Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długofalowe skutki stosowania botoksu

Polecane posty

Gość gość

Niby wszystko pięknie, ale jest to jednak toksyna.. Czytałam ostatnio artykuł o odkryciu naukowców, że mięśnie po botoksie w końcu zanikają, a w ich miejsce pojawia się tłuszcz.. Czy któraś z Was zagłębiała się w temat/rozmawiała ze swoim lekarzem? A może jest ktoś kto na własnej skórze doświadczył jakichś skutków ubocznych? (piszemy o długofalowych, a nie o tych, które występują bezpośrednio po zabiegu!)

Gość gość
Jeszcze wyczytałam gdzieś, że po dłuższym stosowaniu i wspomnianym już zaniku mięśni jeszcze bardziej opada owal całej twarzy (bo mięśnie nie pracują i nie ma "rusztowania") - czy to prawda? Moja dermatolog twierdzi, że to bzdury, ale przecież jest to niezły biznes, więc żaden lekarz się nie przyzna!

Gość gość
ja mysle, ze to niszczy przede wszystkim narządy wewnętrzne, ale dopiero na stare lata to wszystko wyjdzie, przeciez to jest trucizna i jak sobie to wstrzykujesz to sie zatruwasz. Dla mnie to chore i obleśne.

Gość gość
No niby wątroba to przetwarza i toksyna jest ostatecznie wydalana, ale pod warunkiem, że nie wstrzykuje się tego co 2-3 miesiące przez długie lata. Osobiście uważam, że wszystko stosowane z umiarem jest nieszkodliwe na dłuższą metę, ale wolałabym się jednak upewnić..

Gość gość
bardziej bym się bała opadania twarzy lub tego że inne mięśnie przejmują rolę tych które są paraliżowane i wtedy grymasy na twarzy są nienaturalne prawda jest taka że każde majstrowanie przy twarzy jest widoczne bo każdy podświadomie widzi gdy coś w twarzy odbiega od normy: albo mimika, albo przesadne naciągnięci mięśni, albo zapadnięte lub wyłupiaste oczy to częste przypadłosc**** liftingach, ostrzykiwaniu.... każdy podświadomie dostrzega że np. szyja i oczy wyglądają starzej niż reszta twarzy i zauważają ten dysonans

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie? nie wierzę, że nikt na tym forum nie miał nigdy wstrzykiwanego botoksu!!