Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Endżii

Jak oduczyć kota wskakiwania na parapet zewnętrzny??

Polecane posty

Gość gość
pewnie nie oduczysz ich tego, ale możesz zamontować szeroki parapet, żeby miały więcej miejsca do siedzenia. Ja mam parapety z ceramzetu i bez problemu kot się na nich się mieści, więc jak go zmęczy pukanie w okno to sobie tam śpi;)

Gość gość
Poukładać kwiatki na parapecie

Gość Nananan1
Boże ludzie..... nie wyobrażam sobie pozwalać kotu na wszystko. Wydałem pieniądze na elewacje a teraz niech kot brudzi. Jasne! Gówna prawda. Zwierzak musi wiedzieć, że nie wszystko mu wolno. Zmagam się z 4 kotami teściowej na podwórku i po prostu ich nie lubię mimo tego, że kocham zwierzęta. Są niczego nie nauczone i dużo rzeczy niszczą. Między innymi moje moskitiery o które ostrza pazury. Brudza mi okna, (a będąc aktualnie w ciazy nie zamierzam ich myć co tydzien). Sikają na sztuczna trawę na moim tarasie. Ogólnie samo zło. Dlatego też co do parapetu zamierzam zamontować kolce na gołębie. I mam nadzieję, że to załatwi sprawę. Żyjąc na podwórku mają mnóstwo drzew o które pazury ostrzyc mogą. I nigdy nie pozwolę, żeby kot wlazł mi na głowę.

Gość gość
Mądra Kobieta:)

Gość gość
głupi ludzie, jak jest siatka to kot nie pójdzie w cholerę do sąsiadów i użera się z nim wyłącznie właściciel, a nie cała dzielnica. Ja nie widzę powodu, żeby moje koty łaziły wszędzie i jakiś debil je skrzywdził w końcu. Są wykastrowane, więc nie znaczą terenu sikiem i kupskami, mają osiatkowany taras i trawę, a ja spokojną głowę, że koty bezpieczne od kocich hejterów i trucicieli ☺

Gość Klakier

Proponuję złapać go za grzbiet i wyjeb.. mu kopa to napewno poskutkuje