Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

szatan działa niezauważony

Polecane posty

Gość gość
Nie ma szatana, za zło odpowiedzialni są ludzie. Koniec tematu, do widzenia.

Gość gość
tak, to ty jesteś tym szatanem

Gość gość
najlepsze, że nawet we współczesnych czasach ludzie mówią, że nie wierzą w piekło... i o to złemu chodzi skoro go nie ma w świadomości ludzi to mogą wiedzieć jak sie przed nim bronić kiedyś też się śmiałam z koleżanki, że wierzy w piekło... teraz kiedy się nawróciłam wszystko widzę inaczej

Gość gość
kiedyś ludzi straszono diabłem i ze strachu działali wg moralnych praw teraz mało kto wierzy w złego... ehhh co za czasy przyszły na zgubę tylu ludzi

Gość Magdalena Laskowska
Szatan robi tylko to co zaplanowałam, nie dałam mu wolnej woli. To tylko moja wola. Wam dałam, wam wolno wybierać co chcecie. Wam wolno wszystko! Kocham was. Sami wybierzcie. :)

Gość martyna  33
Szatan po upadku pierwszych ludzi rzadzi swiatem.I ludzmi,bo mamy grzeszna nature od urodzenia.Ludzie niestety nie zdaja sobie z tego sprawy.Tylko czlowiek,ktory powierzyl swoje zycie Jezusowi zostaje obmyty Jego Swieta Krwia.Bo Jezus staje sie Panem jego zycia.I dopiero wtedy stajemy sie innymi ludzmi i patrzymy na swiat rowniez oczami duchowymi

Gość Magdalena Laskowska
to co martyna 33 napisała to nieprawda. Ja kocham wszystkich Szatana też, was najbardziej. Sami wybierzcie jak żyjecie, to dla was życie. :)

Gość gość
Martyna jak się nie zmienisz rzuci cię fcet.Przecież od kilku dni bredzisz ciągle.Jak można myśleć bez przerwy o nawracaniu?

Gość gość
według Tertuliana wierzący niezdolny wygnać złego ducha nie zasługuje na miano chrześcijanina ,ale na śmierć na mocy chrztu wolno nam wykonywać prostych wyzwoleń np. moca mojego chrztu Jezu uwolnij mnie od ducha buntu i agresji

Gość gość
Przypominam sobie swój niepoamowy apetyt na czekoladę. Nie potrafiłam nigdy oprzeć się tej pokusie. Bóg wymaga jednak, abyśmy zachowywali umiar w jedzeniu. Pomodliłam się więc słowami: „Jezu, mocą mojego chrztu zrywam wszelkie nadmierne uzależnienie od słodyczy”. Dzisiaj nie jestem już łakoma i jem czekoladę w niewielkich ilościach. Podobnie postępujemy w naszych relacjach z innymi ludźmi. Mając do czynienia z osobą wyjątkowo napastliwą, modlę się cicho, a Bóg zawsze mnie wysłuchuje: „Panie, przez łaskę chrztu i łaskę bycia Twoim dzieckiem, wypędzam ducha buntu i niewiary, składając je u stóp Twego krzyża, abyś nad nimi zapanował”. Zwykle coś się wydarza i mogę kontynuować rozmowę. Jej rezultat z pewnością będzie pozytywny. Ileż razy spotykaliśmy osoby sparaliżowane nieśmiałością, strachem, niepokójem, poczuciem winy! Wystarczała wówczas modlitwa0 wyzwolenie mocą chrztu, aby Pan zaczął działać i otwierał zamknięte bramy serc. Jestem przekonana, że dzieciom Bożym powierzone zostały wszystkie skarby Królestw. Do całego tego bogactwa należy równie moc zawarta w łasce naszego chrztu. Świadomi, że wypadki prawdziwego tania zdarzają się rzadko, pozostańmy ostrożni i nie utożsamiajmy uwolnienia z egzorcyzmem