Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAsiaaaa27

Czy to może być ciąża? Prosze, pomóżcie!

Polecane posty

Gość KAsiaaaa27

Witajcie, mam problem i bardzo proszę Was o pomoc, na pewno macie wieksze doświadczenie ode mnie. Otóż moja historia wyglada tak: jakies 2 lata temu odstawilam tabletki (ktore bralam ponad 5 lat), przez ostatni rok bardzo przytylam ( ok 10 kg - mysle ze to duzo w takim krotkim czasie). Od stycznie postanowilam przejsc na diete bialkowa - jem tylko jajka i piersi z kurczaka, twarog itp zeby schudnac. Powinnam dostac teraz okres, ktory mam zazwyczaj nieregularnie co ok. 30-32 dni. Teraz, zamiast niego pojawily sie bardzo skape plamienia w kolorze ciemnej krwi ( brazowe), przy okresie byla to raczej jasna czerwien. Dostalam biegunke, nastepnego dnia przeszlo, poszlam na silownie, w trakcie cwiczen znow zauwazylam kilka kropel brazowej krwi.. Przestraszylam sie i zapisalam do ginekologa..niestety na wizyte trzeba czekac. A ja juz umieram ze strachu..Dodam ze w lipcu mamy z narzeczonym termin slubu. Dzis rano zrobilam test. W pierwszej minucie wyszla jedna kreska natomiast po ok 3 minutach zauwazylam jasniejsza druka kreske pod spodem.. Nie wiem co jest. Czy to moze byc ciaza? Czy efekt diety? Czy moze jeszcze cos innego? Prosze pomozcie bo umieram z nerwow :((

Gość Justann
Jeśli pojawiła się druga kreska to znaczy, że możesz być w ciąży (nawet jeśli kreska jest słaba) Jeśli chcesz wiedzieć na pewno zrób badanie krwi BetaHCG. Inna sprawa: w.w informacje o drugiej kresce znajdziesz na opakowaniu testu, wystarczy przeczytać, zamiast zakładać tematy na forum...

Gość KAsiaaaa27
Forum chyba sluzy do tego by sie wymieniac informacjami i doswiadczeniami o co prosilam Was drogie dziewczyny zebyscie mi pomogly, moze ktoras tak miala ze wyszly dwie kreski a okazalo sie ze to zaburzenia hormonalne lub cos takiego? Dodam, ze kiedys mialam zamrazana nadzerke. Od tamtego czasu nie bylam juz u ginekologa, minelo kilka lat. Prosze pomozcie.

Gość gość
Moze powtorz test....kiedy robilas ten pierwszy?

Gość gość
Kasiu. Zrób test z krwi i będziesz miała 10000% pewności. To nie drogie badanie. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę. Może jesteś,może nie. Nikt na forum nie da C***ewnej odpowiedzi. Test beta hcg! :)

Gość KAsiaaaa27
Dzis rano, zrobilam dwa i dwa wyszly identyczne. Zapomnialam jeszcze wspomniec, ze jestem mocno przeziebiona, nabralam sie wczoraj gripexow, aspiryn itp, moze to tez mialo wplyw?

Gość Justann
autorko: a masz zdiagnozowane zaburzenia hormonalne? Leczyłaś się (leczysz?) poważnie na coś takiego? Jeśli nie to pewnie z Twoimi hormonami wszystko w porządku. I nie mają one wpływu na wynik testu. Zrób badanie krwi. Wynik masz najczęściej tego samego dnia.

Gość KAsiaaaa27
Dziekuje wam kochane za pomoc i za odpowiedzi. Z hormonami raczej nie, kiedys zanim zaczelam brac tabletki mialam bardzo wysoki testosteron jedynie. A jak wczesna ciaze ginekolog moze juz wykryc?

Gość Justann
Pierwsze słyszę, żeby gripexy dawały fałszywie dodatni wynik testu ciążowego:) Inna sprawa: proponuję je odstawić, bo chyba nie chcesz się potem w razie czego całą ciążę martwić, że mogłaś zaszkodzić dziecku.

Gość gość
Jesli dwa testy pozakazaly druga kreske, to raczej jest to ciaza..No i z tymi aspirynami to chyba dowalilas do pieca....i proponuje zacznij sie odzywiac odpowiednio, zeby dziecko mialo odpowiednie warunki do rozwijania sie.

Gość Justann
Ginekolog nic jeszcze nie zobaczy. Badanie krwi, badanie krwi, badanie krwi. Tylko i wyłącznie to da Ci jasną informację tak wcześnie:)

Gość gość
Idz prywatnie do ginekologa, który ma dobry sprzęt usg i wszystko stanie się jasne. Może i wybulisz 150zł ale po co ta niepewność

Gość KAsiaaaa27
Tez sie martwie:( Gdybym wiedziala, w zyciu nie wzielabym zadnych aspiryn. Najgorsze jest to, ze kilka dni temu bylam na imprezie urodzinowej gdzie poczestowali mnie kilkoma kieliszkami mocnego alkoholu (sliwowicy), teraz martwie sie, ze jesli jestem w ciazy moglo to miec jakis wplyw na dziecko i stad te brazowe plamy:( Nie wiem juz co mam myslec :(

Gość gość
u mnie lekarz w 4 tc ciążę potwierdził, był pęcherzyk ciążowy. Lekarz prywatny, najlepsze usg w mieście

Gość gość
To jest tak wczesna ciąża że żadna śliwowica nic jej nie zrobi i aspiryna. Ale już takich rzeczy nie rób. Takie info mam od gina bo sama niewiedząc o ciąży napiłam się do nieprzytomności i brałam leki nasenne na receptę. Dziecko po 2 badaniach prenatalnych i zdrowiuteńkie :)

Gość vertezka
zrób badanie beta hcg..u mnie to był koszt 25 zł..wynik na drugi dzien..i wszystko jasne....

Gość gość
Brązowe plamienie może wskazywać albo na implantację albo niedobory progesteronu, o ile to ciąża oczywiście. Implantacja jest procesem, który trwa. To nie jest tak hop siup. To wiem od lekarza, bo w terminie miesiączki miałam dwudniowe plamienie, a wcześniej pozytywny test. Tyle, że u mnie testy były wyrazne, a taki słaby może świadczyć o pozniejszej owulacji

Gość KAsiaaaa27
Ok tak zrobie, dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi i za pomoc. Strasznie sie denerwuje. A u Ciebie po plamieniach okazalo sie, ze to ciaza tak?

Gość KAsiaaaa27
Bo na innym forum wyczytalam tez ze takie plamienia moga byc efektem wczesnego poronienia lub ciazy pozamacicznej czy to prawda?Czy w takim przypadku test krwi by mi to wykazal?

Gość KAsiaaaa27
I czy moge zrobic badanie krwi bedac przeziebionym? Chcialam je polaczyc z morfologia i innymi niezbednymi badaniami.