Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki stanik do karmienia

Polecane posty

Gość gość

z fiszbinami czy bez? typowy z odpinanymi miseczkami czy może nie warto (może lepiej kupić zwyczajny z miękkimi miseczkami)? warto inwestować w drogi czy wystarczy taki zwykły z sieciówki? jaki rozmiar? słyszałam zasadę że rozmiar taki jak ok 3 tyg przed porodem+ miseczka o 1 rozmiar większa, czy to prawda? czy wielkość biustu w czasie laktacji się zmienia (czy stanik pasujący tuż po porodzie będzie ok np po 3 miesiącach?) Czy w staniku do karmienia trzeba spać? ile sztuk najlepiej kupić? Gdzie można dostać staniki do karmienia o małym obwodzie pod biustem? Większość rozmiarówek zaczyna się od 75, a ja mam 70 :/

Gość gość
Kup bez fiszbinów (fiszbiny mogą zatykać kanały mleczne i możesz sobie narobić problemu), ze 2 czarne i jeden jaśniejszy (jeśli nosisz jasne ciuchy). Rozmiar miseczki o jeden większy niż przed porodem. Pod biustem wzięłam rozmiar jak w ciąży (80), a nie przed (75) Do spania też warto mieć dodatkowy większy pod biustem stanik. Ja osobiście nie potrafię spać w takich dopasowanych, mam wrażenie jakbym się dusiła, wszystko mnie boli. A spać w staniku trzeba, bo mleko leci jak opętane, póki się laktacja nie ustabilizuje.

Gość gość
A gdzie kupić? Ja kupiłam 2 w H&M, jeden w Gattcie i jeden tańszy na targu. Te z H&M najlepsze:)

Gość gość
u mnie sprawdziły się tylko miękkie, bawełniane, z baby ono chyba. Do kupienia na allegro i w hurtowniach z art, dziecięcymi. Miałam też usztywniane z hm, ładne, ale nie praktyczne. Te babcine z wygladu sprawdziły sie najlepiej. I chyba z 6, bo ciągle to prać trzeba. Rozmiar plus 5 w obwodzie (w porównaniu przed ciązą i miseczka 1-2 rozmiary wieksza) Spisz w nich, bo mleko leci i wkładki trzeba.

Gość gość
A dla.mnie te bez fiszbin to sa ok na poerwsze 6-8 tyg zanim laktacja sie nie unormuje. Ja mam z fiszbinami z firmy alles mamma - zamowilam sobie na allegro. Nie sa wcale bardzo drogie a duzo lepsze niz te z babyono.

Gość gość
Ja miałam zwykłe staniki z odpinanymi ramiączkami.