Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NacjonalizacjaSkładek

Czytajcie i płaczcie, ja w dniu wczorajszym rząd okradł Polaków z emerytur

Polecane posty

Gość NacjonalizacjaSkładek

Każdego przeciętnie na 23 tysiące złotych. zus.pox.pl/zus/zus-przejal-dzis-nasze-pieniadze-z-ofe.htm

Gość gość
a z ofe pieniadzy bys miała grosze i to tylko przez 15 lat

Gość gość
Pieniądze z OFE miały być dodatkiem do emerytury z ZUS. Po 30 latach miałabyć na koncie ponad 600 tys. Podziel to na 15 lat przez które dostawałabyś dodatek i podziel to na 12 miesięcy. Miesięcznie miała byś dodatkowo do emerytury ponad 330 złotych. To nie byle co. Emerytura 750 zł, a 1080 zł to różnica! To były twoje prywatne i wypracowane pieniądze. Pamiętaj, że zarabiasz brutto, a nie netto!!! Całość pieniędzy była twoja i w wypadku śmierc**przechodziły na spadkobierców. Rząd te pieniądze umorzył, czyli ich nie ma. Mało kto z was wie, że doszło do wielkiej zbrodni i bandyckiego wyroku tak zwanego Sadu Najwyższego, który orzekł, że pieniądze publiczne nie sa publiczne, twoja pensja brutto nie jest twoja, a twoje pieniądze na prywatnym funduszu nie są twoje. Pieniądze w ZUS rónież nie są twoje i jeśli ZUS zbankrutuje i ludzie zostaną bez żadnych emerytur, to nic nie będa mogli zrobić i o nic się upomnieć, bo to nie są ich pieniądze. Po mimo, ze zarabiacie pensję brutto, podkreślam!!! To nie tylko zbrodnicze i przeciw państwu oraz społeczeństwu, ale również przeczy logice i zdrowemu rozsądkowi oraz Konstytucji RP. Te działania są celowe. Żydzi jasno powiedzieli, że Polacy będą mieszkać na ulicy i jeść ze śmietników! Teraz sobie pomyślicie o przyjezdnych, którzy przyjechali so warszawy, prawie całą zarobioną na umowie śmieciowej pensyjkę przeznaczają na wynajem mieszkania. Nie będą mieć swojego. Kiedy dożyją wieku emerytalnego, nie będzie emerytury, a jeśli jakimś cudem ZUS przetrwa, to za 70 zł miesięcznie nie wynajmą mieszkania i się nie wyżywią. Za 30 lat, w Polsce będzie kilkanaście milionów bezdomnych Polaków!!!!! O ile dożyją do emerytury, spożywając truciznę w jedzeniu z hipermarketów! To zostało tak zaprogramowane, żeby Polacy żyli w wieku produkcyjnym, a przed emeryturą umierali. Dopiero bomba wybuchnie, kiedy obecne pokolenia za 30 lat zaczną ciężko chorować po chemicznej żywności, szczepieniach, zatruwanym chemtrailami powietrzu i wodzie nie zdatnej do picia nawet po przegotowaniu, zwierającej całą tablicę Mendelejewa.

Gość gość
korekta: "Pieniądze z OFE miały być dodatkiem do emerytury z ZUS. Po 30 latach miałabyć na koncie ponad 600 tys." - .... Po 30 latach miała byś na koncie 60 tys zł....

Gość gość
chyba raczej przez 6, bo tak ktoś ostatnio coś szemrał jakoś sobie nie przypominam podpisując umowę na OFE że niby emeryturę mieli wypłacać tylko przez ograniczony okres czasu..... a tyle szumu wokół tego było żeby się zapisywać, wielki boom, powstawało pełno biur, pełno szkoleń, pełno pracowników a potem pierdut, pozwalniali wszystkich coraz bardziej skłaniam się do myślenia że żadne z nas nie zobaczy emerytury na oczy a żyć będziemy z tego co sobie sami wcześniej odłożymy i zainwestujemy, pod warunkiem że nie okradną banków albo znów nie zrobią jakieś ujowej denominacji np. przy wprowadzeniu euro

Gość gość
Żadne 6. OFE wypłaca emeryturę do śmierci, albo do póki masz coś na koncie.

