Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość karolcia2088
Wesołych Świąt :-)

Gość gość
Hej a u nas wszystko dobrze nasza mala wazy juz9500 ma 4 zabki i strasznie dokucza w nocy budzi się tylko raz tak o 2 w nocy zje i wstaje wstaje o czasami o 6 czasami o 8 rano. Pozdrawiam was. Co u waszych pociech??

Gość karolcia2088
Witaj moja Jula waży niecałe 6kg ale zębów jeszcze brak chociaż te na dole dwie jedynki juz od półtora miesiąca wychodzą i niechca wyjść my chodzimy na rehabilitacje mamy metodę vojty jednym słowem masakra ale na szczescie juz kończymy więcej nie trzeba

Gratulacje dla Was wszystkich - świeżych mamuś! Ja jestem mamą Hani, już półtorarocznej, kurczę jak to szybko zleciało. Tak niedawno też była dwumiesięcznym plackiem... Ależ to były magiczne chwile! Zajrzałam do Was, bo mam dla Was właśnie propozycję uchwycenia, zatrzymania na zawsze tych najpiękniejszych momentów,które właśnie przeżywacie. Kręcicie filmiki? Aparatem, telefonem, kamerą? Ja kręciłam ich mnóstwo, tylko że wiadomo jak to jest z maluchem - nie bardzo chce pozować i często te filmy były do kitu. Teraz miałam trochę czasu i nauczyłam się te filmy po amatorsku montować - wycinać co ciekawsze fragmenty i z wielu filmów robić jeden ciekawy, przedstawiający np. dzień z życia maluszka, dodatkowo go uatrakcyjniając muzyką, podpisami itp Uwielbiam to robić i sobie pomyślałam, że mogłabym montować takie filmy i dla innych rodziców. Może któraś z Was byłaby zainteresowana? Taki film mógłby także stanowić szczególny prezent na pierwszy dzień babci, dziadka :) Zachęcam gorąco. Nie chcę Wam zaśmiecać wątku, więc nie będę pisała nic więcej - jakby ktoś był zainteresowany to proszę o maila na: twoj.film@onet.pl. Pokażę wtedy przykładowe filmy mojej córeczki i może nawiążemy współpracę :) Pozdrawiam Was i przepraszam za spam - mam nadzieję że wybaczcie.

Gość natka2233
Hej dziewczyny mam pytanie wprowadzacie juz gluten?

Gość karolcia2088
Natka ja podaje małej pół łyżeczki dziennie kaszy manna do jedzonko tak

Gość ewelina 26
Hej dziewczyny no moja Oliwia tez juz je kaszki i smakuja jej bardzo. A na dodatek mamy 4 zęby i kolejne 4 się wyrzynają. Powiem wam ze mamy niezla masakre. Pozdrawiam was wszystkich. Zdrowka zycze Ewelina

Gość karolcia2088
Witam wszystkie mamusie u nas jak na razie tylko jeden ząb i jeden lada dzień wyjdzie malutka taki nerwus się robi jak coś jej nie pasuje to piszczy ☺ Julia jak na razie to przesyłka całe noce ale ostatnio się jej przestawić i wstaje o 6 żeby pogadać sobie z tata który wychodzi do pracy

Gość Aleksandra734
Witam, mój synek ma 8300. Jak dotąd dwa ząbki na dole i kolejnych nie widać, przesypia całe noce od 18, 19 do 6 :) pozdrawiam, piszcie jak wasze maluszki :)

A nam pierwszy wyszedł z półtora miesiąca temu drugi 2 tyg.temu i teraz o pełen full wypas ☺ a jak tam synek juz raczkuje albo próbuje ☺

U nas oba wyszły na raz :) raczkowac próbuje i to cały czas, bardzo mu się spodobało, ciągle się czołga :D a Twoja malutka jak? ;)

