Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MelaniaMela

Wrocic czy zostac???

Polecane posty

Witam wszystkich czytelnikow :) Bardzo potrzebuje Porady Osob postronnych... A wiec Tak od 2 lat przebywam w Niemczech i jestem w zwiazku z obcokrajowcem od roku. Od pewnego czasu zaczelam sie zastanawiac Nad powrotem do Polski poniewaz nie mam szczescia w utrzymaniu na dluzszy Czas pracy zawsze cos i po prostu mam juz dosyc szukania itd z jezykiem srednio chce sie dalej uczyc Ale to kosztuje prywatnie dosyc sporo a poza tym ciezko pogodzic z praca ogolnie juz mam dosyc tego kraju. I jeszcze jeden istotny Fakt zaczelo mi Brakowac mojego bylego faceta Polaka z ktorym bylam 8 lat. Nie Wiem Co mam robic Bardzo tesknie za Polska za rodzina i za Nim. Dodam jeszcze ze jestem dopiero po 20 i w razie Jak bym wrocila do Polski planuje pojsc na studia. bede wdzieczna za kazda rade.Pozdrawiam

Gość gość
Wroc do PL i idz do szkoly podstawowej. Jak ty piszes? W srodku zdania wielkie litery, brak interpunkcji.... Na jakie studia ty sie sieroto chcesz dostac? Chyba na kosmetologie :D

Gość gość
to wczesnie zaczynalas, jak od 2 lat jestes w de, a wczesniej bylas 8 lat w zwiazku.

O takie odpowiedzi nie prosze! Pisze tak Bo mam niemiecka klawiature... Zreszta Co ja sie bede tlumaczyc nie pasuje nie czytaj! proste

A czy to wazne kiedy zaczynalam po prostu znam sie od dziecka razem do szkoly chodzilismy itp

A czy to wazne kiedy zaczynalam po prostu znam sie od dziecka razem do szkoly chodzilismy itp

Gość gość
Popieram przedmowce. Idz do szkoly a dopiero potem wracaj do pl wtorna analfabetko!

Standard w polskim spoleczenstwie krytyka i nic wiecej.A ciebie mamusia Kultury nie nauczyla widac nie bylo kogo haha

Mam propozycje dla was moze zalozcie odrebny temat o tym jak Polacy przebywajacy na obczyznie pisza po polsku wtedy mozecie wykazac swoja inteligencje... spamy whatever!

Gość gość
wracaj ! i do szkoly ! tam cie nic nie czeka chyba ze niewolnicza tyra za grosze wyzysk i wkolo obce geby !

Dokladnie Tak juz kilka razy zostalam oszukana w przeciagu kilku miesiecy dlatego stracilam Checi na szukanie jakiejkolwiek nowej pracy.Potrafia tylko wykorzystac ludzi i dorobic sie na czyjejs krzywdzie. Masakra

Gość gość
tyle razy cię oszukali a ty dalej tam siedzisz??? a czego ty żyjesz? w niemieckim burdeliku dorabiasz?

Oszukali Ale nie do takiego stopnia ze nie mam z czego zyc bez przesady o czym Ty rozmawiasz w ogole? wiesz co od burdeli wole sprzatanie przynajmniej Wiem ze zarobilam te pieniadze uczciwie a nie sie sprzedalam!!! K***a nie jestem!!!

Gość gość
Mela piernicz to ! wracaj i idz do szkoly jeszcze nadejdzie czas na wyjazd kazdy mysli ze w niemcy tacy uczciwi a figa prawda ! przewaznie sa to ludzie ktorzy wykorzystuja na maksa

Zgadza sie miedzy innymi przez niemcow tez bylam wykorzystana a takze przez polskich niemcow ktorzy zgrywaja wielkich niemieckich panow!

Gość gość
W UK to samo gnoj, niewolnictwo, wyzysk i tyranie za psie pieniadze

W PL tez nie jest za ciekawie z praca ale Polska to zawsze Polska blisko rodziny i w ogole nie to co Tutaj z dala od wszystkiego i wszystkich... czasami zaluje ze tu przyjechalam

Gość gość
z turasem siedzisz? fuuuj........

Aa kto Powiedzial ze z Turasem??? Jak obcokrajowiec to turas od razu??? A zdziwie cie zaden turas!

Gość gość
Taa, to pewnie z jakims innym capiakiem...tez mieszkalem w szwabolandii i tam prawie kazda polka siedzi z ahmedem lub mohammedem.

Gość gość
dlaczego wyjechalas do niemiec?

Bo mam Tutaj kuzynow i po prostu myslalam ze jest lepiej niz w Pl przynajmniej ze bedzie lepiej Ale sie mylilam. To wszystko nie takie proste Jak mogloby sie wydawac...

Gość 19Patriota82i
Mieszkałem parę lat w DE i strasznie ch*jowo tam było, ale na szczęście juz wróciłem do Polski...krótko mówiąc nie lubię szwabów i capiatych.

Gość gość
@autorko znasz to: ''Kijowej tanecznicy przeszkadza rąbek u spódnicy'' Zazwyczaj sfrustrowani nieudacznicy winą za swoje nędzne życie obarczają kraj w którym mieszkają a sami nie zrobią niczego żeby poprawić swój los. Za granicą prawie każdy dostał od życia po d.u.p.i.e. Z tym, że jedni wrócili obrażeni i zapłakani do Polski a teraz gadają jak to im było źle, jak ich bito, poniżano, wyzyskiwano, państwo nie wsparło ich finansowo, nie wysłało na darmowe kursy i nie załatwiło pracy. Z kolei reszta się ogarnęła, dała radę i do czegoś doszła, może nie do bogactwa ale do stabilizacji i spokojnego życia w normalnym kraju.

Gość Malgosiaaaa7
^odezwal sie sfrustrowany polaczek!

Gość gość
Ale cię zabolało d.u.p.s.k.o. Polecam specjalną maść dla nieudaczników z bólem d.u.p.y

Gość gość
Nacieraj 2 razy dziennie, tylko porządnie

Gość gość
Od kiedy to niemiecka klawiatura nie posiada przecinkow? :D Dziecko o jakich Ty studiach myślisz? No jakich? Przecież ty piszesz na poziomie podstawówki. :D

Gość gość
Właśnie co to za p********ie z tą klawiaturą. Ja też piszę z zagranicznego komputera i jak widać da się z niego pisać nawet po polsku, mimo że Windows jest zagraniczny. Wystarczy dodać polski język z poziomu paska zadań, co zajmuje kilka sekund, zamiast zwalać swój analfabetyzm na obcojęzyczną klawiaturę.