Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodziny wielodzietne

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest bieda i smutek czy radosc i szczescie ? Zapraszam do kulturalnej rozmowy najlepiej osoby wlaśnie z takich rodzin, ze wsi jak i z miast.

U nas była trójka... więc zaliczamy się do minimum... Była radość i szczęście.

Gość gość
To zależy... My mamy 2 dzieci, żyjemy na średnim poziomie, oszczędzamy, ale czasami potrafimy zaszaleć. Oboje pracujemy i zarabiamy ponad średnią krajową. Moi sąsiedzi mają siedmioro dzieci, i choć matka nie pracuje zawodowo, powodzi im się o niebo lepiej.Kochają dzieci, to widać, a ich dom "ma duszę".

Gość gość
Ja pochodzę z rodziny wielodzietnej. Mieszkaliśmy w malym domku na wsi u góry dziadkowie a na dole my(rodzice i 7 rodzeństwa)miałam najszczęśliwszy dom jaki mogłam sobie tylko wymarzyć. Kasy czasami brakowało ale zawsze trzymaliśmy sie razem teraz wszyscy jesteśmy na tzw. swoim i każdy z nas pomaga rodzicom we wszystkim i sami sie odwiedzamy nawzajem. Mam koleżankę, która ma 1 siostrę i one nawet kontaktu nie utrzymują...my byliśmy nauczeni, ze mamy zawsze sobie pomagać i liczymy na siebie nawzajem. A nasze dzieci to juz radocha nie z tej ziemi tacy sami jak my w ich wieku, przepadają za soba bardzo:)