Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie są typowo polskie cechy wyglądu

Polecane posty

Gość gość

???????????

Gość gość
- długi chudy nos ( czesto krzywy, z garbem , zadary , orli ) - wąskie usta - male oczy - zwykle jasne są malutkie i wygladaja babciowato - duze oczy wyłupiaste - zwykle wyłupiaste są brązowe i wygladają jak u żaby albo psa - bardzo wysokie czoła jak u frankensteina- albo bardzo niskie - wygladają jak uposledzone takie osoby - kstalt twarzy - albo wielka buraczana okrągła geba (ja mam tAKĄ) albo dluga konska albo trójkątna jak u czarownicy

Gość gość
długi chudy nos jest na pewno polski?

Gość gość
nosa malutkiego nie mam ale tez nie jest wielki mam duże usta-naturalne małe niebieskie oczy czoło mam akurat normalne twarz mam owalna ale nie konską albo buraczaną:-)

Gość gość
a kolor włosów i cery ?

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak typowo polskie cechy wyglądu

Gość gość
jest !

Gość gość
Nie ma takich są genetyczne. polacy są anomalią genetycznie. nie możliwe by przez dwadzieścia tysięcy lat mieli takie same geny a przyszli tysiąc piecet lat temu a takie są wyniki. poprawne i wielokrotnie sprawdzane. niemożliwe i anomalne. polacy są w polsce od dwudziestu tysięcy lat i jednocześnie przyszli do polski tysiąc piecet lat temu. tak dowodzą badania wykopalisk, lingwistyczne i genetyczne. idiotyzm i co z tym robić??

Gość gość
gdybys wkleil mi zdjec***owiedzmy 4 albo 8 osob i kazal odgadnac ich narodowosci to bym odgadla 90%

Gość gość
"- długi chudy nos ( czesto krzywy, z garbem , zadary , orli ) - wąskie usta - male oczy - zwykle jasne są malutkie i wygladaja babciowato - duze oczy wyłupiaste - zwykle wyłupiaste są brązowe i wygladają jak u żaby albo psa - bardzo wysokie czoła jak u frankensteina- albo bardzo niskie - wygladają jak uposledzone takie osoby - kstalt twarzy - albo wielka buraczana okrągła geba (ja mam tAKĄ) albo dluga konska albo trójkątna jak u czarownicy" Masz 100% racji! Moja koleżanka posiada prawie wszystkie cechy które opisałaś i wszyscy jej cały czas mówią że ma "piękną" polską urodę :D. Pewnie nawet gdyby dla polskiej urody charakterystyczne było g***o na czole to powiedzieliby że polki są piękne. Na prawdę lubię tą koleżankę, ale mam już dość słuchania jaka jest piękna. I wcale nie jestem zazdrosna. Wiem że jestem od niej dużo bardziej atrakcyjna, chociaż nie uważam się za jakąś piękność. Po prostu nie mam polskiej urody. Przykro mi, ale polki nie są ładne. Może nie są brzydkie, ale nie oszukujmy się - Ten stereotyp o nieziemskiej urodzie mogły wymyślić tylko kobiety, polskiego pochodzenia oczywiście. No chyba że kiedyś to powiedzenie sprawdzało się bardziej, być może nasze prababki były faktycznie ładne. Nie to co teraz, jakieś pokraczne, szkapowate mutanty :D.

Gość gość
Niemcy, Włosi mają typowo narodowe cechy wyglądu Polacy też

Gość gość
nosa malutkiego nie mam ale tez nie jest wielki mam duże usta-naturalne małe niebieskie oczy czoło mam akurat normalne twarz mam owalna ale nie konską albo buraczaną kolor cery blady włosy mysi blond

Gość gość
NIE MA! no chyba że mowa o klapkach kubota do białych skarpet frotte

Gość gość
Typowo polskie cechy wyglądu to te, które cech**e słowiański typ urody, bo do Słowian się wywodzimy, czyli delikatna uroda.

Gość 4t3qf
delikatna??? typowo słowiańskie są zarysowane kośc***oliczkowe

Gość Donatan
My słowianie wiemy ja użyc mowy ciała....

