Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Rak szyjki macicy

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Ot贸偶 tak: Babcia zosta艂a poddana radioterapii paliatywnej w postaci 2*5 na艣wietla艅, niestety nie wiem w jakiej dawce. Przez rok nie mia艂a 偶adnych objaw贸w a doktor prowadz膮ca m贸wi艂a, 偶e radioterapia podzia艂a艂a idealnie. Od jakiegos miesi膮ca babcia uskar偶a si臋 na md艂o艣ci i wymioty ( przez rok schud艂a nam prawie 7 kilo), sporo wymiotowa艂a po ci臋偶kostrawnych rzeczach. Dzisiaj powiedzia艂a, 偶e boli j膮 podbrzusze. Usg nie wykaza艂o 偶adnych cech meta. Najwidoczniej nowotw贸r "obudzi艂" si臋 i szerzy si臋 miejscowo. Prosz臋 o opini臋 dotycz膮c膮 tego dlaczego u babci mog膮 wyst臋powa膰 takie objawy (dodam, 偶e babcia jest histeryczk膮 i albo nie m贸wi o 偶adnych objawach, albo nie umie ich rozr贸偶ni膰). Przeczyta艂am w internecie, 偶e takie objawy zwi膮zane s膮 z rozwojem choroby nowotworowej, zastanawiam si臋 tylko czy teraz jest szansa na kolejn膮 dawk臋 na艣wietla艅 czy jedynie 艣rodki przeciwb贸lowe. Z g贸ry dzi臋kuje za odpowied藕 i wielk膮 pomoc udzielon膮 na DSS.:) Dodam jeszcze, 偶e Pani Doktor kaza艂a robi膰 badanie markeru raka szyjki macicy i je艣li wzro艣nie to zg艂osi膰 si臋 do niej. Marker jestw normie, nawet nie na granicy. A babcia znowu zaczyna o 艣mierci.... Pom贸偶cie mi prosz臋 i wesprzyjcie jakimis informacjami co robi膰. Babcia wizyte u onkologa ma dopiero pod koniec lutego a boli j膮 podbrzusze i ci膮gle j膮 mdli :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mo偶e to kamienie 偶贸艂ciowe, md艂o艣ci i wymioty po t艂ustych posilkach to g艂贸wny objaw Nie piszeszile babcia ma lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
babcia ma 74 lata i kamice p臋cherzyka faktycznie jednak na usg lekarz powiedzia艂, ze to nie objawy od kamicy. Boje sie ze to rozsiew dalej nowotworu ale nie wiem jak jej teraz pomoc

Udost臋pnij ten post