Gość gość
Okradną cię nie raz. Tusk właśnie szykuje nowe złodziejskie przepisy: 1. Ozusowanie wszystkich umów śmieciowych. Jak masz dwie, to płacisz ZUS od dwóch. 2. Podatek RTV od wszystkich. Nie ważne czy mieszkasz na dworcu centralnym, czy w kanałach miejskich. Nie ważne, że mieszkasz na Mazurach, twoje dziecko je co drugi dzień suchy chleb, raz w tygodniu ze smalcem i raz w tygodniu ziemniaki. Po 5 latach dostaniesz wezwanie do zapłaty zaległych opłat z odsetkami około 1500 zł, a jak niem, to ci zabiorą tą szopę w której mieszkasz i ten metr łąki przy wejściu do szopy, żebyś na niej nie siedziała po zabraniu "domu". 3. według pomysłu ZAiKS (złodziejskiej prywatnej spółki) opodatkowane od piractwa mają być aparaty fotograficzne, tablety i telefony komórkowe. Nie dość, że bezpodstawnie opodatkują, to jeszcze każdego obywatela nazywają piratem i przestępcą.

Gość gość
nie wiem skąd wziełeś tę kwotę 600 tyś chyba z księżyca i siejesz dziwną propagandę w OFE każdy miał okładane składki proporcjonalne do swoich zarobków a ty to jakoś dziwacznie uśredniłeś jedyna liczba jaka jest realna to te sześć lat wypłaty, bo o takim projekcie słyszałam w mediach

Gość gość
szczerze to czytając codziennie nekrologi przestaję wierzyć by ludzie urodzeni po 1970 roku doczekali emerytury, wg tego co widzę w nekrologach to statystyki są takie że umiera dużo staruszków 90+ oraz 80+ potem dużo jest 70latków, 60latków, 50latków i 40latków najwięcej 60latków, 50latków

Gość kjvcvvbvbv
co bys nie pisał i tak wiekszosc nie zrozumie, to forum kobiece, tu sa wazne tylko duze penisy i orgazm

Gość gość
gość nie wiem skąd wziełeś tę kwotę 600 tyś chyba z księżyca i siejesz dziwną propagandę w OFE każdy miał okładane składki proporcjonalne do swoich zarobków a ty to jakoś dziwacznie uśredniłeś jedyna liczba jaka jest realna to te sześć lat wypłaty, bo o takim projekcie słyszałam w mediach - Jest errata poniżej - 60 tysięcy! Teraz po 15 latach przeciętny Kowalski ma 23 tysiące. Dolicz drugie tyle i odsetki co rok. Ja mam w CU i tam średnio jest 5% rocznie. Tak wynika z wyciągów, które od nich dostaję. Nie ja uśredniałem. Tyle mają przeciętnie zarabiający ludzie. A większość to umowy śmieciowe na najniższy ZUS. To są dane oficjalne. Przeczytaj link.

Gość gość
czyli wychodzi na to że nic nie straciłam skoro od 10 lat nie pracuję i nikt ze mnie nie ciągnie żadnych składek w przyszłą emeryturę i tak nie wierzę, wierzę za to w oszczędności które mam

Gość gość
W ręce ZUS trafią papiery wartościowe o wartości ok. 153 miliardów złotych i zostaną następnie umorzone. To znaczy, że rząd nie wykupi obligacji od obywateli, tylko właśnie je ukradł! To tak jak ja bym c***ożyczył 1000 zł, a ty byś mi dała weksel jako poręczenie. Następnie byś mi zabrała weksel, podarła i powiedziała, że od teraz nic mi nie jesteś winna i nie oddasz mi tych 1000 zł.

Gość gość
Może ty nie straciłaś, za to miliony innych ludzi tak. A ty bez emerytury skończysz na ulicy jako bezdomna.

Gość gość
nie doczytałeś, nie skończę na ulicy bo mam oszczędności i kilka nieruchomości które jak widać są bardziej realnym zabezpieczeniem niż ofe i zus

Gość gość
dlatego nie zalezy mi na umowie o prace. lecze sie i tak prywatnie. mam przynajmniej swiadomosc ile zarabiam i choc nie sa to duze pieniadze to sa prawie w calosci moje. mowie prawie bo jednak jakies grosze odprowadzaja od umowy zlecenia.. to co sie dzieje w naszym kraju jest chore i zmierza ku upadkowi.

Gość kjvcvvbvbv
sd

Gość gość
Gościu 600.000 na 15 lat i tylko 330zł /mc? A do szkoły chodził?

Gość gość
ten sąd najwyższy i trybunał konstytucyjny to o kant d**y rozbić. Wyroki zapadają na życzenie bandy rudego.

