Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SłonecznaMama

ADOPCJA proszę o pomoc osoby, które mają to już za sobą.

Polecane posty

Gość SłonecznaMama

Witam :) Z góry zaznaczam, że nie oczekuję odpowiedzi od osób w ogóle niezwiązanych z tematem, nie interesuje mnie ocena mojego postępowania- dziękuję. :) PRAGNĘ PROSIĆ OSOBY, KTÓRE ADOPTOWAŁY DZIECI O INFORMACJE. Ja i mój partner chcielibyśmy adoptować dzieci, łącznie 3 bądź 4. Możemy mieć dzieci biologiczne jednak nie chcemy. Od razu zaznaczam, że problemem dla mnie nie jest poród czy dodatkowe kilogramy, a dzieci w Domach Dziecka nie traktuję jak milutkich psiaków ze Schroniska, które chcę przygarnąć. Jest to nasza przemyślana decyzja, nie czujemy potrzeby płodzenia 'nowych' biologicznych dzieci, skoro możemy pokochać i wychować te, które na świecie już są. Nie uważamy jakoby miłość można było dostosować do dziecka przez pryzmat genów, choć wielu ludzi podchodzi do przedłużenia gatunku typowo zwierzęco, a szkoda. Mam kilka pytań do osób, które adoptowały dzieci (Gratuluję! :)): *Czy to, że możemy mieć biologiczne dziec**przekreśla nas w procesie adopcyjnym bądź ustawia na szarym końcu kolejki? *Jak długo czeka się na adopcję? *Czy adopcja 3-4 dzieci jest większym problemem (pod względem prawnym) od np.1-2? *Jakie mniej więcej zarobki musi mieć rodzic i warunki domowe? *Jak na obraz rodziców wpływa kredyt hipoteczny? *Jak wpływają na proces adopcyjny poglądy religijne rodziców? *Jaki staż po ślubie musi mieć para? Szukałam informacji w internecie, jednak w zależności od źródła informacje były bardzo różne, w całej masie odpowiedzi nie znalazłam nic konkretnego. Mam nadzieję, że może tu się uda. :) Pozdrawiam! :)

Gość SłonecznaMama
dzieci*