Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia dziciaka

Czy 2miesięczne dziecko można śmiało zabrać w 2godzinną podróż samochodem teraz

Polecane posty

Gość ciocia dziciaka

teraz w zimę? To nie moje dziecko ale sisotry babcia mówi że siostra jest nieodpowiedzialna i chyba nie dorosła do roli matki żeby tak robić bo dziecko jeszcze nie chrzczone w dodatku a siostra bardzo zdziwiona jest o co babci chodzi kto ma rację?

Gość gość
Może jechać. Mój syn urodzony 22.09 pojechał 250 km do rodziny na Wigilię i nic mu nie było :D

Gość ciocia dziciaka
no tak ale wtedy była jesień a teraz jest sroga zima

Gość gość
Jaka jesień??? Wigilię mamy w grudniu :D

Gość Ekscentryczna
" bo dziecko jeszcze nie chrzczone " Najlepiej zamknijcie je w piwnicy do czasu chrztu, bo jak ktoś je zobaczy nieochrzczone a co najgorsze przyjedzie do kogoś z nieochrzczonym dzieckiem to przecież TRAGEDIA NARODOWA JA p*****le, jak słucham i czytam o zabobonach, to zaczynam wątpić w katolicyzm. Tacy katolicy a zapominają, że wiara w zabobony to ciężki grzech : )) Ku przypomnieniu.

Gość gość
Ale wttedy byla jesien 〓 temperatura na plusie, cieplo w miare Pomysl ;))

Gość ciocia dziciaka
nie no bo ja myślałam że to wigilia 2013 a w ttm roku było ciepło jeszcze, a co do niechrzczenia to może chodzi raczej o to, że jest mróz jak cholera w samcohdzoie też i dziecku coś się może stać odpukać bardzo złego a ono niechrzczone jest a to w sumie nie 2 tylko 3 godziny, po za tym nie pakuj mnie do worka z babcią bo ja nie każę siostrze zostać z dzieckiem w domu :D

Gość Ekscentryczna
Czy dziecko będzie na dworze przez godzine ? Czy jedynie na moment przejścia z domu do auta ? Pomyśl :D Chyba, że nie macie ogrzewania w aucie, wraz z brakiem szyb, to raczej niezbyt dobry pomysł na taką przejażdżkę. Ogólnie to na wszelki wypadek wyszłabym z dzieckiem z domu dopiero po skończeniu 12 miesiąca życia. To jest adekwatny wiek na jazdę autem 2 godzin i wyjście na zewnątrz. : D

Gość Ekscentryczna
Ja nie pakuje nikogo do worka, oceniam tylko to co napisałaś swoim podejściem do sprawy ; ) Nic do Ciebie nie mam. Auto przed wcześniejszym wyjazdem się nagrzewa, mam kuzynkę która przed wyjazdem idzie i odpala samochód na 15 minut, kiedy przenosi syna to w aucie jest już ciepło, poza tym- dziecko jest ubrane i opatulone. : )

Gość Ekscentryczna
Zreszta, co by mnie obchodziło czyjeś zdanie ; D