Gość gość
gość nie doczytałeś, nie skończę na ulicy bo mam oszczędności i kilka nieruchomości które jak widać są bardziej realnym zabezpieczeniem niż ofe i zus - Nie wszyscy mają kilka nieruchomości i są w tak luksusowej sytuacji jak ty. więc po co się wypowiadasz w temacie, który ciebie nie dotyczy i w dodatku nijak nie pasujesz kryteriami do reszty obywateli? To durne podejście "Ja mam, to jest dobrze i nic złego w kraju się nie dzieje". Jesteś typową, głupią egoistką, nie widzącą nic poza czubkiem własnego nosa". Piszesz tu jedynie, żeby się pochwalić, że coś masz i zabrać głos na każdy temat i potrolować :O

Gość gość
"gość Gościu 600.000 na 15 lat i tylko 330zł /mc? A do szkoły chodził?" - A czytać analfabeta umie? Pewnie nie chodziłeś do szkoły? 🖐️

Gość gość
piszę nie po to by potrolować ale by uświadomić ludziom, że jak sami nie zaczną liczyć i myśleć to na zus nie mają co liczyć jak ktoś myśli to już do niego dotarło że jak sam nie odłoży i nie zainwestuje to na emeryturę z zusu nie ma co liczyć

Gość gość
i pomyśleć że kiedyś byłam na tyle głupia że zastanawiałam się nad samodzielnym opłacaniem sobie składek na zus.....tylko po to by za 30 lat dowiedzieć się że zus je rozkradł

Gość gość
Myślisz, że ludzie tego nie wiedzą? Problem w tym, że większość nie ma z czego odłożyć pieniędzy, a na ZUS muszą płacić przymusowo. Gdyby każdy Polak odkładał składki zamiast na ZUS, to do banku, to na starość wszyscy bylibyśmy milionerami!!!! Policz sobie 900 zł miesięcznie na konto, co rok odsetki 5% przez 40 lat. Na emeryturze mogła byś dobrze żyć z samych odsetek, nie ruszając kwoty głównej!!! Tylko, że my te pieniądze płacimy na ZUS, a nie na konto emerytalne w banku! A oszczędności nie mamy, by je odkładać.

Gość gość
policz gościu sobie sam jak umiesz.A pisać też się naucz jeśli chciałeś coś innego napisać,to trzeba jasniej.

Gość gość
gość policz gościu sobie sam jak umiesz.A pisać też się naucz jeśli chciałeś coś innego napisać,to trzeba jasniej. Napiszę ci łopatologicznie tępaku. W następnym wpisie zaraz niżej jest errata i jeszcze kawałek dalej ponownie przypomnienie, więc spadaj na szczaw, albo chociaż przeproś za bezpodstawne oskarżenia i wyzywanie.

Gość gość
Jakich Polaków? Zwykli robole mają w OFE 1%. To bogacze i prywaciarze kisili na starość kase w OFE. I to oni zostali obj****i! I dobrze im tak s*********m! Hahaha!

Gość gość
Ja pracuję w ochronie na śmieciówkach i miałem 23 tysiące w OFE

Gość gość
''Myślisz, że ludzie tego nie wiedzą? Problem w tym, że większość nie ma z czego odłożyć pieniędzy, a na ZUS muszą płacić przymusowo. Gdyby każdy Polak odkładał składki zamiast na ZUS, to do banku, to na starość wszyscy bylibyśmy milionerami!!!! Policz sobie 900 zł miesięcznie na konto, co rok odsetki 5% przez 40 lat. Na emeryturze mogła byś dobrze żyć z samych odsetek, nie ruszając kwoty głównej!!! Tylko, że my te pieniądze płacimy na ZUS, a nie na konto emerytalne w banku! A oszczędności nie mamy, by je odkładać.'' Wierzysz w k***inowe bajki jak naiwna małolata! Poczytaj sobie: http://www.eioba.pl/a/4b0w/ostrzegam-przed-jkm-i-nowa-prawica

Gość gość
K***a tu powinni się wypowiadać tylko zalogowani z obowiązkowym podaniem imienia i nazwiska, żeby nie było takich przekrętów, że jakiś prywaciarz kłamie, że jest robotnikiem, który pracując na śmieciówce dorobił się fortuny! Śmierć kapitalistycznym kłamcom. Nie znam kapitalisty, który by choć raz powiedział prawdę. Takich trzeba leczyć!