieć potwierdzone. Tylko temperatura w warunkach domowych jest w stanie potwierdzić owulację. Nie śluz, nie test owulacyjny, tylko temperatura. Ja od kilku lat rozpoznaję dni płodne i na tym polegam i nie wpadłam jeszcze. Co do wypowiedzi wyżej, to prawda że może się przesunąć i sama miałam takie sytuacje. Tylko że jak się obserwujesz (śluz temperatura) a nie polegasz tylko na obliczeniach to widzisz że się coś przesunęło. Ja dzięki temu że wiedziałam że coś się przesunęło to zawsze wiedziałam kiedy dostanę okres i nawet jak pojawiał się tydzień później (bo też miałam taką sytuację) to nawet testu nie robiłam bo wiedziałam że owulacja była później to i okres był później. dwa razy też była sytuacja że owulacja była bardzo wcześnie i też byłam przygotowana wcześniej na miesiączkę. Po prostu trzeba się dobrze douczyć co się może zdarzyć, no i uczyć się odpowiednio do sytuacji. Inaczej się rozpoznaje w młodym wieku inaczej po ciąży inaczej w trakcie menopauzy. czasami się zdarza że pojawiają się krwawienia międzycykliczne, które mogą przypominać miesiączkę, dwa razy miałam taką sytuację ale to nie przypominało miesiączki. Tylko z teorii wiem że może w niektórych przypadkach przypominać miesiączkę.

Gość gość
jesteś w ciąży jak nic