Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiii

jaki proszek do prania dla niemowląt polecacie

Polecane posty

Gość wiii

niedługo będę musiała zakupić jakiś proszek do prania i przeprać wszystkie zakupione dla Córci rzeczy zastanawiam się jaki proszek kupić generalnie zdecydowałam że będę kupować z "dzidziusia" ale ostatnio wyczytałam że najlepszy jest "jelp" ale zobaczyłam cenę i troszkę mnie zatkało bo jest strasznie drogi w porównaniu do innych czy naprawde jest aż tak dobry że warto tak przepłacać za niego?

Gość gość
Nie proszek a plyn - lovela, ja polecam, proszek z loveli sie nie sprawdzil bo trzeba dodatkowo uzywac plyn do pluakania, a specjalny dla dzieci ciezko u mnie spotkac. A plyn to dwa w jednym

właśnie się jeszcze zastanawiam czy dla Małej kupować proszek czy płyn do prania może faktycznie płyn będzie lepszy niż proszek...

Gość gość
Najpierw kupowałam strasznie drogi Jelp i Lovelę, a teraz przypadkiem trafiłam na proszek Bobas - duuuużo tańszy iświetny, polecam!

Gość gość
ja od początku używam proszku lovela i płynu do płukania jelp - POLECAM

Gość gość
Ja najpierw wykończyłam duży worek 'dzidziusia' Potem na próbę wyprałam pieluchę w naszym proszku i płynie do płukania, nie było żadnej reakcji alergicznej, więc prałam ciuszki w normalnym proszku :P

Gość gość
Zdecydowanie polecam płyny do prania zamiast proszków. Jelp jest bardzo dobry jeśli chodzi o alergików- nie uczula, nie powoduje podrażnień. Jego wada to wysoka cena i zapach. Jeżeli dziecko nie jest uczulone nie ma potrzeby stosowania Jelpa. Ja osobiście stosowałam Lovele i jestem zadowolona.

ponawiam pytanie bo też się zastanawiam czy droższy jelp czy tańsza lovela

Gość gość
Lovela, tansza i ladniejszy zapach. Ja osobiscie narazie uzywam loveli, ale chcac yroche uodparmiac mala zamierzam przerzucic sie na tanszego dzidziusia albo cos kolo tego.pouzywam ze dwa miesiac i sprobuje przestawic na nasze plyny do prania, no proszkow juz dawno nie uzywam

Gość gość
ja na początku prałam ciuszki w płatkach mydlanych potem w dzidziusiu a na końcu w Concertino Baby wszystko tanie i nie uczula !

Gość gość
Plyn lovela

Gość gość
?

Gość gość
ja nie wiem po co kupujecie specjalne proszki czy płyny. Ja piorę w proszku takim w jakim piorę ubrania swoje i męża. I córce nic nie jest. Brat, kuzynostwo robili tak smao, żadnych alergii itp nie było

Gość gość
persil sensitive i program - dodatkowe płukanie

Gość gość
ja mojemu synkowi piorę w hipoalergicznym płynie Bobini jest tani ok 11 zł i bardzo jestem z niego zadowolona ubranka są czyste i miękkie,dobrze sie prasują więc spokojnie mogę polecić

Gość gość
Ja używałam proszku Biały jeleń + dodatkowe płukanie. Po 6 mcu przeszłam na normalny proszek.

Gość gość
podnoszę

Gość gość
ja używałam proszków Lovela i płynu do płukania Dzidziuś i jestem zadowolona

Gość gość
nie wiem po co płyn do płukania, dodatkowa chemia...ja byłam zadowolona z Dzidziusia.

Gość gość
ja też jestem ciekawa czy zakup specjalnego proszku czy płynu dla dzieci jest faktycznie taki konieczny. Niedługo będę rodzić więc zastanawiają mnie różne kwestie ale dużo o tych proszkach się mówi a ja nie znam nikogo kto by je stosował a dzieci są zdrowe nie mają alergii czy czegokolwiek

Gość gość
ja uzywalam plynu lovela jest super,i jeszczesuper wydajny:)

Gość gość
kret w granulkach

Gość gość
Jaki sens prania niemowlęcych rzeczy w czymś lepszym? Przecież ta glizda i tak zaraz wszystko zasra, zaszcza i zarzyga. Wystarczy szare mydło i ciepła woda.

Gość gość
?

Drogie mamy, kupując środki do prania dla dziecka warto wybrać te, które zostały przebadane dermatologicznie i opatrzone certyfikatem Instytutu Matki i Dziecka. Skóra maluchów znacząco różni się od naszej, ma np. nieaktywne gruczoły łojowe, jest podatna na przegrzanie i niestety bardziej wrażliwa na bakterie czy oddziaływanie środków chemicznych. Dlatego warto stosować środki hipoalergiczne, które nie zawierają substancji drażniących, dzięki czemu są bezpieczniejsze. Często pojawiają się wątpliwości dotyczące ceny hipoalergicznych środków piorących dla dzieci. Warto zwrócić uwagę czy hipoalergiczny proszek jest proszkiem skoncentrowanym, wtedy cena półkowa jest wyższa, ponieważ z 1 kg zyskujemy większa liczbę prań. Pozdrawiamy, Zespół JELP

Gość gość
polecam lovele, przez rok w nim praliśmy i jest super (plamy się ekstra spierały) teraz używamy "dorosłego" proszku :]

Gość ddaee
No niestety dzisiejsze środki do prania i czyszczenia zawierają samą chemię. Nawet przy sprzątaniu szkodzimy sobie wdychając i mając kontakt przez dotyk z tymi środkami. Polecam Good Wash. Dlatego warto kupić proekologiczne środki czystości – skorzysta na tym nasze zdrowie.