Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rak szyjki macicy

Polecane posty

Gość gość

Otóż tak: Babcia została poddana radioterapii paliatywnej w postaci 2*5 naświetlań, niestety nie wiem w jakiej dawce. Przez rok nie miała żadnych objawów a doktor prowadząca mówiła, że radioterapia podziałała idealnie. Od jakiegos miesiąca babcia uskarża się na mdłości i wymioty ( przez rok schudła nam prawie 7 kilo), sporo wymiotowała po ciężkostrawnych rzeczach. Dzisiaj powiedziała, że boli ją podbrzusze. Usg nie wykazało żadnych cech meta. Najwidoczniej nowotwór "obudził" się i szerzy się miejscowo. Proszę o opinię dotyczącą tego dlaczego u babci mogą występować takie objawy (dodam, że babcia jest histeryczką i albo nie mówi o żadnych objawach, albo nie umie ich rozróżnić). Przeczytałam w internecie, że takie objawy związane są z rozwojem choroby nowotworowej, zastanawiam się tylko czy teraz jest szansa na kolejną dawkę naświetlań czy jedynie środki przeciwbólowe. Z góry dziękuje za odpowiedź i wielką pomoc udzieloną na DSS.:) Dodam jeszcze, że Pani Doktor kazała robić badanie markeru raka szyjki macicy i jeśli wzrośnie to zgłosić się do niej. Marker jestw normie, nawet nie na granicy. A babcia znowu zaczyna o śmierci.... Pomóżcie mi proszę i wesprzyjcie jakimis informacjami co robić. Babcia wizyte u onkologa ma dopiero pod koniec lutego a boli ją podbrzusze i ciągle ją mdli :(

Gość gość
Może to kamienie żółciowe, mdłości i wymioty po tłustych posilkach to główny objaw Nie piszeszile babcia ma lat

Gość gość
babcia ma 74 lata i kamice pęcherzyka faktycznie jednak na usg lekarz powiedział, ze to nie objawy od kamicy. Boje sie ze to rozsiew dalej nowotworu ale nie wiem jak jej teraz pomoc