Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Urszulka z kotem

Wesele to wyrzucanie kasy w błoto. czy zapraszać znajome

Polecane posty

Gość Urszulka z kotem

Tak uważam. Biorę ślub z narzeczonym który nie wyobraża sobie ślubu bez wesela. Wiem że sprawiłabym mu straszną przykrość gdybym mu powiedziała że nie chce wesela. Nie mam prawie nikogo, kogo mogłabym zaprosić- z mojej strony przyjdą tylko rodzice i brat (reszta mojej rodziny wyjechała za granicę i nie ma opcji przyjazu, z resztą i tak nigdy nie utrzymywaliśmy bliższego kontaktu). Obliczyłam sobie że koszt takiej imprezy z mojej strony to ok. 4000-5000zl bo będzie na ok. 50-60 osób. Wolałabym te pieniądze w coś zainwestować zamiast odstawiać szopkę...Z znajomych zaproszę 3-5 znajome z studiów (nie przyjaciółek bo takowych nie posiadam), spotykamy się raz na ruski rok ale zawsze to coś. Pytanie czy wypada zapraszać je? Czy zaprasza się tylko bliskie przyjaciółki?

Gość gość
zaprosić możesz, ale nie wiadomo czy przyjdą. jak ktoś lub wesela, to przyleci, ale ja np nie lubię i chodzę tylko wtedy, gdy uważam, to za swój obowiązek[bliska rodzina, przyjaciele]. do znajomej bym nie poszla

Gość gość
nażrą się i nachleją na twój koszt a i tak duupę obrobią, że było nedznie

Gość gość
a po cholere zapraszać znajome? tylko po to zeby od ciebie było pare osób wiecej?Zastanów sie! Az taka bogata jestes?Szkoda pieniędzy.Rozumiem przyjaciółki, ale znajome?

Gość Urszulka z kotem
No tak, ale w takim razie jak nie zaproszę ich to ode mnie będzią 3 osoby (na 50-60) i wieczoru panieńskiego mieć nie będę...a tak to przynajmniej miałabym jakąś szansę:(