Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy odpoczęłyście sobie po powrocie z macierzyńskiego do pracy

Polecane posty

Gość gość

gdy zaczęłyście mieć około 8 -9 godzin odpoczynku od dziecka ? Można było w końcu na spokojnie zjeść w pracy śniadanie, odpocząć sobie przez pół dnia od zmieniania pieluch itp itd. ?

Gość gość
w pracy sie pracuje a nie odpoczywa

Gość gość
ale podczas tego pracowania można sobie odpocząć od półrocznego albo rocznego przebywania non stop z dzieckiem prawda ?

Gość gość
tak. pamietam jak po 2,5 roku wrocilam do pracy. bylam wtedy bardzo szczesliwa ;-) dziecko bylo pod opieka niani, ja zarabialam pieniadze i odpoczywalam psychicznie. teraz wlasnie zaczelam macierzynski po raz drugi ale tym razem bede musiala po 9mies. wrocic do pracy.

Gość gość
masz racje autorko odpoczełam ale trwało to bardzo krótko - w pracy zarąb - po pracy do ogarnięcia dom, dziecko i wszystko - chętnie bym znów posiedziała w domu - jestem zmęczona

Gość gość
Tak. Pierwszy miesiąc w pracy był jak wakacje. Potem euforia oPadla, a ja byłam bardziej zmęczona. Chociaż hardcore tO zaczął się jak zaszlam w kolejna ciążę i pracowałam dalej. Po pracy zamiast odpocząć w domu, to do rOzbrykanego 1.5roczniaka wracalam

Gość gość
dla mnie urlop macierzyński to był naprawdę URLOP. ale ja wczesniej rozkręcałam firmę i pracowałam nawet po 18 h/dobę, w ogóle prowadzenie biznesu to hardkor, opieka nad synkiem to był relaks....

Gość gość
tak,ja odpoczęłam,odżyłam :) wychodzę godzinę wcześniej bo przysługuje godzinna przerwa na karmienie do dwóch lat

Gość gość
Tak, poszłam na pół etatu, praca bardzo lekka i nie tyle odpoczynek, bo sam dom plus dziecko i do tego rozgarnięty mąż to nie jest jakaś harówka, ale oderwanie od domowych obowiązków, pieluch, zupek, mleka itd. Mogłam wyjść "do ludzi" i nawet jak bardzo mi się nie chciało to była motywacja żeby zrobić makijaż, ułożyć włosy, ładnie się ubrać... dobrze mi to zrobiło. Teraz pracuję jeszcze więcej, i w domu mam więcej entuzjazmu, łatwiej bawić się z zaangażowaniem 2-3 godziny i na luzie ugotować obiad, niż zmobilizować się do tego samego od rana do wieczora...

Gość gość
dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :) ja za chwilę też wracam do pracy bo kończy mi się macierzyński i mam nadzieję, że będę mogła w końcu spokojnie zjeść sobie śniadanko i przez te 8 godzin po prostu psychicznie odpocząć sobie od dzieciątka :)

Gość gość
Cieszyłam się , ze wracam do pracy, mimo , że kocham syna nad zycie

Gość gość
A ja mialam moment,ze chcialam wracac do roboty,tak ok.pol roku. A teraz ciesze sie,ze sie przeprowadzilam i ze nie mam pracy i noe spieszno mi jej szukac:P ciesze sie,ze moge sobie pospac z synkiem do 8-9, bawic sie z nim, chodzic na spacery. Przynajmniej odsypiam nocne wstawanie a jak wroce do pracy,to pobudka o 5-6 a wnocy kilka razy na nogach,w prawdzie tylko podac smoka lub dac pic,ale jednak to wciaz sa pobudki,mimo ze moje dziecie nawet oczu nie otworzy,tylko kwili przez sen. Doceniam macierzynski i zastanawiam sie czy nie zostac kura domowa:P

Gość gość
w końcu jakaś kasa wpadnie

Gość gość
no niby pozornie tak - wreszcie jakies tworcze zajecia. ale..... po powrocie dwa razy wiekszy zapieprz. takze nie byl to odpoczynek a najgorszy czas. na macierzynskim jak dziecko nie spalo w nocy to ja moglam pospac z nim do 8. a jak praca to nie ma zmiluj o 5 pobudka codziennie.

Gość gość
Powrot do pracy sprawil ze nie wpadlam w depresje poporodowa,mozna sobie odpoczac psychicznie,a po pracy z mezem dzielimy sie obowiazkami wiec nie wiem o jakiej harowce mowa

Gość gość
Przebywam na rodzicielskim i wierzę (i chcę) bym odpoczęła nieco w pracy;) W sumie tam mogłam zebrać myśli;)

Gość gość
ale na kase lub spozywczaka wracac???nieeeee lepiej dom