Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serdulka

CHory żoladek i jelita. czy robic tomografię. prosze o rade

Polecane posty

Gość serdulka

witajcie. choruje na zoladek i jelita. Mam stan zapalny tych narzadow. Kolonoskopia byla zbyt bolesna i zostala przerwana, wiec dalej nie wiem co mi dolega. Czy tomografia rozwiaze moje problemy? czy wykarze co sie dzieje z jelitami i zoladkiem? Jesli wiecie cos na ten temat prosze o odpowiedz. I czy tomografia tylko z skierowaniem musi byc?

Gość gość
Na zoładek to gastroskopia na jelita kolonoskopia.Tomografia w tym przypadku nie wiele pomoze.

Gość gość
kolonoskopie mozna zrobic pod narkozą też i poproś o taką. te dwa badania wspomniane wyżej są w zasadzie jedynymi które dadzą odpowiedź bo lekarz zobaczy co się w środku dzieje, na tomografii tak nie zobaczy. poza tym będzie mógł pobrac wycinek od razu do badań, na tomografii się nie będzie dało.

Gość gość
zgadzam się - zabiegi pod narkozą jeżeli chodzi o tomografię, to żeby była bezpłatna, to oczywiście musisz mieć skierowanie od lekarza z NFZ, jeżeli chcesz robić prywatnie, to dowiedz się w miejscu, w którym takie zabiegi wykonują, nie wszędzie trzeba mieć skierowanie