Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TEMAT zbiorczy o psychotropach PODAJCIE nazwy swoich leków szczególnie

Polecane posty

Gość gość

antydepresantów, ponieważ widziałam tu wiele osob polecających jakieś leki albo odradzających, a jedyne, które zapamiętałam to: - xeroxat - seronil (oba chyba z serotoniną, na depresję , działanie pobudzające) jeszcze słyszałam o Asertinie i Coaxilu oraz jakaś dziewczyna polecała lek na "E " albo "N" po którym czuła się jak po alkoholu i nie bałą się niczego, wpisucjie nazwy leków, działanie i czy polecacie czy odradzacie szczególnie chodzi mi o leki na depresje, nerwice, lęki, fobie społeczną

Gość gość
masz problem, idź do lekarza...

Gość gość
Fluoxetin- po nim czulam obojetnosc nawet dobry lek skutki ujemne wypadanie wlosow. Citalopram - ciut bardziej motywuje no ale ten sam problem wypadajace wlosy :O oraz zwiekszony apetyt

Gość gość
hm, a jesteś pewna,że te leki powodują wypadanie włosów? może masz anemię? badalaś krew? przy anemii też człowiek jest senny i jak w depresji

Gość gość
Ok wielkie dzięki, dopisujemy Fluoxetin i Citalopram, dzieki za cenne wskazówki, chyba,żadna z nas nie chce ubytku włosów, a jeśli chodzi o zwiększony apetyt - to ja dopiszę w takim razie,że Seronil powoduje obniżenie apetytu (ponieważ jest stosowany również w leczenu bulimii) także, jak ktoś ma już niedowagę i mało je, to Seronilu nie polecam

Gość gość
parogen super lek, wyciągnął mnie z głębokiej depresji i uratował jednocześnie życie.

Gość gość
wlosy zaczely mi wypadac odkad zaczelam brac leki dlatego Fluo zamienilam na Cito ale niestety wlosy nadal wypadaja :O bedzie kolejna zmiana leku

Gość gość
jesli o badania robie co dwa miesiace jestem pod kontrola lekarza jak pisalam wlosy mi wypadaja po lekach wczesniej nie mialam takie problemu dobrze byloby jakby kazdy kto wpisuje lek pisal jakie plusy i minusy stosowania :)

Gość gość
Każde SSRI pierze mózg.

Gość gość
To ja z kolei biorę Coaxil (tianeptyna) brałam go w najróżniejszych kombinacjach, raz na własną rękę przez około 2 tygodnie po jednej pigułce i czułam sie pobudzona i szczęśliwa (raczej efekt placebo), później zgodnie z zaleceniami 3 razy dziennie, a następnie miałam straszne załamanie - i zaczęłam brać zamiast 3 to 5 albo 6 dziennie, wyciszał, trochę uspakajał i trochę pobudzał zarazem, nakierowywał móżg i myśli na pozytywy, skutków ubocznych jako takich nie zauważyłam, apetyt mam normalny, włosy trochę mi wypadają, ale mi tak wypadają od kilku lat, nie wiem czy to ma związek z lekiem - odstawiłam alkohol, kiedyś potrafiłam codziennie pić piwo, teraz juz od miesiąca nie piłam i nie ciągnie mnie, dobrze sypiam, jestem troszke radosniejsza i bardziej otwarta, chociaż nadal boję się wielu sytuacji społecznych, być może poproszę lekarza o coś"mocniejszego". Aha - i trochę wyhamowuje uczucia, mam takie poczucie obojętności, rzucił mnie niedawno chłopak a ja nic nie czuję :) Ale to akurat plus jak dla mnie

Gość gość
nic nie pierze. ja mam zburzenia neuroprzekaźników i dlatego miałam depresję, a leki ssri pozwalają tym przekaźnikom normalnie funkcjonować.

Gość gość
dzis czytalem o depresji oraz innych skutach ubocznych jakie powoduja psychotropy.nie bierzcie bo nie wyplaczecie sie z tego gowna.Skutki naglego odstawienia sa nie watre tego

Gość gość
ja biore setaloft i czuje sie po nim rewelacyjnie przestalam sie zadreczac i myslec o najgorszym ...czuje jakbym zaczela zyc na nowo/

Gość gość
a moze piszcie jeszcze ceny lekow, ja niedlugo ide do lekarza, poprosze o jakis w miare mocny i tani lek, prosze napiszcie ile miesiecznie was kosztuje

Gość na każdego inaczej działają
leki. Np. ja po Parogen'ie czułam się strasznie, miałam powyżej 37 stopni, kręciło mi się w głowie i musiałam leżeć, był niepokój całego ciała jak i umysłu, spać nie mogłam, ciągle przewracałam się z boku na bok, nie mogłam znaleźć sobie miejsca, płakałam i miałam wrażenie że życie mi się kończy, że nie wytrzymam. A brałam go tylko ze 3 dni. Było jeszcze dużo więcej skutków ubocznych, ale szkoda gadać. Mój znajomy natomiast czuł się dobrze po tym leku. v KAŻDY INACZEJ REAGUJE NA TE SAME LEKI !!!!!

Gość gość
ja biorę lek ASENTRA czuję się ok , nie mam lęków i ataków depresji czasem mam trudne chwile ale bardzo szybko mijaja a wczesniej jak nie bralam lekow to trwalo miesiacami

Gość gość
Lek z escitalopramem.. ,,NEXPRAM'' dzięki niemu nie mam już ataków lękowych, kolatan serca, płaczliwosci, jestem taka jak przed chorobą bardziej mi się wszystko chce, wróciłam do dawnych zajęć, myślę normalnie..i czuje się taka normalna jak nigdy wcześniej..jakby mi właśnie tego brakowało,fobia społeczna też minęła i agorafobia..:)

Gość gość
Clonazepam

Gość gość
szkoda że trzeba po takie tabsy iść do psychiatry :( jeśli do niego pójde i poprosze przepisze mi coś podobnego?

Gość gość
up

Gość gość
hmm