Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks po cesarckim cieciu. KIEDY

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny. pisze do Was z pytaniem... Kiedy mozna rozpoczac wspolzycie po cc? dodam moze, ze minely 2 tyg i nie mozemy oboje wytrzymac. ja fizycznie czuje sie dobrze, rana tez jest mala i nie boli. krwawienia praktycznie nie bylo. Kiedy Wy wrocilyscie do aktywnosci seksualnej?

Gość gość
up

Gość gość
...

Gość gość
Mi położna mówiła by odczekac min 4 tygodnie by szyjka się całkowicie obkurczyła tyle że u mnie była rozwarta na 10 cm a jak ty miałaś cc planowane i szyjkę zamkniętą to właściwie w prezerwatywie możecie się już kochać. Wprawdzie macica ci się jeszcze dobrze nie zagoiła (rana po odklejeniu łożyska i odchodach) ale w gumce można spokojny seks zaplanować.

Gość gość
ja po sześciu tygodniach

Położna i lekarz mówili mi że 6 tygodni. Moim zdaniem powinnaś na ten temat porozmawiać z lekarzem,niż pytać się na forum ;)

Gość gość
Jak lekarz da zielone światło. Pewnie, że są faceci co wsiadają na babę już na drugi dzień, ale chyba warto odczekać, żeby wszystko się wygoiło jak należy?

Gość gość
matko co wy zwierzeta ze nie wytrzymacie do końca połogu,ktos madry kiedys nie bez powodu określił okres 6 tygodni na powród do formy

Gość gość
Tak wiem, ze powinnam ale wizyte mam dopiero za 4 tyg a przyznam szczerze, ze po ciazowych kontrolach (co 2 tyg) nie mam ochoty znowu isc do tego gabinetu :) ile mozna ;) co do rozwarcia to mialam na 5,5-6 cm i sadze, ze tam na dole juz wiekszosc doszla do siebie, a nie bede ukrywac, ze brakuje mi bliskosci z partnerem

Gość gość
Nie zwierzeta ale chyba dla wielu osob zblizenia sa wazne tym bardziej po ciazy... w jej trakcie wiele rzeczy bylo niemozliwych przez duzy brzuch

Gość gość
Dla kobiet po cc 4 tygodnie (jeżeli odchody skończyły się naprawdę na dobre).

Gość gość
Brak krwawienia wcale dobrze nie świadczy, bo macica musi się oczyścić, a skąpe krwawienia mogą oznaczać skrzepy. Tak czy inaczej należy poczekać chociaż te 6 tygodni. Ciebie jeszcze mogę zrozumieć, bo hormony, ale facet powinien trochę bardziej odpowiedzialny być, a nie dosiadać pannę 2 tygodni po cięciu. Dramat.

Gość gość
Zwierzeta... powrot do formy..... . Smiechu warte. Przeciez nie chodzi o dzwiganie wiadra wegla na trzecie pietro czy o ciezka prace fizyczna. Chodzi o seks - jezeli juz nie boli, wszystko sie zagoilo, nie ma dolegliwosci to dlaczego nie. Na poczatku troche ostroznie, ale w gruncie rzeczy to sprawa indywidualna kazdej kobiety i kazdej pary. I dlaczego w prezerwatywie - przeciez to twoj maz z ktorym masz dziecko.

Gość gość
Dlatego, że nie zawsze wiadomo, jak rana się zagoiła i zawsze coś może pęknąć, nadwyrężyć się. Silne skurcze mogą nawet doprowadzić do krwotoku. Połóg trwa 6 tygodni i tego się trzymajmy.

Gość gość
dziewczyno 2 tyg bez seku i juz wytrzymac nie mozesz,, po to jest okres pologu żeby w srodku wszystko wrocilo do stanu poprzedniego, co z tego ze dobrze sie czujesz, ale organizm musi swoj czas miec co ty nimfomanka jestes! skup sie na dziecku a nie za chłopa juz sie łapac,, ludzie co za dzicz

Gość gość
6 tygodni , , ja tez jestem po cc i odczekalismy nawe 8 tyg maz nie chciał mnie narazac na jakies kompilkacje mimo ze bardzo chciał sie zblizyc a ja sie dobrze czułam ,

Gość gość
faktycznie niektorym seks pada na mozg , odczekaj okres połogu jak zalecaja lekarze a nogi jeszcze zdazysz rozkraczyc nie raz

Gość gość
Dlaczego dzicz? wiadomo, ze ostatnie tygodnie ciazy wiaza sie z duzymi ograniczeniami jak i dla mnie tak i dla partnera. dzieckiem sie zajmuje, to moje pierwsze i wierz mi, ze nie mam zamiaru uprawiac seksu zaniedbujac baby...

Gość gość
2 tyg bez seksu-a skąd wiesz ile już jest abstynencji u nich w łóżku?? Pewnie dużo więcej bo normalny facet boi się o swoja kobietę i dziecko wiec przed porodem pewnie dużo dłużej mieli wstrzemięźliwość. Autorko, jeśli czujesz się dobrze to zaczynaj-wiadomo nie jakąś dziką orgię ale spokojnie można. Ja też po 2 tyg zaczełam

Gość gość
zwierzeta nie ludzie że popedu nie umieją powstrzymac dla zdrowia,masakra jakaś,zaden lekarz nie zaleci współżycia przed końcem 6 tygodnia!

Gość gość
My po 3 tygodniach w prezerwatywie, u mnie rozwarcie sie zatrzymalo na 4cm. Też już bardzo sie niecierpliwiliśmy a że nie krawawiłam wcale to dlaczego by nie.

Gość gość
A co w tym dziwnego, ze tesknie za bliskoscia mojego partnera?

Gość gość
Nic w tym nie ma dziwnego, ale nie wytłumaczysz tego osobom, które nie mają pojęcia o dobrym seksie :)

Gość gość
Dokladnie. Oboje lubimy seks i nie chcemy sie w jakis sposob ograniczac tym bardziej, ze ostatnie miesiace byly naprawde trudne. Dziecko bylo planowane i sadze, ze jestesmy dosc dobrze zorganizowani wiec o potrzeby kazdego z nas trzeba dbac