Moja Julia tez próbuje na razie to pelza ☺ kładę ją na macie a ona i tak kombinuje ze zaraz jest na podłodze i szczęśliwa ze udało się jej ☺i ostatnio nauczyła się tyłem schodzić z łóżka trzeba mieć oczy wkoło głowy ☺

Gość natka2233
Hej dziewczyny. Mlody wazy 8200, pelza jak szalony raz jestw jednym kacie a za chwile juz w drugim. A mam pytanie siedza juz Wasze dzieci? Bo moj nic nie probuje a posadzony na kolanach odrazu leci na boki. tez mamay 2 dolne jedynki i przesypia noce, ale nie tak cudownie jak u Aleksandry bo moj zasypia o 23 i spi do 8

Gość karolcia2088
No moja Jula już siedzi jak sie ja posadzi to już stabilnie ale sama jeszcze nie siada no i my jak do tej pory mielismy super noce to teraz przez te zęby kilka razy sie budzi a tak to usypiała po 20 i budziła sie po 6 rewelacja

Gość Aleksandra734
Mój mały sam siada, chwilę posiedzi i spada na boczek :) a na kolanach podtrzymany ręką siedzi długo i bardzo często :)

Zaraz zaczną chodzić i dopiero będzie się działo ☺ wczoraj zauważyłam że młoda kilka razy w ciągu dnia tak się otrzepuje jakby było jej zimno no i się denerwuje czy wszystko ok dzis rano tez ze 3 razy tak zrobiła musze się zapisać do naszej neurolog bo mam stresa

Nic Ci nie doradzę, bo nie mam pojęcia co to może być ale najlepiej to sprawdzić u dobrego specjalisty, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Gość Mika07
mój sam siedzi czsami się przewróci na bok próbuje sie podnosic ale jeczcze nie daje rady sam chodz nie wiele mu brakuje. Ale nie pełza wogóle jak kładę go na brzuszku to nie posówa się nic do przodu tylko przewraca się na plecki. Noce przesypia całe zasypia ok 20 budzi się po 6 zje i czsami jeszcze zaśnie i śpi do 8

Gość Mika07
Piją wasze dzieciaki samo mleko? Bo mój tylko z nocy wypije 150ml a w ciągu dnia tylko kaszki kleik bo nie chce samego mleka. No i z łyżeczki wszystko by jadł bardzo lubi:) Ma 2 dolne ząbki :)

Mój mały pije samo mleko i w dzień i na noc, a łyżeczką wszystko tez bardzo lubi zajadac. W sumie jak dotąd nie było problemu żeby coś mu nie smakowalo :)

mam taka nadzieje ze wszystko jest ok a moja Jula jest jeszcze karmiona piersią no i tez niczym nie gardzi wszystko jej smakuje:-)

Gość natka2233
A mój gardzi wszystkim poza mm. W dodatku wszystko go prawie uczula wiec mamy mleko dla alergików,kasze dla alergików. Z warzyw może tylko dynie,marchew i ziemniaka...

Gość natka2233
Karola mojego tez tak czasem strzesie...nawet nie pomyślałam,ze to cos nie tak,ale daj znać jak wrócisz od lekarza co na ten temat mowil....

Natka powiem Ci ze znalazłam wczoraj taka stronę tam było napisane ze nieraz sa takie trzesawki i to nie jest nic groźnego porostu niedojrzaly układ nerwowy i jak szukałam na różnych forach to dużo dzieci takie coś ma i to właśnie takim wieku wiec trochę się uspokoiłam ale do neurologa i tak pójdę na razie czekam na potwierdzenie wizyty bo do tej co chodzę umawiamy się przez SMS bo ona nie odbiera telefonów gdy ma pacjentów juz jej napisałam i czekam jak się dowiem to dam znać ☺

Gość karolcia2088
Nasza neurolog ma dopiero termin na kwiecień chyba poszukam kogos innego bo to cały miesiac

Gość karolcia2088
Witam mam takie pytanie czy wasze dzieciaczki miały juz swoje jakieś pierwsze siniaki ?