Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liza 2

oszustwo z providenta

Polecane posty

Gość liza 2

Witam wszystkich. Prosze o porade. Jakies 9 lat temu wzielam pozyczke z providenta na 700 zl niesplacilam tego bo sie wyprowadzilam a do przedstawiciela mowilam ze korenspondencje ma wysylac na moj Adresse zameldowania adres moich rodzicow . P pozyczke wzielam na lewe zaswiadczenie bo w tej umowie nietrzebabylo mniec stalej pracy Boje sie ze wysylali listy na moj nieaktualny adres i ze oskarzyli mnie o oszustwo a ja do dnia dzisiejszego nic niewiem. Blagam o podpowiedzi co man zrobic w tej sytuacji.

Gość Wojtek 23 lata
Nic, przedawniło się już.

Najlepiej byoby umrzeć i nie zostawić po sobie potomstwa ani żadnej rodziny :D Nie wierzę, że ono to darują, chyba że sie przedawni, ale to o ile wiem po 10 latch w takim przypadku, o ile w ogóle. Chyba byłoby lepiej gdybyś sama się zlosiła udając że zapomniałaś o pożyczce...wtedy może rozłożą ci dług i odsetki na raty, a tak od razu napuszczą na cieie komornika :o A moze rodzice za Ciebie spłacili??? Np otworzyli list...

Gość gość
spójrz w umowę, dług się przedawnia trzy lata od dnia wymagalnści spłaty skoro nikt cię nie szuka to znak że dawno przedawniony, gdyby wyznaczyli sprawę sądową wystarczy podnieść zarzut przedawnienia i sąd umarza sprawę

Gość gość
przedawnia się O ILE nikt nie wszczął egzekucji, a raczej na 100% takie instytucje jak Providnetn nie dopuszczą do przedawnienia.