Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ada91

Mama wpędza mnie w paranoje

Polecane posty

Gość Ada91

Witajcie. Mam poważny problem, który może wydawać się blachy, ale ja już nie daje rady. Od prawie 3 lat spotykam się z moim chłopakiem, jest to trudny związek, ale to właściwie nie o tym. Dość szybko zaczęliśmy życie seksualne, kochałam go i nie czułam potrzeby czekania, tym bardziej, ze studiowałam daleko od niego, 400km,więc spotykaliśmy się rzadko. Teraz spotykamy się częściej bo zmieniłam uczelnie by być bliżej. Odkąd z nim jestem i odkąd moja mama wie, ze uprawiamy seks, nie daje mi spokoju. Ciągle wmawia mi, ze jestem w ciąży, albo ze zaraz zajdę, ze nie skończę studiów, każda moja niedyspozycja, ból głowy, brzucha, to że jest mi akurat niedobrze, czy jestem chora- słyszę to samo zdanie "pewnie jesteś w ciąży" lub "może w ciąży jesteś?". Wszystko nasiliło się, kiedy zmieniłam uczelnie, wcześniej mówiła tak tylko po mojej wizycie u Ł. a ze było to bardzo rzadko to i te insynuacje częste nie były, teraz spotykamy się minimum raz w tygodniu to i gadki o ciąży sie nasiliły. Ja rozumiem, ze ona się martwi, ale ja juz nie wiem jak mam rozmawiać z nią, by zrozumiała, ze robi mi krzywdę. Przez nią mam paranoje juz tydzień przed okresem, kiedyś nawet nie sprawdzałam kiedy dostane, było mi to lotto, zazwyczaj dwa dni przed boli mnie juz brzuch i te sygnały mi wystarczyły. Obecnie mam kalendarzyk w telefonie i wszystko wyliczone co do dnia, wystarczy, ze jeden dzień się opóźni a juz dostaje świra. Do tego dochodzi to, jak ona podchodzi do tematu, w tym momencie wiem, ze jakby się juz trafiło, to nie mam co oczekiwać od niej żadnego wsparcia, choć zawsze myślałam, ze mama jest mi przyjaciółką, choć zawsze ona mówiła, ze tą przyjaciółka chce być. przepraszam, musiałam się wygadać.

Gość gość
no to uważaj mala dziw... żebys nie wpadła, bo wtedy twój roochacz cię zostawi i dziecko będzie utrzymywać twoja mamusia, a chłopas zwieje za granicę żeby nie placic ci alimentow.

Gość Ada91
Liczyłam na jakeś konkretne propozycje, jak porozmawiac z mamą, co jej powiedzieć by zrozumiała, ale widze, ze tutaj czujne sa tylko trole internetowe. Z wulgaryzmami to do rynsztoka, nie do mnie.

Gość gość
moze powiedz mamie ze rozumiesz jej obawy , i ze doskonale wiesz jak sie przed ciaza zabezpieczyc, powiedz moze ze najpierw skonczysz studia , rozejrzysz sie za praca a dopiero potem pomyslisz o rodzinie.. a moze twoja mama chce wnuka juz ;) a co twoj chlopak na to ?

Gość gość
Sorry ale ona właśnie nie wie jak się przed ciążą zabezpieczyć, przeżywa schizy, bo nie jest pewna własnej "metody" i nie dziwię się bo metoda to żadna. Mam też wrażenie że coś ściemnia z tymi studiami, coś mi się tu nie klei, albo jest góra 17 latką, albo opóźnioną studentką

Gość Ada91
Przepraszam ale co ci sie nie klei z moimi studiami? Zabezpieczamy się, ale zdarzyc się moze wszystko, a gdy ktoś ciagle wmawia ci coś to samemu można zwariować.

Gość Ada91
Nie mówiłam chłopakowi o tym, moja mama ogólnie źle się o nim wyraża choć nie ma powodu, starm się mu tego nie powtarzać by nie robić mu przykrości.

Gość gość
Bierz tabletki, używajcie do tego gumek i nie ma fizycznie szansy, żebyś zaszła. A swojej mamie powiedz, że jesteś dorosła i nawet jak zajdziesz, to są jeszcze studia zaoczne i dziecko to nie koniec świata.

Gość gość
kazdy grzech sprowadza cierpienie złaszcza sex przedmałzenski np miłosc zamienia sie w pogarde