Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skłonności do rozstępów a ciąża

Polecane posty

Gość gość

Jest tu może jakaś kobieta, która mimo skłonności do rozstępów (np rozstępy pojawiające się w okresie dojrzewania na biodrach, biuście itp) nie ma całego pociętego brzucha po ciąży? Nie zrozuzmcie mnie źle, nie zrezygnuję przez to z macierzyństwa ale chciałabym wiedzieć czy mogę mieć nadzieję :)

Gość gość
Ja miałam jako nastolatka i niestety pod sam koniec ciąży się pojawiły na brzuchu...

Gość gość
Ktoś jeszcze się wypowie? :)

Gość gość
Ja mialam w okresie dojrzewania 3-4 sztuki na posladkach, po ciazy ani jeden sie nie pojawil. Za to moja siostra jako natolatka dostala na biodracch i piersiach i to sporo a po ciazy- masakra! Ma je wszedzie, ostatnio byla na zabiegu laserowym po pol roku ma drugi. Jak na razie zero poprawy. A mloda dziewczyna 23 lata

Gość gość
No to chyba czeka mnie masakra xD A siostra korzystała z jakiś kremów? Starała się zapobiegać?

Swietny temat. Ciekawa jestem porad..tez mam pare rozstepow na udach i piersiach...teraz jestem w stanie je zaakceptowac,nie sa bardzo widoczne..boje sie co bedzie sie dzialo po ciazy...zaznaczam ze od zawsze prawie codzennie sie balsamuje..

Gość gość
No właśnie ja się trochę oszukuję, że może mi te rozstępy wylazły bo o siebie nie dbałam :D Ale no jako nastolatka to zapewne miałam niezłą skórę. Teraz dużo ćwiczę, stosuję oliwkę codziennie... Ogólnie mam skórę bardzo jędrną i nawilżoną no ale...

Gość gość
Pewnie ze uzywala i to z tych drozszych. Ja tam uzywalam tylko oliwki dwa razy dziennie.

Gość gość
Najlepsze na rozstępy jest masło kakaowie palmwrs

ja miałam w okresie dojrzewania parę rozstępów tu i tam. Dziedziczna skłonność. W ciąży do 8 miesiąca zero rozstępów. Pod koniec ciąży pojawiło się kilka po bokach mimo, że przytyłam tylko 7kg. Nie używałam kremów bo wiem, że to i tak by nic nie dało. Z genami nie wygrasz

Gość gość
A czy ktoras jest moze po drugiej ciazy ? Ja w pierwszej ciazy malam duzo rozstepow i teraz jestem poraz kolejny w ciazy i sie zastanawiam czy wyskocza jakies dodatkowe rozstepy !!!

Gość Truskawkowe ciachooooo
Ja po okresie dojrzewania mam rozstepy na piersiach i kilka na posladkach. Urodzilam 2 dzieci i zero!!!doslownie zero!!!rozstepow.Brzuch gladki,tylko mniej jedrny po drugiej ciazy,po pierwszej byl ok. Teraz jestem w 3ciazy i na raxie rozstepow brak....zobaczymy

Gość gość
Truskawkowe ciacho - dziękuję! Przywracasz nadzieję ;)

Gość Truskawkowe ciachooooo
Nowych rozstepow brak,bo stare oczywiscie sa:-/ Po porodzie mysle o zabiegach laserowych,bo te na piersiach mi przeszkadzaja bardzo. Tez stosowalam palmersy.przytylam w ciazy ok.12kg.

Gość gość
ja mam skłonność do rostępów, z czasów bycia nastolatka zostały mi rozstępy na piersiach jimo, że mam tylko rozmiar B oraz trochę na biodrach, a po ciąży mam tylko jeden malutki rozstęp taki, że praktyczie sama ledwo go zauwazyłam, a tez sie bardzo bałam rozstępów. dodam, że brzuch balsamowałam max raz na tydzień i później już cześciej troszke gdy mnie skóra na nim swedziała, nic przeciw rozstepom nie używałam

Gość gość
ja jak zaczelam biegac dostalam rozstepow wiec mysle, ze sklonnosci do nich mam, w w ciazy ani jednego :)

Gość gość
Naprawdę cieszę się, że założyłam ten temat :) Dzięki dziewczyny!

Gość ccola96
Hej. Ja mam 17 lat mam rozstępy na dekolcie, nie jestem gruba ani nic z tych rzeczy, ważę 61kg przy wzroście 178cm. Używam różnych kremów na rozstępy i dużo pomogły mam nadzieje ze wkrótce znikną całkiem :)

Gość gość
jak swedzi brzuch w ciazy to jest zly znak tzn to swiadczy o tym ze rosnie ale nie powinnyscie tego odczowac bo to znaczy ze skora nie jest na to przygotowana ja jestem w ciazy robie sobie piling antycelulitowy 1-2 razy w tygodniu i rano i wieczorem stosuje kremy na rozstepy z rosmana rozowy i niebieski chyba sexi mama i perfecta mama ale nie jestem pewna jak na razie ani jednego rozstepu te kremy nie sa drogie ale jednak przygotowuja skore na rozciaganie

Gość gość
W okresie dorastania porobily mi sie rozstepy wszedzie-ramiona,brzuch,piersi,uda,pupa,pod kolanami.Teraz sa juz stare i malo widoczne poza tym bardzo dbam o skore.Mam teraz 32 lata a rozstepy zrobily mi sie w wieku 12 lat(nagly wzrost).Przez te 20 lat chudlam i tylam,waga stale zmienna,raz schudlam 30 kg w 3 miesiace i zero nowego rozstepu.Mysle o ciazy i zastanawiam sie czy mam jakiekolwiek szanse aby uniknac nowych?Dodam,ze mama nie ma ani jednego rozstepu po 2 ciazach.

Gość gość
jestem w tym samym wieku co "przedmówczyni" i mialam ten sam problem - od lat wrecz obsesyjnie dbam o skórę i nic nowego si po 25 rż nie pojawilo, ale takze boje sie o skore w ciazy i zastanawiam czy jest nadzieja by po ciazy bawic sie z maluszkiem na plazy zamiast siedziec w kocu i ukrywac ciało. Daj znac czy czego sie dowiedzialas, zapraszam tez na maila - moze wymienimy sie doswiadczeniami. Moze wreszcie znajde bratnia dusze bo moje kolezanki zupelnie nie znaja tego tematu - ja zas z rozstepami walcze od podstawówki