Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka metoda antykoncepcji bedzie dla mnie?

Polecane posty

Gość gość

Moj partner jest uczulony na lateks, ja nie moge brac tabletek, to co zostaje? Metody naturalne? Jakos temu nie ufam, wystarczy choroba, stres i juz caly cykl moze sie zmienic, stosunek przerywany to tez zadna metoda, globulki, kremy? Podobno maja mala skutecznosc..to co innego moge zrobic? Wie ktos?

Gość gość
Spirala.

Gość gość
Ale mam 23 lata i nie rodzilam..

Gość gość
Spirala GYNEfix jest dla nieródek.Normalna mirena też się zmieści jak będziesz chciała.Najważniejsze ze myslić jak bezpiecznie się bzykac

Gość gość
ja mam spirale Nova T380,tez nie rodziłam.Mireny nie moge bo mam zapalenie żył i żylaki poprostu.

Gość gość
Chyba mylisz metody naturalne z kalendarzykiem. Argument że jak się coś zmienia to wszystko bierze w łeb to jest argument osób które nie mają o tym zielonego pojęcia. Jak używasz metod naturalnych i ci się coś zmienia to widzisz że ci się zmienia bo obserwujesz się na bieżąco. Samo rozpoznawanie śluzu i mierzenie temperatury po 2, 3 cyklach załapiesz ale warto się nauczyć o takich dziwnych przypadkach które mogą zmienić cykl, poczytać wypowiedzi innych kobiet które korzystają, żeby wiedzieć co może się przydarzyć, poczytać o jakichś zjawiskach które mają miejsce w kobiecym cyklu. Ja mam niezbyt regularne cykle ale mimo to zawsze wiem kiedy się spodziewać miesiączki.

Gość gość
Wlasnie poczytalam sobie o tej spirali dla kobiet, ktore nie rodzily i powiem, ze o tym nie slyszalam i musze sie o tym dowiedziec wiecej i rowniez to jak tutaj z tym jest(mieszkam za granica) Wlasnie tej mireny nie moglabym uzywac, bo jest na bazie hormonow, a ja hormonow brac nie moge. Co do kalendarzyka po prostu jakos nie jestem do tego przekonana, chyba, ze naprawde musialabym sprobowac, badz co badz dzieki ;)

Gość gość
nie kalendarzyk tylko NPR. Do kalendarzyka to chyba nikt nie jest przekonany.

Gość gość
Zastosujcie sobie kalendarz julianki on się sprawdza

Gość gość
co do metod naturalnych to są skuteczne, tak samo jak tabletki, ale trzeba trzymać się zasad stosowania. Trzeba też nauczyć się interpretować odpowiednio temperaturę. Mi akurat pomaga w tym Cyclotest - robi to za mnie. To jest komputer cyklu stworzony właśnie do tej metody