Gość gość
"Donatan My słowianie wiemy ja użyc mowy ciała...." Dobrze że to napisałeś/aś bo pragnę zwrócić uwagę na to że kobiety, które tam występowały nie miały tradycyjnie polskiej, czy jak kto woli słowiańskiej urody. A już na pewno nie ta kobieta o kwadratowej, która wcześniej zlizywała sobie śmietanę z ust. A czemu było tyle odsłon? Bo pokazały cyce. Są cyce, są odsłony. Tym teledyskiem zrobiono z Polek tanie szmaty.

Gość Donatan
dlatego to napisałam.

Gość gość
no właśnie chodzi o to że typowo słowiańska uroda w polsce jest zadkoscią! nie mamy żadnych cech charakterystycznych w wyglądzie jednocześnie będąc szokująco jednolici genetycznie w skali świata! geny polki lub polaka są bardzo charakteryczne i nie występują u innych ludzi. są bardzo zagatkowe. skąd się wzięliśmy?

z "napływów" z całej Europy :D swoją drogą nikt w mojej rodzinie nie pasuje do opisu w pierwszym komentarzu, więc jakoś nie wierzę, że to typowa polska uroda.

Gość polllkok
01.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Tym teledyskiem zrobiono z Polek tanie szmaty. Sorry, ale jestem Polką i nie czuję się "szmata" z powodu jakiegoś teledysku, nie wpływo on nawet w minimalnym stopniu na moją osobe, ewentualnie zrobiono nim szmaty z wyobrażenia o polkach osób wyjątkowo podatnych na takie wpływy a to już problem tylko i wyłącznie osoby poszkodowanej

Gość polllkok
pierwszy opis w ogóle jest beznadziejny - duże oczy albo małe oczy, okrągła gęba albo kanciasta gęba, wysokie czoło albo niskie czoło - z******te cechy "charakterystyczne"

Gość gość
Wydaje mi się że typowo polskie są najczęściej niebieskoszare oczy włosy ciemny blond często mysi jasna skóra z tendencją do czerwienienia się

Gość gość
Mi wszyscy mówią ze mam typowo polska urodę. -mam bardzo bladą skórę z zaróżowionymi policzkami -duże niebiesko-szare oczy -jasne brwi i rzęsy -twarz owalna -nos dość duży, wąski z małym garbem -mocno wykrojone, drobne usta -wlosy sredni blond z ciepłymi pasemkami

Gość gość
* kwadratowej gębie

a ja właśnie mam wrażenie, że Polacy maja dość duże, szerokie nosy. górale mają takie wąskie, orle, ale większość ma całkiem szerokie (na całej długości, nie tylko końcówkę).

Gość gość
Nie wiem jakie sa te polskie geny, bo mnie zawsze za granica biorą za ruska...wrrrrrrr Za to ja ruskich rozpoznaje z daleka, sa szpetni, maja grube rysy twarzy i świńskiej małe oczka jak putin

Gość gość
A właśnie, że Polki i inne Słowianki wyróżniają się zagranicą wyglądem. Nie chodzi mi o to, że są piękniejsze niż reszta. Ale tylko my Słowianie mamy takie łagodne rysy twarzy. Chodzi mi o taki wygląd jak np. modelka Natalia Vodianova czy pogodynka z TVN Agnieszka Cegielska. To są typowe Słowianki. Rasy się mieszają coraz bardziej, coraz mniej jest ludzi z jasną karnacją i takimi łagodnymi rysami twarzy a coraz więcej mamy ludzi śniadych.

Gość gość
"01.02.14 [zgłoś do usunięcia] gość Tym teledyskiem zrobiono z Polek tanie szmaty. Sorry, ale jestem Polką i nie czuję się "szmata" z powodu jakiegoś teledysku, nie wpływo on nawet w minimalnym stopniu na moją osobe, ewentualnie zrobiono nim szmaty z wyobrażenia o polkach osób wyjątkowo podatnych na takie wpływy a to już problem tylko i wyłącznie osoby poszkodowanej" 99% ludzi jest podatnych na takie wpływy. Przecież wiele ludzi wypowiada się na jakiś temat mając na niego wiedzę tylko z telewizji

To muszę mieć bardzo "nietypową urodę" bo do delikatnej twarzy mi daleko. A tak poważnie, patrząc na polskie aktorki większość ma dość szerokie twarze i w porównaniu do Rosjanek czy Ukrainek - dość kanciaste.